Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6942
De la 07 Ianuarie 2003
122578881

Oficialităţile spoiesc în roz optimist pereţii şcolilor din teritoriu

  • 7 September 2007, 23:00
Afirmând nonşalant că 86% la sută din unităţile şcolare judeţene sunt apte din punct de vedere sanitar să înceapă noul an şcolar, inspectorul general Horia Negrescu nu a făcut decât să adopte poziţia clasică a struţului care, atunci când simte ceva ce nu-i convine, se pune la adăpost, vârându-şi capul în pământ. După cum arătam şi în precedentul material, care a făcut o succintă retrospectivă a şcolilor din Frumuşica, lucrurile nu stau nici pe departe aşa de bine, procentul real fiind, în cel mai optimist caz, de 60-65%, conform constatărilor pe care le-am făcut noi pe teren.
La Flămânzi, primarul Micuţaru afirmă că situaţia şcolilor este mult mai bună ca în alte localităţi, fiind deja “efectuate dezinfecţiile pentru hepatită, simultan cu igienizarea WC-urilor şi achiziţionarea lemnelor pentru iarnă în toate unităţile de învăţământ. De asemenea, vor fi efectuate controale, împreună cu directorii din şcoli, la toate unităţile din oraş, pentru a se pune la punct ultimele amănunte”. Deşi, din sediul primăriei, lucrurile par în ordine, pe teren mai sunt încă multe probleme.
La Grupul Şcolar "Nicolae Bălcescu", unde se construieşte un atelier şcolar şi unde se va ridica în curând o sală de sport, curtea interioară a liceului este un imens şantier care, oricâtă bunăvoinţă ar exista, va perturba cu siguranţă desfăşurarea orelor. La Şcoala Generală Cordun, nu de mult s-a prăbuşit o anexă în care, până la sfârşitul anului şcolar trecut, încă se mai ţinea ore. Evenimentul se pare că i-a pus cât de cât în priză pe reprezentanţii primăriei care, prin vocea edilului şef, au menţionat c㠓cel târziu până în luna noiembrie vechea şcoală va fi reabilitată prin montarea de geamuri şi uşi tip termopan şi prin montarea unei centrale termice”.
Problema este că întârzierea reparaţiilor va ţine pe loc şi Grădiniţa nr. 5, care funcţionează în condiţii de înghesuială straşnică, într-un apartament cu trei camere situat la parterul unui bloc local, şi care trebuia să se mute în vechiul local al Şcolii Cordun încă din această primăvară. La grădiniţa amintită, singura din centrul oraşului Flămânzi, au existat încă de anul trecut probleme, aceasta fiind cât pe ce să fie închisă din cauza grupurilor sanitare neadecvate, precum şi datorită mirosului insuportabil care venea de la subsolul blocului. La ora actuală am aflat că problemele interioare s-au rezolvat, mai rămâne micul “amănunt” al înghesuielii celor 60-70 de copii într-un simplu apartament ceauşist.
La şcoala cea nouă din Poiana, la încheierea noului an şcolar, nu se găsiseră încă meşterii şi fondurile necesare alimentării cu apă potabilă a unităţii de învăţământ, deşi conducta trece la doar câţiva metri, pe lângă gardul şcolii. Iar la unitatea similară din Prisacani, toată lumea era nemulţumită că vechiul teren al şcolii, de fapt imaşul pe care se ţineau de ani de zile orele de sport, fusese confiscat de localnici şi transformat în târlă. Cu mai puţin de o lună de zile în urmă, singurul spaţiu accesibil elevilor era drumul comunal! Probabil că, în timp, o parte dintre aceste probleme se vor remedia, apogeul reabilitărilor urmând să fie atins în primăvara următoare, mai precis în preajma alegerilor locale.
Până atunci, pentru a nu consuma vopseau galbenă şi albastră pe care oamenii lui Negrescu o împrăştie cu tot mai multă dărnicie în sistemul de învăţământ, oficialităţile locale şi judeţene văruiesc pereţii şcolilor din teritoriu în optimiste culori rozalii, sperând să astupe astfel cariile din sistem şi repetenţii din consiliile profesorale care, vorba lui nea’ Iancu, una mănâncă şi alta fumează. Ce au toate aceste deviaţii politice cu reparaţiile şi reabilitările care trebuie efectuate în grădiniţe şi şcoli? Păi, peştele, de baltă, nu de stradă, de unde se-mpute? (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cătălin Măruţă vine la Pro Tv
Despre activităţile de inspecţie în domeniul asistenţei sociale
Norme metodologice privind concesionarea monumentelor istorice
APIA va avea atribuţii în gestionarea cotei de lapte
Cătălina Lupaşcu, noul director interimar al CCD Botoşani
Pâine depozitată în cutii de carton
Peste 2300 de mame au beneficiat de trusoul pentru nou născuţi
Măsuri active pentru ocuparea şomerilor
O nefericită de administratoare din Săveni s-a ales cu dosar penal
Pietonii, principalele victime ale traficului
Hăinuţe furate dintr-un salon al Spitalului de Copii
Stăm bine cu rata divorţurilor
Eficienţă crescută pentru accesarea fondurilor europene
Agricultorii vor fi profesionalizaţi
Medicii americani, pentru a şaptea oară la Botoşani
Se reia apelul umanitar pentru tânăra de la Balada
Codreanu crede că moţiunea PSD este dictată din exterior
Peremiştii consideră forţată promovarea prefectului Roman
Directorii deconcentratelor trăiesc clipe grele
Program TELE’M Botoşani
Mică mare şezătoare la Şcoala Frumuşica
Vorbă cu dublu înţeles
Horoscop
Dacă vă credeţi frumoasă, daţi-i un SMS
Anunţ important
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog