Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Administraţie
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4409
De la 07 Ianuarie 2003
85277953
OCDE reduce previziunea de creştere economică mondială şi

Avertizează asupra riscului unei stagnări in Zona Euro

  • 29 May 2013, 23:00
OCDE a anuntat miercuri ca a revizuit in scadere previziunile de crestere pentru marile economii occidentale, cu exceptia Japoniei, si a avertizat asupra riscului de "stagnare" in Europa, potrivit agentiei AFP.
Cresterea mondiala ar urma sa atinga 3,1% in acest an, fata de cifra de 3,4% estimata de Organizatia de Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) in precedentele previziuni din noiembrie 2012.
Zona euro ar urma sa se adanceasca in recesiune, cu -0,6% in acest an. In noiembrie, OCDE miza pe o scadere limitata la -0,1%.
Letargia economica din regiune "ar putea evolua in stagnare, cu consecinte negative pentru economia mondiala", avertizeaza OCDE, care cere Bancii Centrale Europene (BCE) sa faca mai mult pentru sustinerea activitatii. In contrast, in Japonia, unde banca centrala a schimbat radical datele jocului, imbunatatirea este "spectaculoasa", potrivit expertilor OCDE.
Astfel, previziunea de crestere pentru arhipelag a fost majorata radical, de la 0,7% la 1,6% in acest an. Produsul Intern Brut ar urma sa avanseze cu 1,4% in 2014.
In Statele Unite, cresterea este marcata de asanarea sistemului financiar si de revenirea increderii. Astfel, este asteptata o crestere de 1,9% in acest an, fata de 2% in noiembrie, urmata de 2,8% in 2014.
Acest lejer recul pentru 2013, in raport cu estimarile precedente, este generat in cea mai mare parte de taierile automate in cheltuielile bugetare, intrate in vigoare in acest an, in lipsa unui acord in Congres asupra reducerii deficitului american.
In China, tara care nu este membra a OCDE, cresterea in 2013 ar urma sa fie "inferioara celei normale, pentru al doilea an consecutiv. Fondul Monetar International anuntase la randul sau miercuri ca a redus de la 8% la "circa 7,75%" previziunea de crestere pentru China in 2013.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Leac pentru dentiţii neatenţi
Guvernul Ponta înfiinţează o companie de aur pentru Dan Şova
Victor Ponta vrea sa limiteze salariile directorilor din companiile de stat
România, Bulgaria şi Italia - ţări aproape neguvernabile
Împotrivă pe vremea lui Boc, pentru pe vremea USL
Premierul şi ministrul sănătăţii se contrazic
Scoaterea României şi a altor patru ţări din procedura de deficit excesiv
Petru BOGATU :De ce UE forţează un happy-end la Vilnius?
Botoşani: Cu orice preţ, Nechifor vrea director la Staţiune (II)
Ioan Rotundu
Alune americane
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă