Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
30056
De la 07 Ianuarie 2003
95265582

Ofranda Monei Pivniceru pe altarul USL: spargerea CSM-ului în două

  • 7 January 2013, 23:00
Ceea ce se intampla la CSM este un scandal. Miza acestui scandal este crearea unui pretext pentru spargerea CSM-ului in doua la viitoarea revizuire a Constitutiei, prin infiintarea unui CSM-procurori si a unui CSM-judecatori.
Acesta este planul secret al Monei Pivniceru, fost judecator la Inalta Curte si membru al CSM, care pentru o vremelnica functie de ministru a Justitiei in Guvernul USL, a parasit magistratura si a intrat in viata politica. La indeplinirea acestui plan diabolic isi dau concursul 7 judecatori din cei 9 ai sectiei de judecatori (cu exceptia judecatorilor Oana Ghica si Cristi Danilet).
Planul are mai multe etape pe care le voi dezvalui in urmatoarele episoade si se bazeaza in principal pe cateva elemente :
i) crearea unui blocaj artificial si nelegal atat la nivelul Plenului CSM, cat si la nivelul sectiei de judecatori a CSM. Acolo unde exista un « blocaj », se impune, nu-i asa, o « solutie ».
ii) proferarea unor acuzatii de « politizare » la adresa judecatorilor care nu fac parte din ceea ce eu numesc « Fratia Pivniceresei » (fratie pecetluita catre cei 7 judecatori din CSM prin semnarea buletinelor de vot la alegerea Presedintelui CSM pe data de 4 ianuarie 2013)
iii) instigarea corpului judecatorilor (de catre judecatoarea Vorica Costiniu, sotia celebrului Florin Costiniu – dosarul Catalin Voicu) la revocarea ilegala a celor 2 judecatori care nu fac parte din « Fratia Pivniceresei » : Oana Ghica si Cristi Danilet.
iv) instigarea corpului magistratilor-judecatori din tara sa se desparta sub aspect institutional de corpul magistratii-procurorii, pentru a-i lasa pe acestia din urma fara sprijin institutional in fata modificarilor constitutionale si legislative pregatite de Mona Pivniceru si de USL.
Mona Pivniceru nu a dezvaluit niciodata public (dupa stiinta mea) acest scenariu, insa el transpare cu evidenta izbitoare atat din logica actiunilor intreprinse pe data de 4 ianuarie 2013 de cei 7 judecatori din CSM (carora li s-a alaturat Mona Pivniceru insasi) cat si din 6 comentarii pe Facebook ale judecatorului Adrian Toni Neacsu, fost magistrat « reformist », fost « muschetar » in echipa Dumbrava-Neacsu-Danilet (ordinea este aleatorie).
In calitatea mea de simplu cetatean, nu am acces la forumurile specializate ale magistratilor, insa se pare ca unele ziare afiliate sau detinute de trustul Intact (www.luju.ro) au dobandit acces sau primesc informatii de pe acele forumuri si sprijina in mod public planul Monei Pivniceru si al judecatorilor din « Fratia Pivniceresei ».
Acestia sunt cei 7 judecatori ai CSM care, incalcand legea 317/2004, articolul 29, al. 4. (« Hotărarile Consiliului Superior al Magistraturii, in plen şi in secţii, se iau prin vot direct şi secret şi se motivează »), au dezvaluit public ca si-au semnat voturile acordate pentru candidatul Mircea Aron (judecator al ICCJ), lucru care a dus si la desecretizarea voturilor acordate de ceilalti membri ai CSM.
Incalcarea caracterului secret al votului a fost facuta de fostul Presedinte al CSM (mandatul 2010-2011), judecatorul Horatius Dumbrava, care a scris pe forumul magistratilor un mesaj ce a ajuns in presa afiliata trustului Intact (www.luju.ro):
« Trebuie spus clar si raspicat: cei 7 judecatori, plus ministrul justitiei, au semnat voturile. Motiv pentru care dupa vot am verificat voturile si, intr-adevar, apareau semnaturile celor 7 judecatori plus ministrul justitiei […] da, am convocat cei 7 judecatori, care l-am sustinut pe dl. Aron (si enumar pentru a nu exista dubii: Mircea Aron, Adrian Bordea, Horatius Dumbrava, Alexandru Serban, Adrian Neacsu, Monalisa Neagoe si Marius Tudose) sectia de judecatori inainte de a reintra in Plen.
Judecatorul Adrian Toni Neacsu a confirmat, pe Facebook, cele scrise de judecatorul Hioratius Dumbrava.Tot judecatorul Adran Toni Neacsu este cel care a dezvaluit pe Facebook planul Monei Pivniceru de spargere a CSM in doua la viitoarea modificare a Constitutiei, spargere care are un singur scop: readucerea procurorilor sub controlul politic al Ministrului Justitiei.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Mod de a vesti moartea
Gastronomie: Ciorbă de fasole cu ciolan (ardelenească)
Calamar gigant, filmat în premieră în habitatul său natural în Pacific
Şomajul din Germania şi operaţiile sale estetice
"A susține că România este un stat național, pur și simplu nu este adevărat”
Un tânăr susţine că este fiul nelegitim al lui Sergiu Nicolaescu
el cere în instanţă stabilirea paternităţii
Victor Ponta a fost prins cu mâţa in sac şi acum hoţul strigă hoţii
De Crăciun, Ponta şi-a fericit numiţii în Guvern cu locuinţe de serviciu
Râvneşte la sindromul prezidenţial american
Ioan Rotundu
Spitalul Judeţean nu mai are bani pentru tichetele de masă ale angajaţilor
IŞJ: Inspectori şcolari trimişi la catedră
CA de la Nova Apaserv a fost dat pe mâna unui pensionar
Termen dat învăţătorilor şi educatorilor pentru a urma studii superioare
Dorohoian pus pe tâlhării în judeţul Iaşi, prins de poliţişti
Demis pentru lipsă de activitate glorioasă
Botoşani: Fript cu zăpada, prefectul Macaleţi suflă şi-n lapoviţă
Una a promis primarul Portariuc, altele îi sunt faptele
reduceri de personal, în plină iarnă, la societăţile primăriei
Tânăr hăcuit cu cuţitele
Pentru Comariţa, semne bune anul are
A ajuns după gratii din cauza unui telefon mobil
Primarul Portariuc a cerut amendarea agenţilor economici
dar nu acoperă şi pagubele create prin incompetenţa sa
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă