Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
39638
De la 07 Ianuarie 2003
103102497

O nouă victimă a mafiei bisericeşti în afacerile imobiliare

  • Ioan Rotundu
  • 13 January 2019, 16:17
Despre faptul că în momentul de faţă preoţii şi stareţii de mănăstiri au declanşat o ofensivă asupra persoanelor neajutorate pentru a le deposeda de bunurile materiale şi mai ales cele imobiliare am adus numeroase dovezi prin cele publicate în paginile Jurnalului. Ultima, şi poate cea mai monstruoasă afacere bisericească a fost modul prin care arhimandritul Ioan Harpa, stareţul Mănăstirii Popăuţi a profitat de rătăcirea psihică a doamnei Văculişteanu ca urmare a decesului soţului şi a deposedat-o de vilă în dauna fiicei sale medic de familie şi mamă a doi copii care a fost scoasă din casa părintească prin fraudă morală şi legislativă.
De atunci am mai fost sesizat de o încercare a unui călugăr de la Schitul Zosin de a obţine prin mijloace frauduloase un apartament situat în blocul turn de pe Unirii. Adică în inima municipiului Botoşani.
Vineri, pe când m-am prezentat la Tele’M pentru a susţine emisiunea Presa-n gura lu’ Rotundu, un reporter de la ştiri mi-a înmânat un bilet cu nişte informaţii lăsate pentru mine de o persoană din Botoşani prin care-mi semnala faptul că un personaj care se dă drept călugăr vrea să deposedeze de apartament o persoană bolnavă psihic. Aşa am ajuns să preiau cazul de faţă şi să încep cuvenitele investigaţii. Iată ce-am descoperit.

Cine este victima pe cale de a fi jefuită de apartament
Duţa Abelcioaie are vârsta de 60 de ani şi locuieşte într-un apartament pe Unirii, zonă ultracentrală a Botoşaniului. Ingineră de profesie, cu ani în urmă ea a încercat să se sinucidă din motive care nici nu mai prezintă interes. Cert este că s-a aruncat de la etaj, a fost salvată de medici dar a rămas cu urmări grave în privinţa puterii de judecată. Este o bolnavă psihic cunoscută de locatarii din zonă şi care periodic are crize ce determină internarea sa.
În anul 2014 i-a murit mama şi ea a rămas singură. De atunci este ajutată de diferite persoane vârstnice ca şi ea şi mai ales de o fostă colegă de serviciu pe nume Emilia. Am discutat cu Petrică Butnaru, preşedintele Asociaţiei de locatari nr. 1 de care aparţine blocul în care locuieşte Abelcioaie. „Cunosc situaţia acestei doamne. Pentru că după moartea mamei sale era pericol să lase aragazul deschis, am intervenit şi i s-a suspendat alimentarea la aragaz, fiind alimentată numai centrala termică care are un sistem de protecţie şi nu prezintă pericol. Are grijă de ea o doamnă care vine şi achită la asociaţie toate plăţile” mi-a relatat preşedintele Butnaru.
L-am întrebat dacă ştie ceva despre faptul că doamna Abelcioaie este vizitată de un bărbat care se prezintă a fi călugăr şi care încearcă s-o convingă să o ducă la mănăstire, urmând ca el să preia apartamentul. „Nu cunosc nimic sub acest aspect. Cu ceva timp în urmă a venit la mine la asociaţi îmbrăcată călugăriţă şi mi-a spus că pleacă la mănăstire. Dar ştiind problema ei nu am luat-o în seamă” – mi-a explicat din nou Petrică Butnaru.

Pe urmele „călugărului”
Blocul în care locuieşte Abelcioaie este locuit de pensionari, oameni care-şi trăiesc ultimii ani din viaţă şi care sunt tributari vechii mentalităţi. Frica îi domină iar când au aflat ce vreau să ştiu despre Abelcioaie mi-au închis uşa spunând că ei se tem să discute despre aşa ceva.
Practica m-a învăţat că într-o colectivitate trebuie să fie şi unul interesat să ştie tot ce se petrece în jurul lui. Problema mea era să-l pot localiza pe acel a tot ştiutor şi despre toaca din cer L-am descoperit şi de la el am aflat şi cine sunt persoanele care intră în locuinţa Duţei Abelcioaie.
Pe Aleea Rapsodiei, în spatele bisericii Sf. Parascheva, stă o doamnă în vârstă de 80 de ani care frecvent îi duce Duţei de mâncare şi care îi cunoaşte manifestările de bolnavă. Şi această doamnă la început s-a temut să discute cu mine subiectul deşi mă cunoştea din emisiunile televizate şi mă apreciază.
Mi-a trebuit ceva timp s-o lămuresc că nu-i voi face public numele. Doar aşa am obţinut de la ea informaţii despre un bărbat în negru care o vizitează pe Abelcioaie şi o presează să meargă la mănăstire, urmând ca el să primească în loc apartamentul. Ca bonus la insistenţele mele de a o descoase pe doamna în cauză am primit şi două numere de telefon mobil la care ar răspunde aşa-zisul călugăr.
O altă persoană vârstnică cu care am reuşit să dialoghez, tot sub promisiunea anonimatului, mi-a explicat că respectivul bărbat ar fi de la Mănăstirea Cozancea şi că ea a discutat cu stareţul Cleopa de la această mănăstire care i-ar fi spus că bărbatul, pe nume Petrişor, ar fi lucrat la Cozancea ca vânzător de lumânări dar că de-o bună bucată de timp a plecat şi n-a mai dat pe la mănăstire.
Aşadar, enigmaticul Petrişor, care se prezintă drept călugăr, nu este străin de viaţa de mănăstire. Problema mea era să aflu pentru cine lucrează în momentul de faţă.
Cât priveşte tactica lui Petrişor de a pune mâna pe apartamentul Duţei Abelcioaie, problema a ajuns într-un impas. După moartea mamei, ca unică moştenitoare, Duţa n-a deschis succesiunea, aşa că apartamentul figurează în continuare pe numele mamei decedate. Ca să-l poată prelua Petrişor trebuia mai întâi deschisă succesiunea. Se pare că Petrişor nu este un profan în materie de afaceri imobiliare pentru că, una din femeile care se îngrijeşte de Duţa, a găsit pe masa acesteia o notiţă lăsată de Petrişor prin care i se indica ce copii de acte are nevoie pentru a deschide succesiunea. (Va urma)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ion Mamaische
Horoscopul săptămânii 14 – 23.01.2019
Bancul săptămânii: Logica beţiei
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 11.01.2019
LLumea lu' Rotundu: Chemarea străbunilor
LLumea lu' Rotundu: Chemarea străbunilor I
Criminalii, violatorii și tâlharii sa nu mai beneficieze de recursul compensatoriu
Parlamentul European discută sancțiunile pentru statele care nu iau măsuri anticorupție
Stareţul Mănăstirii Bisericani, şeful mafiei imobiliare din Botoşani
Ioan Rotundu
O „Somnoroase bătrânele, La biserică se adună, Vin jandarmii, dau în ele, Noapte bună”
Jandarmeria a încercat o operațiune de imagine, dar a aflat că românul s-a născut poet
Europarlamentarii au bătut şaua corupţiei să priceapă şi proasta de Dăncilă
Ioan Rotundu
‘Dacă eu am fost tâmpită, Parlamentul condus de PSD – ALDE trebuia să fie mai deștept’
Funcționari din regiunea Cernăuți care dețin cetățenie dublă sunt concediați
Stareţul Serafim Mihali neagă orice implicare în afaceri imobiliare
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 18.01.2019
Haiducul Coroi - legendă şi adevăr
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă