Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11018
De la 07 Ianuarie 2003
122871085

Oficial UE, după declarația lui Dăncilă:

  • Poziția Uniunii Europene privind Ierusalimul rămâne neschimbată
  • 24 March 2019, 23:35
În ceea ce privește Uniunea Europeană, poziția privind Ierusalimul rămâne neschimbată, a declarat, duminică, pentru HotNews.ro, un oficial UE, după ce premierul român, Viorica Dăncilă, a anunțat că România își va muta ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.
„În ceea ce privește Uniunea Europeană, poziția asupra Ierusalimului rămâne neschimbată”, a spus, pentru HotNews.ro, un oficial UE, sub protecția anonimatului.
De asemenea, rugat să comenteze anunțul premierului român, privind o mutare a ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a spus: „Nu comentăm comentarii”.
„Sunt încântată să anunț astăzi, în fața audientei AAC că după finalizarea analizei de către toți actorii constituționali implicați în procesul decizional din țara mea și în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României, și Guvernul pe care-l conduc vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”, a declarat duminică, în SUA, Viorica Dăncilă, susținând că Guvernul României a „inițiat un proces de evaluare a oportunității” mutării ambasadei la Ierusalim, după ce SUA au făcut acest lucru.
Dăncilă a făcut anunțul într-un discurs susținut în Conferința Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC).
Toate ambasadele statelor UE în Israel sunt la Tel Aviv, conform unei rezoluții a Organizației Națiunilor Unite, a subliniat, pe 20 aprilie 2018, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, după ce liderul PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, atunci că Guvernul adoptase deja un memorandum privind mutarea Ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.
În context, purtătorul de cuvânt al Comisiei a subliniat atunci că UE sprijină soluția celor două state, în ceea ce privește disputa dintre Israel și Autoritatea Palestiniană.
„Poziția Uniunii Europene este binecunoscută și clară. În timp ce în presă au apărut informații care indică o astfel de mutare, notăm in același timp declarația președintelui României de astăzi, ce confirmă faptul că poziția României rămâne neschimbată. Uniunea Europeană sprijină cu fermitate soluţia celor două state, soluție care ar trebui găsită prin discuții directe între părți, cu Ierusalimul ca viitoare capitală a ambelor state. În conformitate cu rezoluția Consiliului de Securitate al ONU (478), delegația Uniunii Europene și toate ambasadele statelor membre ale Uniunii Europene se află în Tel Aviv" - a precizat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, pe 20 aprilie 2018.
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus atunci că Guvernul adoptase un memorandum privind relocarea, Ministerul Afacerilor Externe precizează că doar ”a fost lansat un proces de analiză și evaluare privind relocarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim”.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
GunHoroscopul săptămânii 25 - 31.03.2019âoi
Lumea lu Rotunu: Micul Paris
Bancul săptămânii: Minune… alcoolică
Preotul profesor ei Mancaş şi bătaia ruptă din rai… până la sânge
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din22.03.2019
Iohannis, trezeşte-te, Dragnea cu Dăncilă duc ţara în prăpastie!
Ioan Rotundu
Când incultura şi ipocrizia îşi dau mâna apar acuzaţiile
Ioan Rotundu
Reacția lui Iohannis după ce Dăncilă a anunțat mutarea ambasadei la Ierusalim:
Demonstrează totala sa ignoranță în domeniul politicii externe / Nu există nicio decizie
COMUNICAT DE PRESĂ – Primăria Botoşsani
La Cristineşti s-au creat tensiuni între penticostalii majoritarii ortodocşi
Ioan Rotundu
La Baranca, atacul penticostalilor asupra preotului ortodox a eşuat
- cine-l ţine în spital pe elevul presupus a fi fost bătut de preotul ortodox La ora de religie
Consilierul local PRU Vasile Onofrei a intrat în conflict cu clanul Gireadă
Ioan Rotundu
Ponta despre dezastrul economico-social în care Dragnea a adus România
Ioan Rotundu
Școala altfel” cu preşcolarii Grădiniţei nr. 4,,Licurici” Botoşani
Primăria Mihai Eminescu răspunde acuzaţiilor aduse de consilierul local Onofrei
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 29.03.2019
Parlamentul European nu renunță la Kovesi. Tajani:
O sprijinim în continuare pentru funcția de procuror-șef european
LLumea lu' Rotundu:Primăvara la Schitul Balş
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog