Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7790 lei
1 USD = 4.3101 lei


Număr accesări
Astăzi:
9325
De la 07 Ianuarie 2003
73360010

O tânără visează să-şi corecteze vederea

  • 9 November 2009, 23:00
Pe 10 noiembrie, de la 20.30, ”Frumuseţe pe muchie de cuţit” spune povestea a doi tineri care visează să corecteze o serie de complexe care îi macină de ani de zile: Laura, o tânără de 29 de ani din Braşov, speră să îşi corecteze vederea şi să scape de probleme pe care le are din cauza acestui defect, iar George, un tânăr de 25 de ani din Suceava, este convins că în urma intervenţiilor chirurgicale de corectare a defectelor de la nas îşi va putea conduce mireasa la altar, încrezător în forţele proprii.
Laura îşi începe povestea cu lacrimi în ochi. Îi mărturiseşte lui Victor Slav că probleme ei au început de la 10 ani, când a trebuit să poarte ochelari. Copiii o jigneau, poreclind-o ”aragaz cu patru ochi” sau ”biciclista”. Acum, dioptriile i-au crescut foarte mult, ajungând la -11 şi -12. Laura a devenit, cu trecerea anilor, din ce în ce mai complexată. Pe lângă problemele legate de vedere, tânăra se confruntă cu defecte şi la dantură.
Gazda emisiunii de la Pro Tv a mai aflat că Laura s-a tot zbătut să îşi găsească un loc de muncă bun: după ce a terminat şcoala, nereuşind să îşi găsească de muncă, a urmat un curs de brutar, sperând astfel să se angajeze. A lucrat cinci ani într-o brutărie, suportând cu greu jignirile colegilor. Apoi s-a hotărât să pună capăt suferinţei şi a plecat în Italia, unde a stat un an şi jumătate şi a muncit pentru a strânge un bănuţ. Însă cu tot efortul depus, singură şi departe de familie, Laura nu a reuşit să strângă suficienţi bani pentru a-şi plăti intervenţiile chirurgicale. În prezent locuieşte cu sora mai mare şi cei doi nepoţi, iar unul dintre aceştia îi spune mereu că seamănă cu Betty cea urâtă.
Laura spune că iubeşte mult copiii şi visează la o familie a sa, dar îi este teamă să se apropie de vreun băiat pentru că îi este ruşine de aspectul său. Se simte marginaliză: ”Aş dori să pot să fiu şi eu ca ceilalţi, să pot să lucrez, să-mi pot face un viitor şi o familie, să mă pot integra în societate. Oriunde merg să mă angajez, sunt respinsă din cauza vederii. Din acest motiv sunt foarte descurajată şi timidă”, spune tânăra.
Şi pentru George defectele fizice sunt o piedică în calea unei existenţe normale. Acesta i-a povestit lui Victor Slav la ”Frumuseţe pe muchie de cuţit” că la vârsta de 4 ani a suferit un accident la nas şi de atunci a rămas deformat şi, mai mult, nu poate respira normal. Cea de-a doua problemă a sa o reprezintă dantura şi faptul că nu i-au crescut deloc măsele, defect moştenit de la părinţi. George provine din cea mai numeroasă familie din satul său, sunt 13 copii la părinţi, cu vârste cuprinse între 8 şi 28 de ani.
Logodnica tânărului, Doina, este cea care a scris mailul către echipa emisiunii de la Pro Tv, în speranţa că aceasta va fi şansa pentru George. Doina locuieşte în Chişinău, iar a doua oară când George a vizitat-o i-a şi dăruit un inel de logodnă. Părinţii fetei însă nu sunt de acord cu relaţia lor, însă Doina îşi urmează inima: ”Eu ştiu că fericirea nu o poţi construi pe baza banilor. Nici bunicii din partea mamei nu sunt de acord să fiu cu Georgel pentru că, spun ei, nu are dinţi şi e şi urât şi nici bani nu are.
Eu vreau să lupt şi să muncesc şi să-l ajut cu tot ce pot eu. El mereu m-a ajutat cu tot ce i-am cerut şi niciodată nu a zis « nu »”, povesteşte Doina printre lacrimi. George suferă mult din cauza complexelor, i se spune ”năsosul” sau ”iepuraşul”, Doina fiind sigura care l-a înţeles şi i-a fost aproape. Acum, tânărul visează să scape de aceste complexe fizice şi să câştige încrederea în forţele proprii pentru a putea cere mâna Doinei de la părinţii fetei şi pentru a fi, la nunta sa, fericit. (Camelia Cavadia)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Incendii la vreme de seară şi noapte
Ich bin ein Berliner. Eu sunt berlinez
George Scarlat: Preşedintele României ales în Basarabia
Oportunităţi de afaceri economice româneşti, prezentate la Navarra
Adunare generală bianuală la Asociaţia Românilor din Canada
„Şcoala nu este numai o clădire, ci o insulă unde
se păstrează identitatea neamului nostru”
Organizaţiile studenţilor basarabeni din România caută soluţii în comun
Planuri parcelare gratuite
Horoscop
Nu daţi cu piciorul norocului!
Peste călugăriţe
Este razie!
Accident rutier provocat de neadaptarea vitezei la condiţiile de drum
Iar nu sunt bani de salarii
Victorie fără probleme pentru „Viitorul” Flămânzi
din nou arbitraj părtinitor la meciul echipei „Gloria” Frumuşica
Tochitură dobrogeană
Bolnavii cronici botoşăneni au participat la protestul COPAC
Numărul locurilor de muncă n-a suferit modificări semnificative
Dar în loc ce punem?
Ministerul Sănătăţii susţine că vaccinul pandemic pentru copii este sigur
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă