Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Gastronomie
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4384
De la 07 Ianuarie 2003
123138124
pnl
Omul de afaceri Ioan Niculae,

Audiat la DNA în legătură cu finanţarea ilegală a campaniei prezidenţiale a lui Mircea Geoană

  • 13 December 2011, 23:00
Ioan Niculae, patronul grupului InterAgro, acuzat de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata, a fost audiat, marti, de Directia Nationala Anticoruptie, in legatura cu finantarea partidelor politice, potrivit Mediafax.
Miliardarul Ioan Niculae, presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu (PSD), directorul InterAgro Viorel Barac, si Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR sunt pusi sub acuzare pentru modul in care au strans bani pentru campania lui Mircea Geoana. DNA a precizat ca Mircea Geoana nu are calitate de invinuit in acest dosar.
Potrivit unui comunicat DNA, "la data de 11 mai 2011, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de urmatoarele persoane:
- GHEORGHE BUNEA STANCU, presedinte al Organizatiei Judetene Braila a Partidului Social Democrat (PSD), in sarcina caruia s-a retinut infractiunea prevazuta de art. 13 din Legea 78/2000 si anume folosirea influentei si autoritatii ce deriva din functia de conducere intr-un partid, in scopul de a obtine pentru altul bani sau foloase necuvenite
- TEODORESCU GHEORGHE, actionar al SC INSOMAR SRL, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata
- BARAC VIOREL, director al SC INTERAGRO SA in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata - NICULAE IOAN, actionar principal al grupului INTERAGRO SA, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata", se arata in comunicatul DNA.
Potrivit procurorilor din cadrul directiei, din rezolutia de incepere a urmaririi penale au rezultat urmatoarele:
"In cursul lunii noiembrie 2009, invinuitul Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea functiei de presedinte la Organizatiei Judetene Braila a PSD pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor privind finantarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la invinuitul Niculae Ioan, actionar principal al grupului INTERAGRO SA, pentru a fi folosita in cadrul campaniei electorale de la sfarsitul anului 2009.
In schimbul banilor, Ioan Niculae urmarea influentarea factorului decizional in vederea numirii unor persoane agreate de el la conducerea Ministerului Economiei si Comertului si la societatile nationale TRANSGAZ si ROMGAZ. Pe parcursul cercetarilor s-a stabilit ca, din cei 1.000.000 euro, s-a platit efectiv suma de 641.730 lei, aprox 150.000 euro, folosindu-se ca paravan un contract incheiat intre INTERAGRO SA (societate controlata de Ioan Niculae) si SC INSOMAR SRL. Acest contract a fost incheiat pentru servicii fictive, oferind o acoperire aparent legala, realei destinatii a sumelor de bani. In aceasta operatiune fictiva au fost implicati si invinuitii Teodorescu Gheorghe si Barac Viorel".
Ioan Niculae este unul dintre cei mai bogati romani, cu o avere estimata la 1,1 miliarde de euro, si controleaza grupul InterAgro. Combinatele controlate de Niculae si grupul InterAgro (Amurco, DonauChem, GaProChemical si Amonil, potrivit unui document al Ministerului Economiei) sunt printre cei mai mari consumatori de gaze din tara. In 2009, cele 4 combinate au consumat peste un miliard de metri cubi de gaze, adica 40% din cat gaz a ars toata industria chimica in acelasi an.
Agenţiile de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Odiseea omenirii XI
Reţeta zilei: Scoarţă
Bancul zilei: Coincidenţe la maternitate
Caricatura zilei
Comunicat de pres㠖 Muzeul judeţean Botoşani
Vrăjitoarele au dreptate: de ce să plătească impozite? Biserica plăteşte?
ICCJ a respins recursul în interesul legii privind recalcularea pensiilor speciale
Datoria externă a României se apropie de 100 miliarde euro. Cine ne-a împrumutat şi cu cât?
CERN anunţă că "a întrezărit" bosonul Higgs
însă nu are date suficiente pentru a confirma descoperirea
Comunicat de pres㠖 „Târgul de Crăciun”
Premiu de consolare la „Gala Tineretului Democrat Liberal”
Cupluri „de aur” premiate de primarul Cătălin Flutur
Botoşani: Pictura unică în lume a fost expusă
Ministerul Sănătăţii vrea gărzi medicale mai puţine
Eleva băută va avea scăzută nota la purtare
Botoşani: Reducere drastică de personal la Inspecţia în Construcţii
Spitalul judeţean Botoşani: Scandalul tchetelor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog