Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Publicitate
Pamflet
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18980
De la 07 Ianuarie 2003
122879047

O nouă rundă de înscrieri pentru a deveni eco-şcoală

  • 7 November 2007, 23:00
Unităţile de învăţământ din judeţ au la dispoziţie aproximativ o lună de zile pentru a se înscrie în rândul eco-şcolilor. Ele pot face toate demersurile de înscriere până la 1 decembrie, când este termenul limită. Potrivit purtătorului de cuvânt al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Botoşani, Narcisa Dumitriu, unităţile şcolare pot să se înscrie prin achitarea unei taxe şi transmiterea unei documentaţii în format electronic la Centrul Carpato-danubian de geo-ecologie. programul Eco-şcoală este unul din cele patru programe desfăşurate de centru. "Noi am identificat până în prezent cam patru şcoli interesate să se înscrie în acest program. Printre acestea sunt două şcoli din Dorohoi, respectiv Şcoala Al.I Cuza şi Şcoala nr. 5 Spiru Haret, precum şi Şcoala cu clasele I-VIII Ezer din comuna Hilişeu Horia", a precizat Narcisa Dumitriu, purtător de cuvânt al APM Botoşani.
Programul Eco-şcoala este un program internaţional care a pornit de la ideea implicării elevilor în rezolvarea problemelor locale de mediu. Şcolile care doresc să se înscrie în această rundă trebuie să achite o taxă de 70 de euro.
Pentru ca o unitate de învăţământ să devină eco-şcoală trebuie să îndeplinească anumite condiţii. În primul rând aspectul şcolii trebuie să fie îngrijit. Elevii trebuie să fie educaţi pentru protejarea mediului, pentru economisirea apei, energiei şi colectării selective a deşeurilor. Unităţile de învăţământ trebuie să fie capabile să realizeze un buget suplimentar prin valorificarea deşeurilor şi să utilizeze banii pentru dotarea cu mijloace de învăţământ.
După cum precizează Narcisa Dumitriu, nu numai şcolile din mediul urban sunt interesate să deţină statutul de eco-şcoală, ci şi cele din mediul rural. "Este foarte important că şi şcolile din mediul rural sunt interesate de mediu şi de activităţile de educaţie ecologică, chiar dacă nu au posibilităţile şcolilor din mediul urban", a adăugat purtătorul de cuvânt al APM.
Dacă obţin acest statut, unităţile de învăţăm care implementează cu succes programul, în urma procedurii de evaluare, li se acordă Steagul Verde. Acesta reprezintă premiul simbol al educaţiei pentru mediu, un eco-indicator recunoscut pentru educaţia privind dezvoltarea durabilă, precum şi un certificat al performanţelor de mediu ale şcolilor. La ora actuală la nivelul judeţului Botoşani există patru eco-şcoli, care deţin şi Steagul Verde. Totodată mai există şapte şcoli aflate în diferite etape ale programului. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Construcţie agresivă şi inestetică, dar cu toate aprobările legale
Academia Carmen Caragiu de la Pro Tv îşi închide porţile
Comunicat de presă
„Un computer pentru fiecare elev” începând cu anul viitor
Program TELE'M Botoşani, joi, 8 noiembrie
Programul activităţilor Zilelor Liceului Economic
Pui cu susan
Fanatism pescăresc
Horoscop
Vrea un job, pune maşina la bătaie!
Botoşăneanul cu vila cea mai tare din ţară
(Cârcotaşul)
Frig în şcolile dorohoiene
Referendum în rândul profesorilor
Profesorii au vrut să iasă în stradă, s-o oprească pe Bontaş din drum
Au învăţat pentru a deveni… şomeri
"Festivalul Naţional al şanselor tale"
Cabinetele medicale insalubre, în atenţia prefectului
Au început lucrările la magistrala de gaz
Primarii botoşăneni au fost instruiţi pentru alegeri
Punct muzeistic deschis la Truşeşti
Ciuştea zice că nu-i invidios pe circul PNL, dar…
S-a deblocat începerea lucrărilor la cele opt drumuri
Festivalul Şanselor Tale lansat şi la Botoşani
Italieni din Bari interesaţi de colaborări cu Botoşanii
Anomalii administrative: un sfert din Botoşani are statut de sat
Ramona Mănescu, negociator- şef al tinerilor români în Europa
Prea cinstitul primar a împărţit apartamentele după propunerea portarului
după ce-a stat un an de zile în Italia, cu voia primarului, portarul a fost pontat în concediu fără plată în tot acest timp, de la telefonul primarului s-a vorbit în Italia de zeci de milioane de leisătul de viaţa peninsulară, portarul a revenit la primărie pentru a fi promovat în funcţieaşa a ajuns un portar să facă ordine în împărţirea apartamentelor
Năravul din fire, la noi n-are lecuire
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog