Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3440
De la 07 Ianuarie 2003
123137180
pnl

Obrazul gros al politicianului la nevoie se cunoaşte

  • 11 August 2008, 23:00
După ce au trecut alegerile şi s-au văzut cu sacii în căruţă, pe o seamă din primarii localităţilor afectate de inundaţii îi doare fix în 14 de oamenii ce i-au ales. Sinistraţii iau cunoştinţă acum cu obrazul gros al politicianului. Subprefectul judeţului Botoşani, Mihai Elvădeanu a subliniat că de acum înainte ar trebui repartizate ajutoare şi către celelalte localităţi, mai puţin afectate de inundaţii, însă nu se poate face acest lucru, fără o evaluare din partea primarului.
„La Coţuşca, de exemplu, nu au cerut ajutoare. Nu au probleme? Sunt şi acolo destui sinistraţi, vreo 20. Asta în condiţiile în care nu s-au luat în calcul cei care au fost păgubiţi din punct de vedere al terenului agricol. Acolo sunt şapte case distruse în totalitate de inundaţii. Sau poate primarul nu vrea să se implice? Noi nu le putem da fără să ceară. Primarul trebuie să facă necesarul şi să trimită o listă. Noi le-am solicitat primarilor acest lucru încă înainte cu o săptămână, dar nu toţi s-au conformat”, a declarat subprefectul Elvădeanu, specificând că în plus, depozitele amenajate ad-hoc în şcoli sunt bucşite de bunuri, care trebuie distribuite la populaţia sinistrată.
Se are în vedere în primul rând eliberarea depozitelor din şcoli fiindcă nu mai este foarte mult şi începe anul şcolar. Ieri, reprezentantul Instituţiei Prefectului s-a deplasat în judeţ pentru a urni puţin lehamitea primarilor din zonele calamitate şi să facă inventarierea necesităţilor. „Despăgubiţi vor fi şi cei care au culturile distruse de inundaţii. Acestor persoane li se vor da cereale, alimente, sub formă de ajutoare. Avem 100 de tone de alimente, cantitate ce trebuie să o repartizăm în tot judeţul la proprietarii celor 7.200 de hectare de culturi distruse de inundaţii. De ce să stăm cu ele în depozite, luni de zile, ca să se altereze şi să le aruncăm, când oamenii au nevoie?”, a mai adăugat subprefectul judeţului Botoşani. Prefectura aşteaptă lista cu necesarul de la primarii din Ştefăneşti, Hilişeu Crişan, Mihăileni, Cândeşti, Rogojeşti, Vorona, Ripiceni. Până în prezent au transmis liste primarii din Rădăuţi Prut, Hudeşti şi Tudora. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Soacra şi poliţistul
Program Tele'M Botoşani marţi, 12 august
Vadim a lăsat-o pe Irina Loghin cu un copil
Măruţă a primit din partea echipei ”Happy Hour” o ... Happylica!
Aylin este fiica lui Ioan Gyuri Pascu
Abandonarea Georgiei
Bătălia de la Marea Neagră
Eva Maria Barki spune maghiarilor să ceară independenţa Transilvaniei
Cu ochii spre Vest
Ioan Rotundu
Dacă aţi primit avertisment, NU vi se poate reţine permisul
Comentariul comentariilor (CLXVI)
(Ioan Rotundu)
Misterul apei meteorice
(Ioan Rotundu)
După ce şi-a pus mintea cu vacile, l-a bătut şi pe văcar
Inundaţiile au produs pagube de aproape 162.000.000 lei
„M-aş bucura să îmi daţi, dar să ştiţi că eu nu sunt sinistrat”
Sinistraţii din Botoşani, suprasaturaţi de haine
Rechinii puterii vor tabăra Agafton. Deocamdată au închis-o
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog