Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10519
De la 07 Ianuarie 2003
122582458

Obrăznicia UDMR şi aliaţii săi

  • 10 December 2008, 23:00
Asa cum era de asteptat posibilitatea pierderii ciolanului de catre UDMR a scos din amortire tot felul de baieti, analisti si deontologi care au inceput sa se agite pe la televiziuni sau pe la diverse posturi de radio facand previziuni apolcaliptice care s-ar intampla daca UDMR ar fi exclusa de la guvernare. Udmereii unei parti a societatii civile din Romania ca si udmereii din presa mai au putin si spun ca Romania se va prabusi fara UDMR la guvernare.
Va dati seama cat a trebuit sa investeasca guvernul de la Budapesta pentru un asemenea lobby ? Iata insa ca daca la inceput doar PSD se opunea intrarii la guvernare a struto-camilei segregationiste, intre timp si sefi de filiale al PD-L din Transilvania au anuntat ca sustin acelasi lucru. Filialele PD-L din Covasna si Harghita cer ca extremismul maghiar sa ramana in afara actului de guvernare. De ce o fac ? Pentru ca stiu pe pielea lor diferenta dintre discursul cu poleiala europeana pe care il fac parlamentarii UDMR la Bucuresti si grohaitul de grof care se aude din 1990 incoace in judetele pe care struto-camila etnica le controleaza.
Robert Turcescu (foto), intr-o emisiune facuta aseara pe Realitatea FM, post de radio serios dealtfel, a lasat la o parte obiectivitatea si a facut tot ce i-a stat in putinta sa ne convinga cat de necesar este UDMR-ul la guvernare. De ce oare ? Poate din convingere...Poate...cine stie !
Tot invita sa sune, pe locuitorii din Cluj, si sa isi spuna parerea. Oare un ziarist de talia lui Turcescu habar nu are de comportamentul total diferit al maghiarilor de la Cluj (ei isi spun diaspora maghiara), in mare parte normali la cap, si al celor din Harghita si Covasna, masa de manevra principala a extremistilor UDMR ? Oare Turcescu nu stie ca odata ce scolile si clasele din Harghita si Covasna au fost separate pe criterii etnice in anii 1990, toti absolventii maghiari ai acestor scoli nu mai sunt capabili sa inteleaga limba romana, fiind practic prizonierii informatiei tendentioase a mediei, exclusiv, de limba maghiara ? Si oare ghetoizarea informationala nu este un abuz major la dreptul la informarea libera ? De cate ori a vorbit Turcescu in viata lui cu romani din Harghita si Covasna ca sa poata aprecia adevaratul comportament al liderilor maghiari in postura de agresori identitari ? Nu cred ca a facut-o. Altfel nu putea face o astfel de emisiune partinitoare.
La randul sau reprezentantul UDMR, Gyorgy Frunda, a declarat cu o obraznicia binecunoscuta, marti la postul Realitatea TV, ca excluderea UDMR de la negocieri are tenta etnica. Adica numai pentru faptul ca sunt maghiari ar trebui sa aiba dreptul sa guverneze Romania !
Tupeul maghiarizatului Frunda atinge pretentii de rasa superioara intalnite la nazisti si pune Romania reprezentata in forurile europene de asemenea oameni, intr-o postura extrem de delicata.
Regretele pierderii ciolanului il fac pe Frunda aproape patetic:"Imi lasa un gust amar, nu cred ca in doua zile poti discuta o alianta de patru ani. Inainte de a discuta programul de guvernare ar trebui sa se decida daca UDMR va fi la guvernare sau nu, pentru daca noi vom participa la guvernare e firesc sa participam si noi la discutii", a declarat Gyorgy Frunda.
"PD-L are o datorie politica si morala fata de UDMR. In patru ani cat am fost la guvernare ne-am dovedit competenta si cred ca putem fi un punct de stabilitate in Guvernul Romaniei", a adaugat liderul stro-camilei etnice.
In patru ani aflati la guvernare singura grija a grofilor UDMR a fost aceeasi ca a baronilor PNL si anume sa se imbogateasca. Dar grofii au mai avut o grija ! Aceea de a submina statul roman. Acest lucru il stie si Presedintele si este cunoscut si de serviciile secrete. De aceea este cel putin ciudat si ingrijorator cum de transpare o anumita presiune venita asa prin culoarele ascunse ale Puterii ca UDMR sa revina in carti.
Sa fie frica unor institutii care subminate de jocuri de putere interna si de competia imbogatirii sa nu vrea sa-si asume veghea asupra unei democratii europene cum este Romania ? Si veghea Constitutiei ei?
(Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românul şi fatalismul
Horoscop
Asasin cu sânge rece - CIA
Gabi Jugaru, la un pas de a demola casa lui Rică Neaga
Mica publicitate
Strategia de dezvoltare economico-socială a judeţului Botoşani 2008-201 (V)
Fasole cu ciolan la cuptori
Corupţia şi abuzurile nu au doctrină şi culoare politică
Ioan Rotundu
Dracula Stolojan
Eveniment gastronomic cu specific românesc la Roma
Lucia Timiş, laureată cu nota maximă
Trompeta rusească de la Nistru acuză Bucureştiul că înarmează armata basarabeană
Liderii filialelor PD-L din Harghita şi Covasna se opun intrării UDMR la guvernare
S-a redus numărul nemulţumiţilor şi a reclamagiilor
Cei abonaţi la SC Termica ar putea beneficia la anul de o mică creştere la subvenţii
De sărbători, poliţiştii comunitari vor sta cu ochii-n paişpe
Pregătiri tradiţionale pentru sărbătoarea de Crăciun
Ziua Internaţională a Drepturilor Omului
Încă un pas pentru ca problemele de la Protecţia Copilului să fie rezolvate
Criza economică a muşcat din salariile profesorilor de la Colegiul „Eminescu”
Bătaie de joc la adresa cadrelor medicale şcolare
Se impune o redistribuire a medicilor specializaţi pe boli interne
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog