Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9250
De la 07 Ianuarie 2003
122869317

Olguta Vasilescu, despre legea salarizarii:

  • Pana la pragul de 4.000 lei, salariile se dubleaza; dupa acest prag va fi o crestere cu 45%
  • 5 March 2017, 23:00
Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a declarat sambata seara, la Romania TV, ca de luni incep discutiile cu sindicatele din ordinea publica si sanatate despre legea salarizarii unitare, urmand ca veniturile pana la pragul de 4.000 lei sa se dubleze, iar cele care depasesc acest nivel sa se majoreze cu 45%.
"Suntem in discutii pe legea salarizarii unitare. De luni incepem sa avem intalniri cu sindicatele, primele care vor intra la discutii vor fi sindicatele din ordinea publica si din sanatate", a afirmat ministrul, potrivit News.ro.
Intrebata daca ar putea aparea modificari la proiectul legii salarizarii unitare, in conditiile in care sindicalistii si-ar dori anumite schimbari, Olguta Vasilescu a spus ca Ministerul Muncii este deschis la orice dezbatere, dar nu vrea sa modifice proiectul.
"Noi nu vrem sa fie niciun fel de modificari, sigur ca suntem deschisi la orice dezbatere cu sindicatele. Pe mine m-a distrat un pic faptul ca au inceput sa atace o lege pe care nici macar nu au vazut-o pana acum. Suntem deschisi tuturor discutiilor si eu sunt convinsa ca pentru cei cu salariile mici, vestile vor fi foarte bune", a raspuns ea.
De asemenea, intrebata cand va ajunge in Parlament legea salarizarii unitare, Vasilescu a sustinut ca nu poate da un termen fix, deoarece trebuie sa aiba loc o serie de discutii cu sindicalistii.
"Nu pot sa va dau o data concreta, pentru ca trebuie sa avem mai intai discutii cu sindicatele, dar, cel mai clar, este termenul pe care il avem si in programul de guvernare, ca va trebui sa fie adoptata pana la data de 1 iulie anul acesta", a completat vicepresedintele PSD.
Chestionata in continuare cu cat se vor majora veniturile potrivit noii legi a salarizarii, Olguta Vasilescu a spus ca "sunt mai multe praguri".
"Pana la pragul de 4.000 lei salariile se dubleaza, dupa 4.000 lei este o crestere cu 45% a salariilor, iar dupa pragul de 7.000 lei sunt cresteri, dar nu foarte mari", a adaugat ministrul.
In ceea ce priveste pensiile, Vasilescu a precizat ca "urmatoarea majorare este de la 1 iulie pentru absolut toti pensionarii din Romania, cand creste punctul de pensie la 1.000 lei".
Confederatia Nationala Sindicala (CNS) "Cartel Alfa" ii solicita ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu, sa renunte la separarea salariilor de indemnizatii, in noua lege a salarizarii, in conditiile in care indemnizatiile demnitarilor, primarilor, presedintilor de consilii judetene ar fi raportate la salariul mediu, in timp ce restul salariilor din sistemul public sunt raportate la salariul minim.
"Stabilirea bazei de raportare a indemnizatiilor demnitarilor, primarilor, viceprimarilor, presedintilor de consilii judetene, vicepresedintilor, etc la salariul mediu, in timp celelalte salarii din sistemul public sunt raportate la salariul minim din grila, instituie un tratament diferentiat al acestor angajati publici in raport cu ceilalti", arata reprezentantii CNS "Cartel Alfa" intr-o scrisoare deschisa adresata ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu.
Comitetul Confederal al CNS "Cartel Alfa" considera ca intentia Guvernului de a separa astfel salariile de indemnizatii in noua lege a salarizarii unitare, care urmeaza sa fie discutata cu sindicatele, reprezinta "o aroganta a alesilor".
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


SUA: Barack Obama nu a ordonat niciodata supravegherea vreunui cetatean american
Sorin Grindeanu: Toata lumea stie ca la schimbarea guvernelor se schimba prefectii si subprefectii
Proiect de lege: Judecatorii Curtii Constitutionale sa nu poata fi urmariti penal
decat cu votul a doua treimi din membrii CCR
Proiect de lege: Nu este conflict de interese daca parlamentarii angajeaza persoane
cu care s-au aflat in raporturi de munca in ultimii cinci ani
Analisti: Vladimir Putin ar putea avea o avere mai mare ca a lui Bill Gates
Cancelarul austriac Christian Kern indeamna la interzicerea mitingurilor turce in toata Uniunea Europeana
Korodi, despre proiectul de modificare a statutului parlamentarilor:
Acum exista o ''situatie anormala'' pentru ca nu pot fi reangajati fostii consilieri care au lucrat la birourile parlamentare
Marea Britanie investigheaza cum foloseste o companie datele personale ale votantilor.
Cambridge Analytica ar fi avut un rol cheie in victoriile lui Trump si a taberei Brexit
Pavel Nastase, ministrul Eucatiei: Copiii se plictisesc la scoala.
In invatamantul primar le este frica sa mearga la scoala pentru ca doamna invatatoare, profesoara, le da imediat test
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 3.03.2017
:umea lu Rotundu: Turcanenii
Horoscopul zilei de 6.03.2017
Bancul zilei: Regrete tardive
Botoşani: Cine pierde şi cine câştigă de pe urmele unor retrocedări
Ioan Rotundu
Multe semne de întrebare pe seama profesorului Dumitru Melinte
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog