Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1215
De la 07 Ianuarie 2003
123124786
pnl

O reclamaţie bine ticluită

  • 13 April 2008, 23:00
Un binevoitor din comuna Corni ne-a trimis un mail prin care ne făcea cunoscut că localitatea riscă să devină o imensă groapă de gunoi. Ne-au fost indicate şi locurile pe unde gunoaiele sunt depozitate la întâmplare, cu risc de a deveni focare publice de infecţie. Pe valea Siretului, „La Ţiganca”, pe marginea şoselei spre Sarafineşti, la Mesteacăn etc au fost câteva locuri incriminate a fi depozite ilegale de gunoaie.
Sâmbătă ne-am deplasat în comuna Corni, pentru a vedea la faţa locului ce este şi ce nu este adevărat, pentru că fiind în apropierea campaniei electorale pentru alegerile locale, reclamaţiile au devenit un mijloc frecvent şi eficace de răzbunare. Spre surprinderea noastră, nu numai că totul era adevărat, dar situaţia este una extrem de gravă. Pe valea Siretului, în dreptul localităţii Sarafineşti, drumul ce merge la Vlădeni era străjuit de-o parte şi de alta de gunoaie.
Dar situaţia cea mai elocventă ne-a fost dat să-o găsim la Mesteacăn. În acest sat, pe-o margine de drum, s-a creat un depozit ad-hoc de gunoaie care în însămânţează cu pungi de plastic întreg imaşul din zonă. Culmea, un panou mare cât roata carului, vizibil de la distanţă, avertiza că depozitarea gunoaielor în acel loc era interzisă, amenda fiind de 200 – 300 lei. Panoul pus de primărie n-a speriat pe nimeni, de vreme ce gunoaiele continuă să fie depozitate în acea zonă.
Primăria era închisă, iar pe primarul Dumitru Miţosu nu l-am găsit acasă, aşa că ne-am dus la domiciliul viceprimarului Dorel Dorneanu. Întrebat despre modul cum a rezolvat primăria problema depozitării gunoaielor, în spirit european şi a normelor de Mediu, viceprimarul ne-a explicat: „Avem amenajate gropi speciale, iar problema gunoaielor la noi este un rezolvată. Au fost chiar şi cei de la Mediu şi s-au convins.” Nu ştim ce-au văzu cei de la Mediu, dar noi am fotografiat exact contrariul celor afirmate de viceprimar. Iar fotografia cu care ilustrăm articolul de faţă, ce poartă data de sâmbătă, 12 aprilie, este dovada noastră.
Din câte am mai discutat şi cu alţi cetăţeni din comună, se pare că primarul Dumitru Miţosu, ce-a migrat de la PRM la PSD în speranţa că-şi ca reînnoi mandatul, a cam obosit în scaun iar resursele intelectuale adunate în domeniul administraţiei publice de-a lungul mai multor mandate de primar par să-l părăsească. Dacă nu-i precum afirmă unii concetăţeni ai săi, să le dovedească contrariul şi să aplice legea, nu numai s-o afişeze pe nişte panouri faţă de n-are nimeni vreun respect. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Sutanele popeşti au invadat politica rurală
Ioan Rotundu
Comentariul comentariilor (XCVI)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Preoţi amendaţi pământeşte
Însămânţările se derulează în forţă
A făcut gesturi obscene şi s-a înţepat în trandafiri
Leac pentru limbă de soacră
Program TELE’M Botoşani, luni, 14 aprilie
Au necinstit memoria eroilor
Poliţia rutieră este acuzată din nou
„Trandafir moldovenesc” se pregăteşte pentru Festivalul din Beautiful
Decizie controversată pe seama distribuirii produselor alimentare în şcoli
Nu prea îi ţine punga pentru cheltuieli electorale
Pe Putin îl chema Putină şi este moldovean la origine
Turism electoral cu salam, pârjoale şi pui fripţi
Cârcotaşul
Românul şi frăţia
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog