Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8323
De la 07 Ianuarie 2003
122868390

Omul de afaceri Avraham Morgenstern, un apropiat al lui Radu Mazare, a fost retinut pentru 24 de ore

  • El este acuzat de un prejudiciu de peste 10 mil euro
  • 18 November 2014, 23:00
Procurorii anticoruptie au dispus inceperea urmaririi penale si retinerea pentru 24 de ore a omului de afaceri Avraham Morgenstern, administrator al Shapir Structures S.R.L, si un apropiat al lui Radu Mazare, acuzat de doua infractiuni de evaziune fiscala.
Procurorii spun ca, potrivit probelor adunate pana in prezent, ocietatea Shapir Structures S.R.L. s-a sustras de la plata obligatiilor fiscale catre stat, producand un prejudiciu in suma totala de 45.694.558,5 lei (peste 10 milioane de euro) compus din: 27.723.810,65 lei taxa pe valoarea adaugata si 17.970.747,85 lei impozit pe profit.
Morgenstern Avraham nu ar fi inregistrat in mod corespunzator veniturile obtinute din 3 contracte incheiate cu RAEDPP (EXPLOATAREA DOMENIULUI PUBLIC SI PRIVAT) Constanta si Confort Urban S.R.L. Constanta in suma totala de peste 150 de milioane lei si nu ar fi inregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, emise de societatea Shapir Structures S.R.L..
In plus, acesta ar fi inregistrat cheltuieli fictive in suma totala de peste 65 milioane lei, reprezentand consultanta si asistenta tehnica oferite de societatile Larton Consultants ltd Cipru si Comrad Leasing ltd Cipru, controlate tot de Morgenstern Avraham.
Veniturile neinregistrate corespunzator au provenit din urmatoarele contracte: - contractul incheiat la 22.12.2011, intre SHAPIR STRUCTURES SRL si R.A. EXPLOATAREA DOMENIULUI PUBLIC SI PRIVAT Constanta, avand ca obiect proiectarea si executia lucrarilor aferente obiectivului de investitii "Construire unitati locative modulare in Municipiul Constanta si lucrari tehnico-edilitare aferente" - Campus social Henri Coanda, venituri neinregistrate corespunzator - peste 40 de milioane lei;
- contractul incheiat la 10.12.2008 de SC SHAPIR STRUCTURES SRL cu SC CONFORT URBAN SRL Constanta, avand ca obiect Reabilitarea tramei stradale a municipiului Constanta si
- contractul incheiat la data de 23.02.2012, incheiat de SC SHAPIR STRUCTURES SRL cu SC CONFORT URBAN SRL Constanta, avand ca obiect Lucrari de mentenanta, reparatii si intretinere a tramei stradale din Mun. Constanta, inclusiv marcaje valoarea totala a veniturilor neinregistrate - peste 100 milioane lei. Pe de alta parte, au fost inregistrate cheltuieli fictive in suma totala de circa 65 milioane lei, reprezentand consultanta si asistenta tehnica oferite de societatile controlate de inculpat, Larton Consultants ltd Cipru (in suma totala de 32.465.159,34 lei in perioada 2009-2011) si Comrad Leasing ltd Cipru (in suma totala de 32.638.530,02 lei in perioada 2011-2014), in baza urmatoarelor contracte:
- Contractul incheiat la 16.01.2009 intre SC SHAPIR STRUCTURES SRL, in calitate de beneficiar si LARTON CONSULTANTS LTD Cipru, in calitate de prestator. Obiectul contractului reprezinta prestarea serviciilor de consultanta in mai multe domenii (asigurari, financiar - fiscal, juridic, proiectare, resurse umane, consultanta pentru afaceri si management) de catre prestatorul LARTON CONSULTANTS LTD - Cipru pentru beneficiar SHAPIR STRUCTURES SRL. Durata contractului a fost stabilita la 3 ani, iar valoarea totala a contractului a fost de 3.500.000 EUR.
- In data de 01.09.2010, la contractul mentionat mai sus a fost incheiat Actul aditional nr. 1 prin care valoarea totala a contractului a fost suplimentata cu suma de 4.500.000 euro. Nu este justificata in niciun fel aceasta majorare de valoare, nu se arata ce servicii suplimentare ii sunt necesare societatii Shapir Structures S.R.L. si pe care ar urma sa le presteze societatea Larton Consultants ltd; In perioada 06.02.2009 - 04.10.2011, in contabilitatea SC SHAPIR STRUCTURES SRL au fost inregistrate facturi emise de LARTON CONSULTANTS LTD in valoare totala de 32.465.159,34 lei. Acestea au fost achitate in totalitate, atat prin banca, cat si in numerar. Din analiza facturilor si a anexelor la acestea nu au rezultat date care sa demonstreze realitatea prestatiei efectuate.
-Contractul incheiat la 01.08.2011, intre SC SHAPIR STRUCTURES SRL, in calitate de client si COMRAD LEASING LTD Cipru, in calitate de consultant. Obiectul contractului reprezinta prestarea serviciilor de consultanta in mai multe domenii (asigurari, financiar - fiscal, juridic, proiectare, resurse umane, consultanta pentru afaceri si management). In contract nu este prevazut un pret. In perioada 23.08.2011 - 18.02.2014, in contabilitatea SC SHAPIR STRUCTURES SRL au fost inregistrate facturi emise de COMRAD LEASING LTD Cipru in valoare totala de 32.638.530,02 lei. Acestea au fost achitate in totalitate, atat prin banca, cat si in numerar. Din analiza facturilor si a anexelor la acestea nu au rezultat date care sa demonstreze realitatea prestatiei efectuate.
;b:Agentia de stiri HotNews;-b:

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Premoniţie
Cum se prepara slanina afumata?
Horoscopul zilei
Probleme in aplicarea impozitului aferent veniturilor din jocuri de noroc
Presa germana jubileaza
Crestin-democratii germani semnaleaza investitorilor ca pe Romania lui Iohannis se poate conta
Botoşani: Marea înşelătorie cu cupoanelor pentru alimente iese la iveală
Mii de botoşăneni vor înghiţi în sec cu gândul la pomana electorală promisă de PSD
Botoşani: La Flămânzi, preşedintele PSD i-a luat la bătaie pe votanţii lui Iohannes
Fiica lui moş’ Hapău, personaj emblematic al localităţii, îl acuză de lovire pe vicele Micuţaru, preşedintele Organizaţiei locale PSD!
Un nou episod din activităţile de la şcoala Rădăuţi Prut
Regele Mihai a invitat la Palatul Elisabeta 12 fosti sefi de stat din Europa Centrala si de Est
Demisie si alegeri anticipate sau sa-si asume Guvernul Ponta guvernarea pana in 2016?
Victor Ponta cere ministrilor sa pregateasca bugetul pe anul viitor
Dupa aceea, decidem masurile speciale
Senatorul PSD Serban Nicolae: Locul lui Ioan Rus si al lui Ilie Sarbu nu e in Partidul Social Democrat
Ei nu sunt de stanga si nu pot reprezenta vreodata social - democratia transilvaneana
Legea amnistiei si gratierii a fost respinsa
Senatorul PNL Akos Mora a demisionat din Parlament
Klaus Iohannis: Ce dorim noi e o schimbare a puterii in Romania
Noi, PNL, dorim sa preluam puterea. Acest lucru se va intimpla in 2015 sau cel mai tirziu in 2016
Domnule comisar şef, a sosit momentul demisiei!
Ioan Rotundu
S-a stabilit soarta consilierilor şi primarilor transfugi
Ioan Rotundu
Horodiştea: Aniversare de 100 de ani în cel mai nordic punct al judeţului
Organizaţia de Tineret a PNL Botoşani mulţumeşte tuturor tinerilor care au votat pentru Klaus Iohannis
Au rămas fără imunitate deputatii Ioan Dinita (PC), Ioan Adam (PSD) si Mircea Rosca (PNL)
Crin Antonescu: Nu sunt interesat de revenirea la conducerea PNL
Victor Ponta a fost sinucis politic
Secţia de Etnografie Botoşani: Comunicat de presă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog