Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7601 lei
1 USD = 4.2726 lei


Număr accesări
Astăzi:
47071
De la 07 Ianuarie 2003
71565243

Oierii s-au supărat pe vicele Ghiorghiţă ca ciurdarii pe sat

  • 23 November 2010, 23:00
Ideea de a organiza un târg al produselor tradiţionale a ajuns mărul discordiei între politicienii botoşăneni. Potrivit viceprimarului municipiului Botoşani, Florin Ghiorghiţă, manifestarea va fi organizată de către Primăria Botoşani în colaborare cu Consiliul Judeţean. Locaţia este Pietonalul Unirii, iar perioada de desfăşurare săptămâna de dinantea Crăciunului.
„Târgul va fi organizat probabil şi cu sprijinul parlamentarilor PD-L şi PNL. Va fi nu numai un târg destinat producătorilor din judeţ, ci şi celor din împrejurimi. Pot să vină şi din Suceava şi din alte părţi, să prezinte produse tradiţionale, să le vândă. Este un fel de ajutor dat până la urmă şi persoanelor din Botoşani care vor să cumpere nu neapărat din piaţă. Am zis să îi stimulăm până la urmă şi pe producătorii noştri autohtoni, să le oferim un spaţiu în care să vândă fără nici un fel de tarif” a declarat edilul.
Declaraţia sa l-a supărat la culme pe preşedintele Asociaţiei Moldoovis, Ionică Nechifor, membru de seamă al PNL, foarte apreciat de către preşedintele Florin Ţurcanu. Propunerea de a organiza acest târg i-a aparţinut din stat, ulterior cerând părerea şi sprijinului şefului PNL de Botoşani.
„ A fost ideea noastră. Încă nu am discutat cu domnul Ţurcanu, dar sunt foarte supărat. Ne-a furat ideea, de ce nu au făcut până acum dacă au avut ideea asta. Momentan sunt plecat din ţară, dar când mă voi întoarce voi discuta şi cu Florin Ţurcanu, dar şi cu fermierii şi e posibil să nu ne prezentăm. Nu ştiu ce vom face, încă nu ştiu în acest moment. Cert este un lucru. Nu este corect ce au făcut ei, pentru că a fost o idee lansată de noi, nu aveam nevoie dec-t de locaţie. Toată viaţa au furat ideile altora. Politica ce o fac ei nu este politică, nu este pentru botoşăneni. Nu e bine ce au făcut. Noi am fost organizatori de la început” a declarat Ionică Nechifor.
Urban Serv urmează să pună la dispoziţie cincizeci de mese care vor fi amenajate pe Pietonal pentru a permite fermierilor participanţi să-şi etaleze în voie produsele. „Noi avem acest plan de foarte mult timp. Avem liste întocmite cu participanţii, avem tot. Florin Ţurcanu şi PNL vor fi parteneri, dar el iese şi spune că face el tot. Eu îi înţeleg frustrarea şi supărarea, dar nu am ce să-i fac. El nu colaborează şi nu vrea să discute, dar hârtiile sunt la mine cu acest târg pe care vrem noi să-l organizăm cu o săptămână înaintea Crăciunului”, a mai spus Florin Ghiorghiţă.
Pe de altă parte, deputatul preşedintele PNL, Florin Ţurcanu, susţine că Primăria şi CJ vor fi parteneri la târgul liberalilor. „Ghiorghiţă nu ştie ce vorbeşte. Eu am discutat cu Cătălin Flutur, nu cu el, şi am stabilit ca Primăria să vină partener, împreună cu Consiliul Judeţean, la acest târg pe care PNL îl organizează la Botoşani, dar şi la Dorohoi”, a declarat acesta. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (3)]


Dascălii pensionari se bucură de plecarea celor tineri din sistem
PNL susţine votul uninominal
Schimbările în Ministerul de Interne erau necesare
cei doi înlocuitori sunt profesionişti desavârşiţi
Băsescu este cel care patroneaza acest sistem
Senatorul Câmpanu vrea să-l lase pe Flutur fără aripi de primar
Botoşănenii păcăliţi de patronii străini în atenţia Parlamentului Europei
Seară de pian la Filarmonica Botoşani
Maşină pierdută din cauza ţigărilor
Vacă salvată dintr-o mlaştină de pompieri
Proiect pentru pace şi non-violenţă la Şcoala „Ion Bojoi” din Flămânzi
Dascălii botoşăneni se tem că de sărbători nu-şi vor primi salariul
Cei din DSP au scăpat de disponibilizări
CAS Botoşani se plânge că n-are suficienţi controlori
Traian Igas: Fătuloiu şi Tobă au fost demişi
Şoric şi-a dat demisia
Luni, în şedinţa de CJ, se va discuta debarcarea lui Manolache
Germania despre criza irlandeză: Viitorul euro este în joc
Liderul taliban care a purtat negocieri de pace cu oficiali NATO şi afgani era de fapt un impostor
Vând bancă irlandeză. Asigur discreţie, accept variante
O companie canadiană a tăiat 91% din factura la căldură printr-o serie de măsuri simple
Atacul Coreei de Nord ar putea reflecta nemulţumirile din casta militară a Phenianului
Horoscop
Bancul zile: Fiecare cu oule sale
Groaznica sinucidere din Partidul Democrat
Motanul încălţat
Prefectul de Botoşani şi Suceava nu vor alte violenţe în cazul Hânţeşti
ei s-au aşezat la masa dialogului cu ţăranii revoltaţiproblema este extrem de încurcată şi nu sunt semne că va fi repede rezolvată
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă