Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Fapt divers
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
1425
De la 07 Ianuarie 2003
95411163

O nouă zi dedicată demolărilor

  • 21 June 2006, 23:00
La mai bine de o lună după ce a început activitatea de demolare a construcţiilor ilegale, municipalitatea a dezafectat 12 din cele 80 de clădiri identificate. Dacă la început cetăţenii erau reticenţi şi nu luau în seamă sesizările Primărie, la ora actuală lucrurile s-au schimbat. De aceste dezafectări se ocupă, în mod direct, viceprimarul Florin Ghiorghiţă, iar ziua de joi a fiecărei săptămâni este dedicată acestei activităţi. Astfel, astăzi vor mai fi efectuate încă trei demolări în zonele Aleea Griviţa, Capăt 1 şi Împărat Traian. Din informaţiile furnizate de viceprimarul Florin Ghiorghiţă, în cazul construcţiei de pe Aleea Griviţa a fost dată o somaţie în urmă cu două săptămâni. În acest caz, cetăţenii au înţeles ce au de făcut şi, ca urmare, vor fi scutiţi de amendă. “Sunt doi bătrâni care creşteau găini. Le-am dat somaţie şi au spus că ei nu au putere să mai cureţe zona. Dar au înţeles, iar noi vom face curăţenie şi atât. Nu le vom da amendă”, susţine viceprimarul. În cazul zonei Capăt 1, municipalitatea va ridica un modul stradal abandonat. De asemenea, municipalitatea se ocupă şi de ridicarea maşinilor abandonate. Din cele 40 de vehicule identificate au mai rămas de ridicat doar 11. Spre surprinderea municipalităţii, majoritatea proprietarilor de maşini abandonate, le-au ridicat după ce au primit o somaţie. În cazul construcţiilor ilegale pe domeniul public, municipalitatea a aplicat, până acum, amenzi în şapte cazuri. Amenzile pot fi aplicate conform Legii 76 sau 50, ce vizează curăţenia şi ordinea publică. Toate amenzile au fost aplicate conform Legii 76, iar sumele sunt cuprinse între unu şi patru milioane de lei. Sumele de bani încasate din amenzi intră în bugetul local şi sunt folosite pentru curăţenia oraşului. Dacă la începutul acţiunii municipalitatea se confrunta cu o lipsă de interes a cetăţenilor, Ghiorghiţă a apreciat că acum “cetăţenii şi-au schimbat atitudinea şi chiar doresc să-şi desfiinţeze singuri construcţiile, pentru a nu mai primi somaţii sau amendă”. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Preluarea marilor contribuabili se face la 1 iulie
Baia Centrală, în renovare
Năravul l-a dat pe mâna poliţiei
De la testul naţional, la spital
Matematica, piatra de încercare a testelor naţionale
Medici sancţionaţi de casa de asigurări
Pacienţi trataţi din milă
Ploile au făcut ravagii în judeţ
Medicii s-au transformat în recuperatori
Cel mai bun poliţist este femeie
profesie moştenită din familie cei anchetaţi de ea ajung pe mâna soţului, la Penitenciar consilierul juridic al IPJ s-a şcolit la securitatepoliţista care a predat limba română maghiarilor
Coreea de Nord sfidează presiunile internaţionale
Ovidiu Tender aşteaptă decizia CEDO
Constantinescu cere SRI să transmită documentele referitoare la Traian Băsescu
Gazprom vrea să majoreze preţul pentru Ucraina
Urmări grave ale ploilor abundente din ultimele 24 de ore
Subiecte sensibile pentru ambele părţi pe masa de lucru
Un motociclist beat a lovit un Opel
Credite cu dobândă redusă
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă