Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9438
De la 07 Ianuarie 2003
114767871

Oficial Fed: Intrarea SUA în incapacitate de plată

  • deosebit de periculoasă pentru economia globală
  • 9 June 2011, 23:00
Posibilitatea ca SUA sa intre in incapacitate de plata reprezinta cel mai mare risc pentru economia mondiala, depasind efectele cutremurului din Japonia, pretul ridicat la petrol si criza datoriilor din Europa, considera un important oficial al Rezervei Federale (Fed), potrivit Mediafax.
"Situatia fiscala a Statelor Unite, daca nu este manevrata cu grija, ar putea sa se transforme intr-un soc macro global. Ideea ca SUA ar putea ameninta cu intrarea in incapacitate de plata este periculoasa", a spus James Bullard, presedintele Rezervei Federale din St. Louis, una dintre cele 12 institutii financiare regionale din SUA care compun Fed. Membrii republicani ai Congresului considera ca intrarea in incapacitate de plata pentru scurt timp este acceptabila, daca ar forta Casa Alba sa abordeze problema mai importanta a deficitului bugetar. Putini analisti de pe Wall Street considera ca se va ajunge in aceasta situatie.
Bullard este ingrijorat de reactia altor state daca SUA ar intra in default "tehnic", intarziind de fapt platile pentru cateva zile. Executivul de la Washington ar putea ajunge in aceasta situatie in absenta unui compromis politic asupra bugetului pentru acest an.
"Daca ar fi doar pietele americane nu ar cauza probleme, dar avem investitori din strainatate care nu sunt atat de bine conectati la situatia politicii din SUA. Reverberatiile pe pietele globale ar fi severe. Aici apare riscul real", a spus Bullard.
Fitch Ratings a avertizat ca ar putea retrograda ratingul "AAA" al Statelor Unite in categoria "default restrictionat", daca guvernul nu isi va onora obligatiile financiare legate de maturitatea unor titluri de Trezorerie la 15 august. Totusi, agentia are convingerea ca autoritatile americane vor ajunge la un acord de majorare a plafonului de indatorare a Statelor Unite, problema care risca in prezent sa blocheze finantele tarii.
Guvernul american a atins, pe 16 mai, limita maxima a indatorarii, de 14.294 miliarde de dolari. Trezoreria a autorizat masuri extraordinare, care permit guvernului sa se mai poata imprumuta pana pe 2 august. Dupa aceasta data, guvernul nu va mai avea dreptul sa se imprumute si nu isi va putea onora obligatiile, inclusiv serviciul datoriilor.
Agenţia de ştiuri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Cazonă
Caricatura zilei
Gâscă cu boboci escortată de Poliţie
Eclipsă totală de Lună în noaptea de 15 spre 16 iunie
Fetiţă de opt ani scoasă la produs de către părinţi
pentru a rambursa creditul la bancă
Hackerii au spart reţeaua de calculatoare a băncii
200.000 clien’i au fost afecta’i
România şi Bulgaria vor intra în spaţiul Schengen mai la anul
Ador mulţumeşte celor care au donat bani pentru câinii fără stăpân
Stâlpii Romtelecom vor dispărea din calea bicicliştilor
Primarul Flutur se scuză faţă de botoşăneni
În viaţa şcolilor va mai fi adusă o modificare
La Botoşani vor funcţiona peste 100 centre de examinare
Profesorii din comisiile de la Bac vor fi plătiţi
Vacanţa judecătorească încurcă socotelile profesorilor
Primarul de Pomârla stinge incendiile cu maşina personală
iar autospeciala care aparţine unui ONG stă pe tuşă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă