Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1991
De la 07 Ianuarie 2003
123125562
pnl

O nouă taxă abuzivă la înregistrarea dosarului de cadastru

  • 19 October 2008, 23:00
Marian Ban s-a adresat lui Urban Iulian si echipei de la www.AsistentaPentruConsumatori.ro cu aceasta problema.

„Buna ziua,
Doresc sa va aduc la cunostinta o noua "isprava" a acestui guvern de mafioti care nu se mai satura sa distruga aceasta tara!
Acum circa 2 luni, dupa decesul mamei mele, am inceput demersurile pentru realizarea dosarului de cadastru si intabulare pentru imobilul pe care l-am mostenit impreuna cu fratele meu. Dupa alergaturile de rigoare pe la toate birourile primariei de sector si primariei municipiului Bucuresti am reusit sa strang toate documentele necesare obtinerii de la notariat a certificatului de mostenitor, pentru care *am achitat o taxa substantiala, reprezentand cota parte din valoarea masei succesorale*, conform unui nomenclator. Mai departe am angajat o firma de cadastru pentru a face demersurile necesare depunerii dosarului de cadastru si intabulare, firma cu care am stabilit un pret final reprezentand taxele legale cat si comisionul acesteia. Mare mi-a fost mirarea cand am fost anuntat de reprezentantul acestei firme ca *pe langa taxa normala pentru depunerea dosarului (in valoare de 120 lei), este necesar sa mai platesc inca o taxa de inscriere a mostenirii in cartea funciara in valoare de 0.15% din valoarea masei succesorale* pentru care se realizeaza cadastrul, taxa recent introdusa de mafiotul guvern al Romaniei! Mai mult!
*Calculul valorii pe care trebuia sa o platesc s-a efectuat la intreaga valoare a masei succesorale si nu la cuantumul de 5/8 din valoarea masei succesorale asa cum era inscris in certificatul de mostenitor* (celalat procent de 3/8 fiind obtinut printr-un alt act de mostenire din anul 2002 cand aceasta ordonanta nu exista). Doamnele de la biroul respectiv au argumentat ca nu pot calcula acest procent din suma finala pentru ca nu au nimic scris in acest sens (de fapt adevarul este ca nu stiau sa calculeze 3/8 din suma finala, asa cum a reiesit din spectacolul penibil pe care l-au dat in fata catorva cetateni care asteptau sa depuna dosare, dupa ce am revenit cu un bilet de la serviciul juridic al acestei institutii - multumesc pe aceasta cale doamnei jurist pentru modul cum a rezolvat cauza)
Avand in vedere ce prezentate va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
* - Este legala aceasta noua taxa exprimata in procente din masa succesorala avand in vedere ca la notariat se plateste o taxa identica?
- Este legala calculatia sumei finale netinandu-se seama de cota parte din masa succesorala ce iti revine prin certificatul de mostenitor?*Cu stima,
Marian Ban
P.S. Va rog sa dezbateti aceasta problema pe site-ul Dvs. pentru ca nici un cetatean sa nu mai fie jecmanit de aceasta gasca de borfasi!

Răspuns
Puteti si eu asa asi proceda, sa contestati in Justitie aceasta taxa intrucat taxele procentuale mai ales in cazul Oficiul de Cadastru, nu stiu sa fie stabilite prin lege, astfel incat este posibil sa fie un abuz al oficiului unde v-ati adresat dvs.
Si, daca aceasta taxa ar fi legala, in nici un caz nu poate fi obligat un mostenitor sa plateasca o taxa calculata la o masa succesorala mai mare decat cea care i-a revenit lui, adica nu poti fi pus sa platesti pentru ce nu este al tau.
Va sfatuiesc sa reclamati situatia la ANPC si la ANCPI si sa notificati oficiul de cadastru sa va restituie banii, iar daca in 30 de zile nu o vor face, sa-i dati in judecata in contencios administrativ.
Daca aveti nevoie de ajutor echipa de la www.AsistentaPentruConsumatori.ro va sta la dispozitie Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa [email protected]


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CCXIX)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
„Ruşinea” lui Ion
Vă oferă articole la preţuri foarte avantajoase
Vă invită să-l votaţi!
Cum s-a făcut de râs Tăriceanu la vizita de la Baloteşti
Sediu de campanie inaugurat sub stropi de agheasmă
Lista cu candidaţii la parlamentare
pe partide, camere parlamentare şi colegii
Pornesc la luptă cu prima şansă
Ioan Rotundu
Maghiarizarea României
Oprişanu acuză partidele că-au adus la Botoşani „Agamiţi”
Ce mai caută Pricopi la Urban Serv?
un eventual răspuns: să crească taxa de salubrizare
Acuzat că face politică de duminică
Scările de la Staţia CFR ar fi bune ca decor într-un film de groază
La Botoşani, criza economică şi-a arătat colţii începând cu societatea MBB
în loc de salarii, muncitorii s-au ales cu plângeri penale
A jucat banii de gestiune şi s-a spânzurat
Din punct de vedere chimic, la Rădăuţi Prut şi Baranca, apa nu este încă potabilă
Rally Sprint a atras mai mulţi botoşăneni decât Goran Bregovic
Românul şi blocul său
Pomana electorală i-a cuprins şi pe veteranii şi văduvele de război
Birocraţia complică motivarea absenţelor elevilor bolnavi
Odată cu campania electorală se apropie şi plata subvenţiilor la fermieri
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog