Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Pamflet
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
32050
De la 07 Ianuarie 2003
118163184

O româncă a stat un an cu un ac în gingie

  • 1 August 2008, 23:00
O focsaneanca isi acuza medicul stomatolog ca i-a lasat un ac de drena in masea. Plingerea sa pune pe jar Colegiul Medicilor Dentisti. Medicul stomatolog neaga acuzatiile fostei paciente. Cazul a fost prezentat pe larg in Ziarul de Vrancea, insa acum echipa de la www.AsistentaPentruConsumatori.ro este dipusa sa preia cazul femeii si sa mearga cu el in Justitie sa ceara plata de daune de la cei vinovati.
Un posibil caz de malpraxis in stomatologie ar putea incheia cariera unui medic din Focsani. Focsaneanca Maria Stoleru acuza un medic stomatolog ca si-a batut pur si simplu joc de dantura ei. Femeia spune ca a platit 40 de milioane de lei pentru o lucrare dentara realizata demedicul stomatolog Bogdan Armencea. "Mi-am lucrat dantura in perioada septembrie 2004 - iulie 2005. La inceput faceam naveta la cabinetul sau din comuna Milcov si apoi am venit la Focsani, cind si-adeschis un nou cabinet. Anul acesta, in luna martie, in urma unei interventii chirurgicale maxilo-faciale, am descoperit ca medicul Armencea mi-a acoperit un dinte a carui radacina era putreda, iar intr- o alta radacina mi-a lasat un ac de drenaj cu care mi-a curatat canalul dentar. Medicul care m-a tratat si operat saptamina trecuta a constatat ca sub lucrarea efectuata de doctorul Armencea aveam o infectie puternica. Lucrarea m-a costat 40 de milioane de lei, in schimbul carora nu am primit nici o chitanta si nici un certificat de calitate.
Acum sint nevoita sa-mi lucrez din nou dantura la un alt stomatolog siconsider ca ar fi normal ca aceasta noua lucrare sa fie facuta pe seama stomatologului Armencea, din vina caruia s-au intimplat toate astea", ne-a spus Maria Stoleru. Timp de aproape un an, Maria Stoleru, care a stat cu un ac in masea, a acuzat dureri puternice dentare sub lucrarea efectuata si a ingitit zeci de analgezice si antibiotice. "Cam dupa doua luni de la finalizarea lucrarii, am inceput sa am dureri si se inflamase gingiile. Am luat antibiotice si analgezicecu pumnul, timp in care m-am dus in repetate rinduri la doctorul Armencea si m-am plins. De fiecare data m-a asigurat ca nu e nimic inneregula cu lucrarea. Pina la urma, cind nici nu puteam sa mai maninc si nici sa vorbesc, m-am dus la alt stomatolog, care m-a si operat. Acesta a descoperit dupa o radiografie ca am un ac de drena in radacina unui dinte si ca am o radacina putreda peste care s-a facut lucrarea. Eu nu vreau decit sa-mi dea banii inapoi. Nu mai zic de suferinta mea si de banii pe care i-am cheltuit ulterior", a precizatMaria Stoleru.
Stomatologul Armencea: "Nu-mi amintesc"
Contactat de reporterii nostri, stomatologul Bogdan Armencea neaga toate acuzatiile Mariei Stoleru. "Nu imi amintesc prea mult, probabil cai-am lucrat o parte din dantura, in schimb, cu siguranta eu eliberez chitante, ca aici nu e paradis fiscal. Imi pare rau ca doamna a apelat la presa, in loc sa vina sa vedem despre ce e vorba. E adevarat ca am discutat la telefon cu dinsa, dar astfel de probleme nu se rezolva la telefon. Chiar si dupa ce unui pacient ii este finalizata lucrarea, el tot trebuie sa mai vina la control, pentru ca pot apare probleme. Nu-miamintesc ce probleme avea. Probabil ca a mai fost la control. Nu stiudespre ce e vorba. Pe de alta parte, nu este cert faptul ca pacienta a facut infectia de la lucrarea dentara", a spus doctorul Bogdan Armencea. Stomatologul a precizat ca nu poate spune daca se simte vinovat sau nu si nici daca ii va inapoia banii femeii. El va sti ce va face numai dupa ce se va pronunta Colegiul Medicilor Dentisti.
Solidaritatea de breaslă
Medicul care a efectuat interventia chirurgicala sustine ca problema laMaria Stoleru a constituit-o un rest de dinte care a putrezit prea devreme in lucrare. Acesta a refuzat insa orice comentariu legat de existenta vreunui rest de ac uitat in gingie. "Nu ma pot pronunta asupra corectitudinii lucrarii efectuate de un coleg de-al meu. S-ar fi putut renunta la acest dinte in momentul in care a fost efectuata lucrarea. Acest dinte putea fi tratat sau scos, nu stiu ce s-a intimplat. Aceste situatii sint inerente in stomatologie", a declarat medicul care o trateaza in prezent pe Maria Stoleru. Acesta a refuzat insa sa-si decline identitatea sustinind ca o va face doar in cazul in care se va ajunge la o situatie procesuala. Stomatologul a recunoscut insa faptul ca a fost nevoie de o interventie chirurgicala si ca a gasit nereguli, fara a sustine si varianta existentei acelui rest de ac pentru drenaj.
Trebuie făcută o anchetă
Desi a platit zeci de milioane de lei pentru refacerea danturii, Maria Stoleru trebuie acum sa cheltuie alti bani. Pentru a-si recupera banii pacienta trebuie sa depuna o plingere la Colegiul Medicilor, care va studia cazul si, pe baza concluziilor puse de specialisi, poate sa se adreseze instantelor judecatoresti. Reprezentantul Colegiul Medicilor Dentisti din Vrancea, stomatologul Florin Iacob, ne-a declarat ca pacienta trebuie sa faca o sesizare la asociatia profesionala pe care acesta o reprezinta. "Pentru rezolvarea solicitarilor pacientei trebuieca aceasta sa prezinte si actele justificative privind efectuarea lucrarilor proteice (chitante, facturi, date despre lucrarile efectuate) precum si un referat de la medicul specialist care a consultat-o ulterior si a constatat deficientele semnalate. In fata Colegiului Medicilor cei doi medici sint obligati sa prezinte situatia din punct de vedere medical", a declarat medicul Florin Iacob. Potrivit acelorasi declaratii, organul de control al medicilor poate recomanda ambelor parti sa rezolve pe cale amiabila conflictul.
Daca se dovedeste ca doctorul Bogdan Armencea este vinovat de neglijenta el risca, potrivit Legii 308/2004, privind exercitarea profesiei de dentist, sanctiuni care merg de la o simpla mustrare pina la excluderea din Colegiu Medicilor siinterzicerea practicarii profesiei de medic stomatolog. In acest moment, la Curtea Constitutionala asteapta la promulgare pachetul de legi privind reforma in sanatate, care cuprinde si acte normative privind cazurile de malpraxis. Daca ceea ce i s-a intimplat femeii este din vina doctorului Bogdan Armencea, este greu de spus. Cert este faptul ca femeia a cheltuit bani multi dar n-a avut parte decit de dureri cumplite datorita groaznicei infectii care i-a afectat maxilarul. Oricum, Maria Stoleru merge in prezent la un alt medic stomatolog ca sa-si rezolve problema. Ceea ce inseamna "alti bani, alta distractie". (Doina GANEA, Gabriel SAVA)
Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa [email protected]

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CLIX)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Bărbatul de la miezul nopţii
Idei de afaceri, cu fonduri structurale, la Copălău
Tubul buclucaş
Program Tele'M Botoşani
Cum îşi fură băncile clienţii prin cardul de credit
La Zalău, romanii românilor se vor întâlni cu romanii ungurilor
Speranţe la un an de la vandalizarea bisericii româneşti din Bichisciaba
Două săptămâni de post pentru Sfânta Maria
Vestul Canadei ar putea fi forţat să adopte oficial limba franceză
Românii din Spania au trimis 561 de milioane de euro în ţară
Jale si disperare la românii din regiunea Cernăuţi afectaţi de inundaţii
Bani pentru materiale necesare reconstrucţiei caselor afectate de inundaţii
Guvernul a aprobat un pachet de măsuri destinate sprijinirii persoanelor sinistrate
Nivelul şi condiţiile de aplicare a accizei reduse la motorina utilizată în agricultură
Ministrul Păcuraru explică cum se pot descurca sinistraţii cu 300 lei
Politia Rutieră nu mai poate prelungi durata dovezii provizorii de circulaţie
Românul şi cum „pricepe” el recentele inundaţii
Inundaţiile sunt prilej de fraudă
ţara în care nesimţirea este ridicată la rang de virtute
Americanii şi chinezii testează Botoşaniul
Pedeliştii nu vor alianţe
Răileanu vrea salarii mai mari pentru poliţiştii comunitari
Locuinţe ANL prin credit ipotecar
Candidaţii PSD se luptă între ei pentru un loc la parlamentare
114 familii au primit cheia la locuinţele ANL
Flutur cere consilierilor judeţeni să nu-şi mai asculte şefii de partid
Asociere cu cântec, sau cum a fost înfrânt Ţâbuleac pentru a doua oară
În drum spre oraşul de sub Meseş şi vestigiile de la Porolissum (I)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă