Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
366
De la 07 Ianuarie 2003
122886015
Oameni ai MAE si Internelor de la Bucureşti

Au mai dat o lovitura românilor basarabeni şi României

  • 3 March 2010, 23:00
Acordul pentru micul trafic de frontiera dintre cele doua state romanesti, in loc sa apropie romanii de pe cele doua maluri ale Prutului, a fost utilizat de coloana a cincea a intereselor rusesti in Romania, sa dinamiteze inca odata relatiile romano-romane.
Oameni din Ministerul Afacerilor Externe si Ministerului de Interne de la Bucuresti care au "lucrat" lista de documente necesare pentru obţinerea de către cetăţenii basarebeni a mult râvnitului permis de mic trafic, pot fi acuzati, in mod clar, de subminarea relatiilor dintre cele doua state romanesti si de prejudicii incalculabile aduse interesului national romanesc.
Reactia extrem de dura la adresa autoritatilor romane, dar si a Romaniei, a presei de la Chisinau, care asista la bataia de joc la care sunt supusi basarabenii de rand care doresc acel mult promis permis, este una normala, chiar daca loveste nedrept in Romania. Aici nu este vorba de Romania ca tara ci de niste indivizi (si uneori institutii pe care si le subordoneaza) cu interese antiromanesti, pe care statul roman, prin conducerea sa, le tolereaza, permitandu-le sa faca un rau imens romanilor si, iata, Romaniei.
Acesti indivizi, chiar daca nu lucreaza direct pentru interese straine (in general rusesti), le servesc cu ticalosie de fiecare data cand au ocazia. Am dat de ei de-a lungul anilor in blocarea legii cetateniei, am dat de ei atunci cand statul roman trebuia sa investeasca in Basarabia, dar nu numai, si dam de ei acum cand aproape 1,5 milioane de basarabeni puteau sa treaca Prutul pentru a-si vedea rudele, pentru a trai mai usor sau poate doar ca sa vada cum este in Tara.
Mare parte din acesti indivizi sunt ba acoperiti prin Ministerul de Externe, ba demnitari, pentru care interesul national trece prin telefonul scurt sau TO, in care o voce patrunsa de importanta le recomanda ce sa faca, balbaind tot felul de aberatii care ar tine de siguranta nationala, dar care, de fapt, acopera incompetenta celui de la capatul firului, ba militieni, care vad in orice basarabean vre-un infractor, in loc sa vada coruptii din propriile structuri.
Acestia sunt cei care destructureaza, din partea Bucurestiului, relatiile romano-romane. Sunt unii si la Chisinau de care vom scrie curand.
In acest sens Romanian Global News cere oficial si public Ministerului de Externe si Ministerului Administratiei si Internelor, numele celor care "au produs" lista cu documentele necesare obtinerii permisului. Acea lista nu a fost pusa pe masa atunci cand s-a negociat acordul cu delegatia de la Chisinau. A fost surpriza baietilor. Sigur, acea lista a fost aprobata "ca primarii" de sefii unor institutii din Romania. Cu totii trebuiesc trasi la raspundere.
Cine este de vina pentru ca se intampla acest lucru? Poate ar putea fi de vina Presedintele pentru ca are incredere in cei care ar trebui sa-i transpuna in viata proiectele pe care el le propune... Lipsa unei structuri, a uneia singure, care sa se ocupe de tot ceea ce inseamna relatiile cu Basarabia si care ar trebuia sa aiba competente totale asupra acestei relatii, ar putea fi una din cauzele acestor esecuri. Evident creearea unui alt Oficiu pentru Republica Moldova, condus de un alt acoperit al SIE ar fi un alt esec.
Acel ceva sau cineva trebuie sa lucreze in subordinea Primului ministru (care tocmai a desfiintat postul de Inalt reprezentant pentru Republica Moldova - la sugestia cui oare?) sau in subordinea directa a Presedintelui, si sa aiba un rang care sa-i permita sa intre, fara sa faca anticamera, la orice ministru. Si nu ar trebui sa fie subordonat nici-unui serviciu de informatii. Miza este prea importanta pentru Romania si pentru romani pentru a fi altfel.
Si apropos de vina! Nu a aparut nici-un parlamentar responsabil de Basarabia care sa ceara, in conferinta de presa, socoteala celor care se fac vinovati de creearea acestei probleme. Si dupa ce ii afla cine sunt, sa-i denunte public, urmarind pana in panzele albe scoaterea lor din sistem. Din toate sistemele!
Chisinaul vrea, Bucurestiul doarme!
In sedinta executivului de la Chisinau a fost luata in discutie problema cu care se confrunta basarebenii care doresc sa obtina permisul pentru micul trafic de frontiera.Primul ministru Vlad Filat este de părere că „situaţia creată e complicată, dar trebuie rezolvată” Si că ambele părţi trebuie să se implice să scoată barierele existente, iar peste un milion de cetăţeni ai Republicii Moldova să poată circula liber în România.„Am fost azi la consulat si mi-am dat seama că mai avem de muncit”, a spus Vlad Filat.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Bărbatul care respectă adevărul
Horoscop
Bucătăria Jurnalul: Ciorbă de peşte
Vor asculta liberalii de ordinul lui Ţurcanu?
Ioan Rotundu
”Divertis – Serviciul Român de Comedie” revine
Incendiu provocat de un fumător neglijent
Ţâbuleac şi facerea de bine
De cine se teme România sau încă o dată despre micul trafic de frontieră
Micul trafic: „Surpriză” pentru oficiali, bucurie pentru şmecheri
Emanuel Valeriu, turnătorul de ziarişti – o investigaţie Ziua Veche
Nu putem câştiga lupta cu organismele modificate genetic
Şi şeful statului poate fi revocat de Parlament,
preşedintele Senatului nu e mai presus de lege
Zona Euro vrea să pună capăt dominaţiei marilor agenţii de rating
Boc cere MAE simplificarea procedurilor de obţinere
a permisului de mic trafic la frontieră pentru moldoveni
înlocuirea invitaţiei legalizate cu o declaraţie pe proprie răspundere
Soluţia nemţească pentru repararea drumurilor:
gropile din asfalt au fost scoase la vânzare, pentru 50 de euro
O altă criză se conturează la orizont
dacă nu se adoptă masuri stricte de reglementare a pieţelor financiare
Sebastian Vlădescu: România nu mistifică cifrele statistice
Senatul a adoptat Legea responsabilităţii fiscale
"Ţinutul Secuiesc", cu un stand separat de cel al României
la Târgul de Turism de la Budapesta
De ieri, romanii pot divorţa la mediator
Guvernul a aprobat proiectul de lege privind aderarea la spaţiul Schengen
Planurile traficanţilor de ţigări, dejucate de poliţişti
Comentariul comentariilor (XXXVIII)
Ioan Rotundu
Vamă modernă la Racovăţ
„8 Martie este pentru doamne”
Primarul Flutur aruncă mănuşa în obrazul lui Ţâbuleac
el vrea să salveze Secţia de artă
Tată înjunghiat de fiu
Aikido – calea armoniei
Colaborarea dintre Primăria Flămânzi şi liceu de la flori începe
Încărcat cu azotat de amoniu, camionul a generat emoţii
Medicii de familie se reclamă iar farmaciştii fură CAS la bani
Se învaţă bine în clasele primare şi prost la liceu
Din nou probleme cu virozele
Amendă pentru vânzarea de orez expirat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog