Oaspeţii, care de care mai cu greutate socială şi politică, au început a sosi încă din ziua de vineri. Pensiunea, despre care se spune că este una frumuşică şi atractivă prin serviciile oferite, a fost rezervată din iniţiativa unuia dintre proprietari, nimeni altul decât Ovidiu Mimor - directorul Spitalului judeţean „Mavromati” Botoşani, în exclusivitate evenimentului.
Printre feţele simandicoase au putut fi văzute cea a şefei de cabinet a premierului Tăriceanu, dar şi a vreo patru, cinci parlamentari, colegi ai deputatului. De la Botoşani au onorat cu prezenţa evenimentul directorul general al Finanţelor, Gheorghe Sorescu, comisarul şef al Gărzii Financiare – Cornel Mihai, dar şi anumiţi liberali din judeţ, precum Relu Târzioru – viceprimarul Săvenilor sau Ioan Hriţcu, consilier liberal de Darabani.
Deşi invitat, ministrul subsecretar de stat Gheorghe Ciubotaru, n-a fost prezent. El s-a scuzat pe motiv că ieri, adică duminică, şi-a sărbătorit ziua de naştere, dar şi a numelui, împreună cu Gelu Ciubotaru, patronul societăţii Electroafla, de care-l leagă o veche şi strânsă prietenie. Cei doi Ciubotaru s-au retras la o cabană din zona Suceviţei, nu departe de pensiunea lui Mimor de la Putna. Nici Cornel Popescu, contracandidatul lui Câmpanu la preşedinţia PNL Botoşani, n-a fost prezent.
Deşi s-a dorit ca evenimentul să nu fie cunoscut la Botoşani, informaţiile despre botezul lui Călin Sabin Câmpanu au circulat prin mediile politice botoşănene încă de vineri. N-au lipsit nici remarcile ironice. Cică deputatul Câmpanu şi-a numit feciorul Călin, în virtutea slugărniciei ce-o manifestă faţă de premierul Tăriceanu. Apoi, evenimentul a fost organizat la pensiunea lui Mimor, pentru că doctorul trebuia să-i mulţumească faţă de susţinerea liberală.
Mai sugerau vocile răutăcioase că, deşi spitalul judeţean este aproape de faliment, pensiunea lui Mimor este în plin având de prosperitate. Numai că sub acest aspect se cuvine o precizare: pensiunea a fost înfiinţată şi este condusă de către feciorul lui Mimor, şi el medic, care a preferat serviciile turistice celor medicale. Ovidiu Mimor a pus la dispoziţia feciorului moştenirea primită de la părinţi, devenind astfel un coproprietar din umbră, care să nu atragă atenţia publică.
Cei care au participat, şi nu puţini, s-au simţit excelent. Au băut fineţuri şi-au mâncat delicatese. Creştineşte, îi urez proaspătului tată să aibă în viaţă, de pe urma feciorului, numai bucurii şi să-i dea Dumnezeu zile şi putere de muncă pentru a-l vedea realizat şi la casa lui. (Ziţa Cancan)
N.R. = După apariţia acestui pamflet, în aprilie 2007, Ovidiu Mimor a fost schimbat din funcţia de director al Spitalului judeţean Botoşani. Iar cel care a dispus schimbarea a fost chiar Liviu Câmpanu, în calitate de preşedinte PNL. Motiv să credem că Mimor a făcut greşeala capitală de a încasa cheltuiala cu cumetria organizată la pensiunea feciorului. Asta-i viaţa!