Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Fapt divers
Umor
Mondene
Pamflet
Remember
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20708
De la 07 Ianuarie 2003
106092693

Odraslă parlamentară botezată departe de ochii lumii

  • 31 December 2008, 23:00
Sâmbătă spre duminică, la pensiunea dr. Ovidiu Mimor, aflată la intrarea în localitatea Putna – Suceava, a fost bairam mare. Deputatul liberal Liviu Câmpanu şi-a botezat feciorul Călin – Sabin, născut cu o lună în urmă.
Oaspeţii, care de care mai cu greutate socială şi politică, au început a sosi încă din ziua de vineri. Pensiunea, despre care se spune că este una frumuşică şi atractivă prin serviciile oferite, a fost rezervată din iniţiativa unuia dintre proprietari, nimeni altul decât Ovidiu Mimor - directorul Spitalului judeţean „Mavromati” Botoşani, în exclusivitate evenimentului.
Printre feţele simandicoase au putut fi văzute cea a şefei de cabinet a premierului Tăriceanu, dar şi a vreo patru, cinci parlamentari, colegi ai deputatului. De la Botoşani au onorat cu prezenţa evenimentul directorul general al Finanţelor, Gheorghe Sorescu, comisarul şef al Gărzii Financiare – Cornel Mihai, dar şi anumiţi liberali din judeţ, precum Relu Târzioru – viceprimarul Săvenilor sau Ioan Hriţcu, consilier liberal de Darabani.
Deşi invitat, ministrul subsecretar de stat Gheorghe Ciubotaru, n-a fost prezent. El s-a scuzat pe motiv că ieri, adică duminică, şi-a sărbătorit ziua de naştere, dar şi a numelui, împreună cu Gelu Ciubotaru, patronul societăţii Electroafla, de care-l leagă o veche şi strânsă prietenie. Cei doi Ciubotaru s-au retras la o cabană din zona Suceviţei, nu departe de pensiunea lui Mimor de la Putna. Nici Cornel Popescu, contracandidatul lui Câmpanu la preşedinţia PNL Botoşani, n-a fost prezent.
Deşi s-a dorit ca evenimentul să nu fie cunoscut la Botoşani, informaţiile despre botezul lui Călin Sabin Câmpanu au circulat prin mediile politice botoşănene încă de vineri. N-au lipsit nici remarcile ironice. Cică deputatul Câmpanu şi-a numit feciorul Călin, în virtutea slugărniciei ce-o manifestă faţă de premierul Tăriceanu. Apoi, evenimentul a fost organizat la pensiunea lui Mimor, pentru că doctorul trebuia să-i mulţumească faţă de susţinerea liberală.
Mai sugerau vocile răutăcioase că, deşi spitalul judeţean este aproape de faliment, pensiunea lui Mimor este în plin având de prosperitate. Numai că sub acest aspect se cuvine o precizare: pensiunea a fost înfiinţată şi este condusă de către feciorul lui Mimor, şi el medic, care a preferat serviciile turistice celor medicale. Ovidiu Mimor a pus la dispoziţia feciorului moştenirea primită de la părinţi, devenind astfel un coproprietar din umbră, care să nu atragă atenţia publică.
Cei care au participat, şi nu puţini, s-au simţit excelent. Au băut fineţuri şi-au mâncat delicatese. Creştineşte, îi urez proaspătului tată să aibă în viaţă, de pe urma feciorului, numai bucurii şi să-i dea Dumnezeu zile şi putere de muncă pentru a-l vedea realizat şi la casa lui. (Ziţa Cancan)

N.R. = După apariţia acestui pamflet, în aprilie 2007, Ovidiu Mimor a fost schimbat din funcţia de director al Spitalului judeţean Botoşani. Iar cel care a dispus schimbarea a fost chiar Liviu Câmpanu, în calitate de preşedinte PNL. Motiv să credem că Mimor a făcut greşeala capitală de a încasa cheltuiala cu cumetria organizată la pensiunea feciorului. Asta-i viaţa!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Vechi pluguşor
O veche sorcovă
Sorcova lui Boc
Românul, criza şi Anul Nou 2009
Din snoavele lui Amfilochie Ciobotă
Exploratori şi neguţători
Totul despre invenţii
Secretele tehnicii
Hoţii de codru
Un zâmbet de Anul Nou… între prietene
Un zâmbet de Anul Nou… între prieteni
Un zâmbet de Anul Nou… între soţi
Secretele bucătăriei lui Manole
Prostul nu-i prost dacă nu este şi fudul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă