Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24652
De la 07 Ianuarie 2003
120880265

O pată de ruşine pe frontispiciul Liceului Teoretic „Grigore Antipa”

  • Ioan Rotundu
  • 17 October 2021, 17:51
Doina Amarandei a ajuns profesoară de muzică la Liceul Teoretic „Grigore Antipa” Botoşani odată cu începutul noului an şcolar. Practic, în momentul de faţă are o vechime cu puţin peste o lună de zile. De la bun început ea a intrat în conflict cu colegii de catedră, promovând în cancelarie şi în rândul elevilor teoria negativistă cum că vaccinarea este o acţiune obscură a conspiraţiei mondiale de a controla viaţa personală a cetăţenilor. De asemenea, s-a exprimat că spitalele sunt de fapt abatoare şi că nimeni nu trebuie să se vaccineze sau să se interneze la spital pe motiv că ar fi bolnav de COVID – 19 pentru că la spital oamenii sunt omorâţi.
Deşi unii colegi i-au atras atenţia că afirmaţiile sale sunt nişte aberaţii izvorâte, fie din rea voinţă ce poate avea la bază o concepţie religioasă, fie dintr-o gravă ignoranţă ce are ca izvor lipsa sa de cultură generală, de posesie a unor minime cunoştinţe despre ştiinţa numită Biologie.
Recent, profesoara promova ideile sale în mijlocul elevilor dintr-o clasă iar un elev a înregistrat-o şi a făcut publice concepţiile sale patologice cu privire la COVID – 19. S-a iscat un scandal întreg iar astăzi, luni 18 octombrie a.c., o echipă venită de la Ministerul Educaţiei va efectua o anchetă.
Problema, însă, trebuie pusă altfel. De la bun început colegii săi, când au luat act de aberaţiile sale, trebuiau să anunţe conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani pentru a se efectua o anchetă şi lua măsurile cuvenite.
Acest liceu poartă numele celui mai mare savant român în domeniul Ştiinţelor Naturii. Numele său este cunoscut în întreaga lume ştiinţifică de pe glob şi este o mare ruşine ca, în casa care-i poartă numele, să se nască idei patologice care-i contrazic contribuţiile ştiinţifice de ordin biologic.
Ce caută la catedră o astfel de persoană a cărei capacitate cognitivă este controlată de teorii conspiraţioniste lipsite de fundament. Dacă are concepţii religioase de tip obscurantist, să predea muzica la biserica cultului de care aparţine şi nu să ne otrăvească copii cu concepţii patologice ce sugerează dereglări de ordin psihic.
Dar mai este o problemă. Ada Macovei, ca inspector general al IŞJ Botoşani, cum a ajuns această Doina Amarandei la p catedra unui prestigios liceu botoşănean fără ca în mediul profesoral numele său să fie cunoscut ca aparţinând unei persoane valoroase didactic? Nu cumva pe criterii politice?

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Somaţie adresată primarului comunei Băluşeni
Moartea rânjeşte plăcut cu miros de tămâie şi agheasmă
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 18 – 24.10.2021
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Când peştişorul de aur nu se pricepe la metafore
Dovezi ale corupției din poliție și justiție
Anunt angajare
Execuţie în stil mafiot sau acţiune regulamentară?
Ioan Rotundu
Jaf organizat asupra bugetului Primăriei Băluşeni
Ioan Rotundu
Viceprimarul Delibaş aplică legea bâtei şi se exprimă buruienos
Ioan Rotundu
Moartea unui contrabandist de ţigări interpretată de cunoscători (II)
Ioan Rotundu
Pescarul Nistor şi asociata sa Kashyap au pierdut lupta cu familia Popa
Comisarul de poliţie judiciară Stelian Stratulă a demontat minciunile lui Nistor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă