Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
1011
De la 07 Ianuarie 2003
76513810

Oferă sprijin în înfiinţarea structurilor similare teritoriale

  • 17 March 2008, 23:00
Poliţia Comunitară Botoşani vine în sprijinul autorităţilor locale pentru înfiinţarea structurilor de Poliţie locală. În acest sens, conducerea Poliţiei Comunitare a invitat la sfârşitul săptămânii trecute conducătorii unităţilor administrativ teritoriale ale judeţului la o consultare cu privire la propunerile viitoarei legi de înfiinţare a Poliţiei locale.
Până în prezent au fost înfiinţate Poliţii Comunitare în 176 de municipii şi oraşe din cele 319 ale ţării. La nivelul comunelor situaţia este mai delicată, fiind înfiinţate astfel de servicii în 161 de comune din cele 2847 din ţară. Proiectul de hotărâre vizând transformarea Poliţiei Comunitare în Poliţie locală vine pe fondul insuficienţei atribuţiilor comunitarilor, precum şi a lipsei unei delimitări clare a acestor atribuţii. Atribuţiile prevăzute pentru Poliţia locală impun necesitatea reorganizării actualelor structuri ale Poliţiei Comunitare.
Instituţia botoşăneană, care fiinţează din martie 2006, şi-a manifestat disponibilitatea de a acorda sprijin calificat unităţilor administrativ teritoriale pentru înfiinţarea Poliţiei Locale prin punerea la dispoziţie a documentaţiei necesare, informare privind cheltuielile de personal necesare, precum şi cele privind dotarea şi echiparea poliţistului local. Poliţia Comunitară Botoşani oferă sprijin prin instruirea salariaţilor din cadrul compartimentului de resurse umane, privind selecţionarea şi pregătirea viitorilor poliţişti locali, punându-le la dispoziţie tematici de examinare şi pregătire profesională.
Toate aceste activităţi sunt prestate cu nişte costuri reduse, suportate de către bugetele autorităţilor publice locale. „Deşi numărul reprezentanţilor unităţilor administrativ teritoriale a fost relativ redus, cei prezenţi şi-au manifestat interesul pentru înfiinţarea unor structuri teritoriale de acest gen, structuri ce pot eficientiza punerea în practică a hotărârilor consiliilor locale vizând necesităţi specifice fiecărei localităţi”, a declarat directorul executiv al Poliţiei Comunitare Botoşani, Vasile Răileanu. Înfiinţarea acestor servicii locale este direct legată de repartizarea bugetului pentru anul curent, primarii aşteptând o rectificare de buget.
După ce noua lege a Poliţiei locale va fi adoptată de legiuitor, structura constituită la nivelul municipiului Botoşani va organiza alte întâlniri asigurând sprijin atât în organizarea celorlalte structuri, cât şi în instruirea personalului. (Andreea UNGUREANU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Florentina Năstase e tocilară perfectă din “Arestat la domiciliu”
Constatare plictisitoare
Horoscop
Vă atrage lucrul într-o bancă?
Bulevardul „Mihai Eminescu” modernizat în proporţie de 70 la sută
Societatea de salubritate a dat mai mult cu măturoiul
Secretarii de primării cred că pot fenta controlul Prefecturii
Ajutoarele din stocul UE ar putea constitui un troc politic
Se apropie Ziua Paşaportului!
Fermierii din Surrey au găzduit delegaţia de primari botoşăneni
Olimpiada de muzică a luat sfârşit
Proiectul VPN de la Vorona a fost lansat oficial la Instituţia Prefectului
Luna pădurii
Locuitorii din rural informaţi despre importanţa biodiversităţii
Executorul judecătoresc, spaima datornicilor la Apa Grup
Pacienţii spitalului vor completa chestionare la externare
Pot provoca poluări accidentale
Bursa pentru confecţioneri va fi organizată în aprilie
Românul şi ochii lumii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă