Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9659
De la 07 Ianuarie 2003
122581598

„O poveste foarte simplă”

  • 21 March 2008, 23:00
Marele regizor din Georgia, Andro Enuchidze (foto - persoana din mijloc) este prezent în această perioadă la Botoşani pentru a regiza spectacolul „O poveste foarte simplă” după Maria Lado, a cărui premieră este planificată a avea loc cel mai probabil pe 24 aprilie sau 1 mai. Prezenţa regizorului pe meleagurile botoşănene se datorează faptului că acesta a avut prilejul să vadă trupa de actori la Festivalul din Turcia de la Trabzon. Anul trecut a fost de asemenea invitat la cea de-a doua ediţie a Zilelor Teatrului „Mihai Eminescu” unde iar a avut ocazia să se convingă că are cu cine face treabă la Botoşani.
Ca un adevărat profesionist, Andro Enuchidze a venit şi cu o machetă a viitorului spectacol. „Lumea a devenit mult mai pragmatică, foarte dură, iar aici se simte o viaţă cu adevărat reală. Viaţa unor oameni care se bucură să creeze teatru. Lucrez de trei zile cu actorii botoşăneni. Am realizat că este o trupă profesionistă, serioasă. Îmi va fi foarte greu să fac o distribuţie a actorilor în piesă. Simt deja că nu am venit în zadar la Botoşani”, a declarat Andro Enuchidze, acesta fiind la prima colaborare cu teatrul botoşănean.
Din punctul său de vedere, piesa este destul de dificilă şi nu presupune doar aportul profesionalismului actorilor, ci şi a personalităţii acestora. „Trebuie să existe o personalitate pe scenă. Chiar dacă actorul interpretează un câine sau cocoş şi aceştia au ceva de spus. Intrând în această civilizaţia occidentală şi având toate aceste servicii moderne la îndemână am pierdut ceva foarte important. Simpla bucurie a faptului că existăm. Am uitat că viaţa este un dar de la Dumnezeu. Despre asta e vorba în piesa noastră”, a mai adăugat regizorul Enuchidze.
Distribuţia actorilor va fi hotărâtă la sfârşitul săptămânii viitoare. „Pretendenţii” au asigurat că şi în caz că nu vor fi incluşi în spectacol, vor dori să participe la repetiţii. „Sunt de peste 20 ani în teatru, dar tot ce s-a întâmplat zilele acestea mi-a întors cu totul gândirea mea ca actor. Atâta euforie nu a mai fost demult în teatru. Am auzit colegi care au spus că, chiar dacă nu vor fi distribuiţi în piesă, vor cere să participe la repetiţii”, a spus actorul Cezar Amitroaie. La rândul său, actriţa Petronela Chiribuţă a subliniat că prin lucrul cu acest mare regizor, actorilor botoşăneni li s-a oferit o şansă, anume aceea de a gândi individual. Andro Enuchidze a montat mai bine de 40 spectacole în diferite ţări. A lucrat în Turcia, Anglia, Statele Unite. A fost asistentul unuia dintre cei mai mari regizori ai acestui secol, respectiv Peter Brook. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (LXXX)
(Ioan Rotundu)
Împreună îl putem salva pe Matei
Horoscop
Răspuns cu tâlc erotic
Program TELE’M Botoşani
Sună, şi vei fi fraierit de ceva bănuţi!
Primar care se consideră agresat de drepturile salariale ale celor din învăţământ
Primar care se consideră agresat de drepturile salariale ale celor din învăţământ
Pompierii, salvatorii animalelor de companie
CCD învaţă profesorii să (pre)dea „Şanse egale la educaţie”
S-au primit biletele pentru tratament
Drame umane dincolo de porţile Sanatoriului Podriga
tratament prin terapie ocupaţională
Ieşiţi prost la evaluare, au ieşit bine la revizuire
evaluarea managerilor de spitale, o acţiune ratată
Programul „Şcoală pentru comunitate” lansat la Botoşani
Ţurcanu îi cere lui Drăguş să-şi vadă bârna din ochi
Comunicat de presa
De ce are Codreanu pică pe liberali?
Şefi pârâţi la prefect, dar şi ameninţaţi că vor răspunde pentru faptele lor
Autorităţile au pornit demersurile pentru organizarea alegerilor
Aproape 80 de copii botoşăneni vor vedea mai clar viaţa
MAN-ul plânge după şoferi
Peremiştii sunt chinuiţi de prea multe întrebări
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog