Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20132
De la 07 Ianuarie 2003
110940602

OMV Petrom si Repsol vor explora împreună în România perimetre la mare adâncime

  • 22 February 2013, 23:00
OMV Petrom si Repsol vor semna vineri un contract prin care compania spaniola va achizitiona o participaţie de 49% pentru zona cu adâncime mai mare de 2.500 – 3.000 de metri a perimetrelor onshore de explorare Băicoi V, Târgovişte VI, Piteşti XII şi Târgu Jiu XIII, localizate in sudul Carpatilor de Curbura si respectiv al Carpatilor Meridionali, se arata intr-un comunicat al OMV Petrom.
HotNews a informat inca de acum doua zile ca gigantul spaniol Repsol ar putea semna, pana la sfarsitul acestei saptamani, un acord de parteneriat cu o mare companie petroliera romaneasca.
”Unul dintre obiectivele majore ale strategiei noastre este de a valorifica potenţialul de explorare onshore la mare adâncime în România. Acest parteneriat cu Repsol, o companie petrolieră lider cu experienţă în explorarea ariilor de mare adâncime cu structuri complexe, este un pas important pentru evaluarea potenţialului de hidrocarburi al celor patru perimetre.
Totodată, parteneriatele cu companii petroliere de talie mondială contribuie la dinamizarea sectorului românesc de petrol şi gaze, cu beneficii economice semnificative pentru România”, a declarat Johann Pleininger, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Explorare si Productie.
“Suntem încântaţi ca prin acest contract să ne alăturăm efortului de explorare în România, care se adaugă eforturilor noastre de a ne extinde aria de explorare din Europa. România are un potenţial deosebit şi sperăm să contribuim la materializarea lui prin acest parteneriat.
Expertiza semnificativă a Petrom în domeniu ne dă foarte multă încredere în ceea ce priveşte succesul acestui parteneriat”, a declarat, la randul sau, Luis Cabra, Executive Vice President pentru Explorare şi Producţie la Repsol. Activităţile OMV Petrom în regiunea respectivă vizează atât explorarea cât şi producţia.
După privatizare, OMV Petrom a derulat un program intens de seismică 3D în zonă, în urma căruia a fost raportată descoperirea de gaze de la Totea (partea de sud-vest a României). OMV Petrom şi Repsol vor evalua împreună datele obţinute în cadrul programului de seismică deja derulat pentru a determina oportunităţile de foraj de explorare.
Se estimează că, în următorii doi ani, parteneriatul OMV Petrom-Repsol va investi aproximativ 50 de milioane de euro pentru forajul de explorare. Parteneriatul cu Repsol este cel de-al treilea încheiat de către OMV Petrom, după acordul joint venture semnat cu ExxonMobil în 2008 şi cu Hunt Oil în 2010. Explorarea la mare adâncime, atât offshore cât şi onshore, implică riscuri investiţionale mari, expertiză specializată şi tehnologii de ultimă oră. Grupul OMV are deja parteneriate de explorare şi/sau producţie încheiate cu grupul Repsol în Libia şi Bulgaria.
Repsol este o companie integrată de ţiţei şi gaze, prezentă în peste 30 de ţări, cu peste 23.000 de angajaţi. Compania are o producţie zilnică de 330.000 bep şi un sistem de rafinare care poate procesa 998.000 bep pe zi. Compania îşi extinde portofoliul de explorare în Europa pentru a-şi îmbunătăţi prezenţa continentală.
Repsol este specializată în explorarea offshore la mare adâncime, generând unele dintre cele mai mari decoperiri recente, la nivel mondial.
Petrom este cel mai mare grup petrolier din Europa de Sud-est, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Gaze şi Energie, Rafinare şi Marketing. La sfârşitul anului 2012, Grupul exploata în România şi Kazahstan rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 775 milioane de barili echivalent petrol (750 milioane barili echivalent petrol în România). Cu o capacitate nominală anuală de rafinare de 4,2 milioane tone, Petrom este prezent pe piaţa distribuţiei de produse petroliere din România, Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia, prin intermediul unei reţele de circa 800 staţii.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Peştişorul de aur şi preoţii unguri
Gastronomie: Şorici in saramura
Moartea unui spion. Ce a dezvăluit Prizonierul X despre Mossad?
Dolineaschi anunţă garsoniere la preţuri populiste
Taximetristul a fost înjunghiat de un licean olimpic
S-au limpezit apele, investiţia Cornişa poate începe
Goana după câştigul nemuncit speculată inteligent de infractori
Botoşani: Poirtariuc crede în revitalizarea economică a Centrului Vechi
Arestat pentru că şi-a omorât soţia
Mimor s-a dat învins
Campania de depunere a cererilor de sprijin pentru fermieri, aproape de start
Violatorul gerontofil a fost arestat preventiv
IŞJ Botoşani: Violenţa din şcoli îngrijorează autorităţile
Florin Ţurcanu îl vrea şef la Serviciul Investiţii pe Sorin Clim
Criza politică de la Chişinău continuă
Ședinț㠄fără concluzii” între liderii AIE și președintele Timofti
Mark Gitenstein îl sfătuieşte pe catre John Kerry să fie cu ochii pe România
Patriarhia Romana vrea musai ore de religie în şcolile publice
Crotalierea, tatuajul sau CIP-ul nu-s mai bune,, domnule Curoreanu?!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă