Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9516
De la 07 Ianuarie 2003
122895165

O profesoara de Matematica solicita CNA sa retraga recomandarea data campaniei pentru inscrierea la ora de Religie

  • Mesajul este fals si manipulator
  • 5 March 2015, 23:00
O profesoara de Matematica a solicitat oficial Consiliului National al Audiovizualului (CNA) sa retraga recomandarea pe care a facut-o posturilor TV, de a difuza spoturile prin care Biserica Ortodoxa incearca sa-i convinga cu vedete pe parinti sa-si inscrie copiii la Religie.
"Mesajul textual de la finalul spotului este 'inscrie-ti copilul pana la 6 martie la ora de religie sau ora se va desfiinta'. Mesajul este fals factual si manipulator. In primul rand pentru ca ora de religie va fi in continuare in oferta obligatorie a scolilor", arata in solicitare Monica Mocanu, profesor de Matematica la Buzau.
Amintim ca judecatorii Curtii Constitutionale au decis ca Ora de Religie este Optionala pentru elevi si ca doar cine vrea sa urmeze acest optional depune cerere de inscriere la scoala
Ministerul Educatiei a anuntat ca elevii care vor sa faca Religia la scoala in continuare in semestrul acesta pot sa depuna cerere de inscriere pana pe 6 martie Nu trebuie sa depuna solicitare elevii care nu vor ora de Religie, pentru ca aceasta disciplina este optionala
Urmatorul pas, dupa inscrierea celor care vor religie, este ca Ministerul Educatiei sa stabileasca unde pune ora de Religie in ziua de cursuri, astfel incat sa nu interfereze cu programul normal al elevilor - atata vreme cat Religia este optionala pentru elevi
CNA a decis, in sedinta de marti 3 martie, sa recomande posturilor de televiziune sa difuzeze trei spoturi de promovare a orei de religie in scoli, inclusiv a unui clip in care Dan Puric, Ana Blandiana sau Connect-R sustin inscrierea copiilor la aceasta materie, potrivit Mediafax. Vezi aici campania cu vedete lansata de BOR.
Monica Mocanu, profesor de Matematica la Buzau, a declarat pentru HotNews.ro ca a trimis astazi la CNA o solicitare de retragere a recomandarii referitoare la spoturile pentru ora de religie.
"Va sesizez in regim de urgenta o situatie referitoare la spotul promotional transmis pe TVR1 in seara zilei de 4 martie 2015 (la finalul emisiunii "Vorbeste liber", aprox ora 21.50) in campania pe care ati recomandat-o spre a fi difuzata in aceasta perioada referitoare la ora de religie. Mesajul textual de la finalul spotului este 'inscrie-ti copilul pana la 6 martie la ora de religie sau ora se va desfiinta'. Mesajul este fals factual si manipulator", scrie in sesizare profesoara, care isi expune apoi motivele.
"In primul rand pentru ca ora de religie va fi in continuare in oferta obligatorie a scolilor, conform Constitutiei Romaniei si Legii educatiei nationale. In plus, nu doar ca informatia falsa induce in eroare publicul intr-o chestiune sensibila, dar manipuleaza in interesul particular al unei parti implicate, nerespectand in felul asta codul de reglementare al continutului audiovizual pe care dvs il aplicati in aceasta cauza (articolul 141 din regulamentul CNA care permite campaniile noncomerciale)", se arata in sesizare.
Monica Mocanu cere Consiliului National al Audiovizualului "luarea unei pozitii si retragerea recomandarii adresata televiziunilor pentru aceasta campanie, in conditiile in care asociatia 'Parinti pentru ora de religie' utilizeaza abuziv increderea dvs."
Profesoara de Matematica le solicita, de asemenea, membrilor CNA sa ia in discutie cererea in sedinta de astazi, 5 martie 2015, avand in vedere ca maine expira termenul pana la care elevii care vor religia se pot inscrie.
Solicitarea nu a fost discutata in sedinta de astazi, 5 martie, a CNA, care s-a terminat oricum inainte de vreme, deoarece forul a ramas fara cvorum de sedinta la pranz. Aceasta a fost ultima sedinta a Consiliului pe saptamana aceasta, iar maine expira termenul pana la care elevii care vor sa faca optionalul Religie depun inscrierile
Amintim ca judecatorii Curtii Constitutionale au decis in noiembrie 2014 ca este neconstitutional ca elevul care nu vrea religia sa trebuiasca sa faca solicitare de retragere de la ora. CCR a statuat ca Religia este optional pentru elevi, dar ramane ca materie in trunchiul comun - deci este obligatorie pentru scoala. In plus, judecatorii au decis ca, fiind optionala materia, depun solicitari de inscriere la Religie doar elevii care vor sa faca disciplina.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Insomnia vecinului
Reţeta zilei: Piure de spanac
Horoscopul zilei
Rusia: Exercitii militare antiaeriene de amploare in teritoriile disputate
Polonia: Este in interesul Europei sa intareasca si sa inarmeze armata ucraineana
Articol straniu impotriva DNA si impotriva luptei cu coruptia, publicat in pagina de opinii a New York Times
O fosila veche de 2,8 milioane de ani schimba modul in care privim evolutia speciei umane
Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, audiata in calitate de martor la DNA Ploiesti
Sunt soacra, nu consilier
Un furt de robinete din viitorul sediu al spionajului extern german a provocat pagube de milioane de euro
Un muzeu din Suedia foloseste cersetori din Romania pe post de recuzita
Saracia a venit atat de aproape. M-a deranjat
Danemarca ar putea introduce studiul filmelor porno in scolile publice
Comisia de Cod electoral a finalizat proiectul legii alegerilor locale
Botoşani/Darabani: Capul afacerii a fost Gheorghe Burlacu, fostul primar. Penal răspund subalternii asociaţi
Soluţie poliţistă antisocială şi batjocoritoare
Ioan Rotundu
Skoda Fabia radiată din circulaţie depistată la Stânca
Palatul Copiilor Botoşani: Spectacolul omagial “Zâmbet pentru suflet”
Rusia si Italia au convenit infiintarea unui fond de investitii de 1 miliard de dolari
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog