Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
14395
De la 07 Ianuarie 2003
77956794

O trădare a intereselor româneşti care va rămâne în Istorie

  • 20 October 2011, 23:00
În pofida declaraţiilor sforăitoare ale oficialilor români legat de faptul că Parlamentul României nu îşi va da avizul pentru Acordul de asociere al Serbiei la UE, ca urmare a prigoanei pe care Serbia o duce împotriva celor 300.000 de romani /vlahi din Timoc, Camera Deputaţilor a adoptat Marţi, 18 octombrie, cu 272 de voturi pentru, 2 abţineri şi 2 voturi împotriva, dintre care unul al deputatului Tudor Pantaru, Proiectul de Lege pentru ratificarea Acordului de stabilizare şi asociere între Comunităţile Europene şi statele membre ale acestora, pe de o parte, şi Republica Serbia, transmite Romanian Global News.
Adica puterea si opozitia si-au dau mana invitand Serbia sa continue politica de represiune si de asimilare a romanilor/vlahilor din Timoc. Votul Camerei Deputatilor este un vot direct dat impotriva romanilor din Timoc si prin care Camera Deputatilor se descalifica, ramanand in Istorie Romanilor ca una din institutiile care a contribuit la disparitia populatiei romanesti din Serbia.
Peste aceste nume puteti pune linistiti eticheta de tradatori ai intereselor romanesti, cel putin in ceea ce priveste Serbia.
Principala comisie (comisia de fond) pentru acest proiect de lege a fost Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare, acest lucru demonstrand clar ca interesul Romaniei pentru Serbia este doar unul economic.
Cei peste 300.000 de romani/vlahi din Serbia nu conteaza pentru statul roman, care astfel devine aproape un stat schizofrenic. Ajuta la devorarea Neamului pe care ar trebui sa-l apere.
Daca veti studia expunerea de motive facuta de guvernul Romaniei si semnata de Primul Ministru Emil Boc, veti constata aceeasi schizofrenie. Nici-un cuvant despre romanii din Serbia! Unde este institutia gardian a apararii drepturilor romanilor din afara frontierelor , adica Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni? Unde sunt deputatii si senatorii alesi in Circumscriptia 43 de romanii de pretutindeni? Ei bine pe unii dintre ei ii veti gasi ca au votat Pentru incurajarea politicilor represive ale Belgradului.
Mai ramane totusi o speranta. Camera decizionala la acest proiect de lege este Senatul Romaniei, unde atat Presedintele Comisiei pentru Romanii de Pretutindeni, senatorul Viorel Badea, cat si Presedintele Comisiei pentru Politica Externa, senatorul Titus Corlatean, au declarat ca respectivul acord nu va fi ratificat in lipsa unei actiuni clare a Serbiei de acordare de drepturi pentru romanii/vlahii din Timoc.
Adica preluarea Consiliului National al Rumanilor din Timoc de catre cei care au castigat alegerile , incetarea imediata a anchetelor impotriva romanilor/vlahilor din Timoc, acordarea imediata de autorizatii de constructie pentru satele romanesti care vor sa-si construiasca biserici sub binecuvantarea Bisericii Ortodoxe Romane, introducerea prin lege a orelor de limba romana in scolile din cele 154 de localitati romanesti si in cele 20 de localitati mixte, afisarea bilingva a denumirii localitatilor in care sunt romani/vlahi, acordarea de spatii in mass-media pentru emisiuni in limba romana.
Si senatorul Badea si senatorul Corlatean au condus Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni si cunosc foarte bine situatia dramatica a romanilor din Serbia. Cunosc faptul ca Serbia a anchetat peste 300 de romani timoceni numai in ultimul an, ca Serbia incearca standardizarea unei asa zise limbi vlahe, ca Serbia a fraudat alegerile pentru Consiliile nationale ale minoritatilor, ca Serbia pune zilnic piedici Biserii Ortodoxe Romane in Timoc, ca Serbia refuza introducerea de ore de limba romana in scolile din Timoc, ca procuratura si securitatea sarba ancheteaza pe toti liderii romani/vlahi din Timoc ducand o campanie permanenta de intimidare a populatiei, ca Serbia si-a batut joc de recensamantul romanilor/vlahilor din Timoc, facand presiuni inimaginabile asupra acestora pentru a nu-si declara identitatea, ca Serbia aplica romanilor/vlahilor din Timoc un regim asimilationist demn de evul mediu.
Toate aceste cei doi le stiu si poate le spun si celorlati senatori . Si poate astfel Senatul Romaniei va spala rusinea facuta de Camera Deputatilor, Parlamentului Romaniei.
Toate aceste le stie si Presedintele Basescu. Sau ar trebui sa le stie, in cazul in care baietii cu ochi albastri care faceau afaceri cu securistii sarbi nu controleaza in continuare fluxul informational legat de Serbia si adresat demnitarilor statului roman. Dupa rezultatul votului din Camera Deputatilor se pare ca acesti baieti, transformati in agenti de influenta ai Serbiei controleaza mult mai mult.
Vom vedea in scurt timp daca tot ei controleaza si Senatul Romaniei! Ratificarea Acordului de Asociere al Serbiei la UE este singurul instrument coercitiv pe care Romania il are fata de Serbia. Este singurul element care poate schimba viata celor 300.000 de romani/vlahi din Timoc pe care de 200 de ani Serbia incearca sa-i asimileze.
Daca din interese economice sau politice, daca din complicitati ascunse intre baietii cu ochii albastri de pe cele doua maluri ale Dunarii, statul roman va trada pe romanii timoceni, atunci acesti romani nu vor mai avea alta sansa decat cea oferita de exemplul altor comunitati din Serbia. Abia atunci statul roman va avea cu adevarat o problema!
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Un banc lipsit de… logică
Reţeta zilei: Pui umpluţi şi fripţi
Poliţia a confiscat mii de euro de la o reţea de cerşetori-ţigani
banii urmau sa ajungw în România
Alegeţi pacea sau veţi fi atacaţi fără încetare!
Accident de muncă suferit de fostul sef al ITM Botoşani
Silvia Pasat şi-a fracturat piciorul în timpul unui control
Al-Jazeera a prezentat poze cu Muammar Gaddafi mort
Muammar Gaddafi a fost ucis
mii de libieni au ieşit pe străzi pentru a saluta moartea dictatorului
Cum ajunge piaţa de carburanţi sub control răsăritean
Comasarea spitalelor din nou pe masa consilierilor judeţeni
Botoşani: Ţâbuleac s-a supărat pe ANRSC că nu-l lasă să ne amendeze
Ţâbuleac pregăteşte demiterea lui Oprişanu
Georgescu a căzut în dizgraţia preşedintelui CJ
Fonduri insuficiente pentru bolnavii HIV
A intrat în vigoare legea privind protecţia cadrelor medicale
Probleme în Sănătate cu salariile pe luna decembrie
Aseară, jandarmii au dat năvală peste Lumea lu’ Rotundu
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă