Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Religie
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15200
De la 07 Ianuarie 2003
122900849

Obştea Dracşani se luptă cu prefectul şi, împreună, cu morile de vânt

  • 31 March 2008, 23:00
Lupta celor 1.500 membri ai Obştii Dracşani este departe de a se încheia. Ieri, preşedintele Obştii, Mihai Popa s-a prezentat la prefectul judeţului Botoşani, Gheorghe Sorescu, pentru noi veşti. Membrii Obştii Dracşani au solicitat instituţiei să le reconstituie dreptul de proprietate. Asta ca urmare a hotărârii emise de Instanţă care le recunoaşte, celor de la Obştea Dracşani, dreptul la suprafaţa de 700 de ha de iaz, şi nu de 535 de ha, aşa cum stabilise Comisia Judeţeană de Fond Funciar în urma măsurătorilor Oficiului de Cadastru.
În acest sens, Comisia Judeţeană a venit cu o ofertă de suprafeţe de lacuri din patrimoniul privat al statului care pot fi atribuite în proprietate, în echivalent, Obştii Dracşani. „Le-am făcut oferta pentru alte luciuri de apă. Noi am cerut celor de la Agenţia Domeniilor Statului să ne dea toate suprafeţele de luciu de apă care sunt pe teritoriul Botoşani, altele decât cele pe care sunt lucrări hidrografice. Dacă sunt mulţumiţi, oricând pot fi reziliate acele contracte de concesiune pentru că legea dă dreptul, dacă nu vom veni cu o altă ofertă, sau cu despăgubiri conform Legii 247”, a declarat prefectul Sorescu.
Membrii Obştii nu pot intra în drepturi fiindcă la iazul Dracşani sunt efectuate nişte lucrări de hidro-amelioraţie. Pe de altă parte, liderul Obştii, Mihai Popa a spus că trebuie să convoace adunarea generală la Lunca, Suliţa şi Flămânzi, cu membrii pentru a vedea şi dacă aceştia sunt de acord. „Acolo sunt bălţi în 20 locuri. Ca să facem noi administrare în tot judeţul e destul de greu. Sunt firme particulare care au concesionat locaţiile respective în judeţ. Prefectura trebuie să îi scoată de acolo şi să ni le dea nouă. Cum păzim noi acele proprietăţi? De-acum o să începem să aplicăm alte metode de astea tip 1907. Perfectul nu-i vinovat, dar joacă după cum îi spun cei de la Ministerul Agriculturii. E vinovat că-i prefect. Mai bine s-ar duce să candideze la Primărie să scăpăm şi de ăsta”, a punctat Mihai Popa.
Suprafeţele de iaz oferite sunt în Havârna, Galbeni, Tătărăşeni, Drăguşeni, Suliţa, Unţeni, Zăiceşti Ungureni, Popeni, Costeşti, Roşiori, Stăuceni, Dragalina şi Vorniceni. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Preşedintele PSD n-a pregetat să-i dea peste nas „portocaliului” Ţâbuleac
Pensionarii l-au luat, ieri, cu asalt pe prefect
La Vorniceni, preotul promovează în biserică politica unui anume partid
Alinare pentru pensionarii rămaşi fără bilete de tratament
Marea „Debarasare”
Finanţare pentru Biserica Armeană
Termica reduce pierderile
Incendiu la Şendriceni
Sergiu Ocneanu – cel mai tânăr candidat român din Italia
O româncă pe listele dreptei la Brescia
Românii discriminaţi la alegerile locale din Italia
Nordul Bucovinei: Martirii români pomeniţi la Fântâna Albă
Provocări ruseşti înainte de summitul NATO de la Bucureşti
Premianţii Cupei Jandarmeriei la fotbal
Noroc de poliţist
Horoscop
Vă poate face patron peste noapte
Pâinea liberală a lui Ţurcanu bate social-democraţia din Manoleasa
liberalii de la Mediu au pregătit un atac asupra social-democraţiei din Ripiceni
Comentariul comentariilor (LXXXVIII)
(Ioan Rotundu)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog