Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
19013
De la 07 Ianuarie 2003
76769557

Om bătrân fraierit de un ţigan tânăr

  • paguba s-a ridicat la suma de 2.800 lei
  • 10 August 2010, 23:00
Autorul faptei a fost identificat şi depistat de către poliţişti, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune – Suharău În ziua de 02.08.2010, în jurul orei 14.00, în timp ce acesta se afla la domiciliu, în curtea locuinţei lui A. Pintilei de 78 ani, din satul Comăneşti, comuna Suharău, judeţul Botoşani a intrat un bărbat necunoscut, de etnie rromă care, sub pretextul că oferă cadouri pensionarilor, i-a dat acestuia două seturi de oale pentru bucătărie, solicitându-i în schimb doar o sumă simbolică de bani, pentru carburantul consumat.
Bătrânul a fost de acord şi, împreună cu persoana necunoscută a intrat în imobil pentru a-i plăti acestuia o sumă de bani. În locuinţă, sub pretextul că nu cunoaşte decât bancnotele care încep cu cifra 5, persoana necunoscută i-a cerut proprietarului să-i prezinte toţi banii pe care-i deţine, pentru a lua din aceştia doar suma necesară plăţii combustibilului.
A.Pintilei i-a prezentat celui în cauză banii pe care-i avea la domiciliu, bani din care autorul faptei a luat suma de suma de 2.800 lei, în bancnote de 100 şi 200 lei, lăsându-i părţii vătămate doar 200 lei, în bancnote de 10 şi 50 lei. Persoana necunoscută, având asupra sa suma sustrasă, s-a deplasat la autoturismul cu care venise şi care se afla parcat în faţa locuinţei lui A. Pintilei, motivând că doreşte să arate banii „şefului său”, pentru a vedea dacă sunt buni.
Ajuns la maşină, bărbatul a urcat în aceasta şi a plecat în trombă de la faţa locului, pe un drum prin câmp, spre localitatea Alba, comuna Hudeşti.
Din primele verificări efectuate de poliţişti a rezultat că persoana necunoscută se exprima greu în limba română, cu accent diferit de zona Moldovei, respectiv specific ardelenesc, cu tentă maghiară. Totodată s-a mai stabilit că autorul faptei era însoţit de alte două persoane, de sex masculin, de etnie rromă, care au stat în permanenţă în autoturism.
Continuarea investigaţiilor a condus la identificarea autorului faptei în persoana lui B. GABI de 18 ani, din municipiul şi judeţul Satu Mare, tânărul fiind depistat şi condus la sediul Poliţiei Darabani, unde, pe parcursul cercetărilor, a recunoscut fapta comisă, restituind părţii vătămate A. Pintilei suma de 2.800 lei, de care l-a deposedat prin înşelăciune. Dosarul cauzei a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani care a confirmat începerea urmăririi penale faţă de B. GABI sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Românul şi privitorul ca la teatru
Program Tv SOMAX, miercuri, 11 august
Bancul zilei: Vârsta însurătorii
Din nou se schimbă manualele şcolare
Mutarea în sediul vechi al Primăriei Botoşani amânată iarăşi
Săpun şi scutece de la UNICEF pentru copiii sinistraţi dorohoieni
Orasul Botoşani va rămâne două zile fără apă
Dizolvarea Consiliului Local Santa Mare s fost evitată
secretarul primăriei a fost pus sub atentă urmărire
De ce nu mai sunt copii la joaca in spatele blocului?
Traian Basescu: Eu mă simt bine în ţara mea...
Vladimir Putin a ajutat la stingerea unor incendii in zona capitalei ruse
Cum ar trebui pedepsiti vitezomanii romani
Blue Air a suspendat toate cursele interne, din lipsa de pasageri
Medicul Apetroiaie părăseşte şefia DSP cu sufletul împăcat
Încă se mai pot depune la APIA cereri pentru subvenţii agricole
Din nou scandal pe seama examenului de titularizare
Băncile continuă să-şi jumulească clienţii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă