Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11624
De la 07 Ianuarie 2003
114976252

ONCOSUPORT Iași oferă gratuit servicii de consiliere profesională

  • ntru persoanele diagnosticate cu cancer
  • 20 December 2011, 23:00
Persoanele diagnosticate cu cancer se confruntă cu mari dificultăţi în ceea ce priveşte dimensiunea profesională a vieţii sociale, dificultăţi care ţin pe de o parte de perioada lungă de pauză implicată de intervenţiile medicale şi, pe de altă parte, de atitudinea unora dintre angajatori şi colegi.
Fie că este vorba de o lipsă de înţelegere declarată şi de forme explicite de discriminare sau de forme indirecte de determinare a angajatului să se orienteze către alt loc de muncă sau către alt gen de activitate, se poate vorbi de o problemă reală în ceea ce priveşte menţinerea sau reinserţia persoanelor diagnosticate cu cancer pe piaţa muncii.
Dincolo de constrângerile de ordin legislativ şi de respectarea unui cadru normativ, modul în care este gestionată în practică problema reinserţiei sociale pe piaţa muncii a persoanelor diagnosticate cu cancer ţine de fiecare angajator în parte. Pentru că există temeri ale angajatorilor legate de vulnerabilitatea fizică a angajatului şi riscul de întrerupere a activităţii pe motive medicale, disponibilitatea de a se reintegra pe piaţa muncii nu este o condiţie suficientă, înţelegerea şi deschiderea din partea angajatorilor fiind condiția esenţială în acest sens.
Ţinând cont de dificultăţile pe care le întâmpină angajaţii diagnosticaţi cu cancer şi angajatorii acestora în gestionarea relaţiilor de muncă, Centrul OncoSuport Iaşi şi-a propus să vină în sprijinul celor două părți, prin servicii de consiliere și mediere.
Acestea servicii au menirea de a identifica dorința și capacitatea fizică a persoanelor diagnosticate în ce privește continuarea activității profesionale în care sunt implicate, să identifice pregătirea profesională a persoanelor diagnosticate interesate în găsirea unui loc de muncă, să ofere consiliere vocațională persoanelor diagnosticate, să le ajute în întocmirea unui CV și să faciliteze întâlniri între acestea și potențiali angajatori.
De asemenea, serviciile Centrului OncoSuport se adresează și angajatorilor, ajutându-i să înțeleagă problemele cu care se confruntă persoanele diagnosticate cu cancer și rolul continuării activității profesionale în redobândirea stimei de sine de către acestea, precum și să le ofere informații privind prevederile legislative care reglementează relațiile de muncă în care sunt implicate persoanele aparținând unor grupuri vulnerabile.
trul pentru terapie integrativă, consiliere și reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer OncoSuport Iași este înființat în cadrul Proiectului ”Rețea multinațională pentru terapie integrativă, consiliere și reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007 -2013, "Investește în oameni!”implementat de către ronatul Medicinei Integrative
Obiectivul general al proiectului este crearea unei rețele de centre cu acoperire multiregională pentru consolidarea capacității, competențelor şi stimei de sine a persoanelor diagnosticate cu cancer. Centrul OncoSuport Iași deservește Regiunea de Nord-Est și își propune să desfășoare sesiuni de tutoriat, consiliere individuală pentru persoanele diagnosticate cu cancer mamar, cancer de col uterin și cancer testicular, precum și aparținătorii acestora, activități de asistență psihosocială, activități de terapie ocupațională. De asemenea, Centrul OncoSuport Iaşi va contribui la îmbunătățirea serviciilor comunitare care stimulează implicarea în viața comunității a persoanelor diagnosticate cu afecțiuni oncologice.
Serviciile oferite de Centrul OncoSuport Iași sunt gratuite. Specialiştii Centrului pot fi contactați zilnic, între orele 10-19, la sediul din Bdul.”Tudor Vladimirescu” 42-44, Et. 2, Iași, sau la telefon 0232/227718.
Cu stimă,
Doru MOCANU
Expert comunicare Centrul OncoSuport Iași

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Emil Boc: Va exista furtună economică în Europa şi in 2012
România este mult mai bine pregătită să facă faţă
Deputaţii care au votat la două mâini riscă interzicerea participării la lucrări pentru o zi
Aura Vasile s-a înscris în UNPR, o reînscriere în PSD se ia în calcul după un an
Fosila unui dinozaur uriaş, descoperită în Antarctica
Tribunalul Olt s-a pronunţat încă o dată pentru eliberarea lui Bercea Mondial.
Victor Ponta este cel mai vulnerabil dintre liderii actuali
Informatizare pe bani europeni la Spitalul TBC Botoşani
ITM Botoşani verifică materialele pirotehnice
Cum poţi deveni profesor în doar câteva luni
Sindicatul Impact Botoşani a ajuns în faţa celor de la CEDO
Reţeta zilei: Cum se face tremura
Femeile PDL-iste au adus un zâmbet pe chipul copiilor săraci
Lipsa anvelopelor de iarnă şi viteza, un cocktail ucigător
Botoşani: Poliţist din Ştefăneşti reţinut pentru omor
Mai au de aşteptat până să intre în ANL-urile Cişmea
Botoşani: Ministrul Udrea învins de primarul Flutur
Horoscop
Bancul zilei: Chirurgul şi mecanicul
Caricatura zilei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă