Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Publicitate
Pamflet
Anchete
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7694 lei
1 USD = 4.4000 lei


Număr accesări
Astăzi:
7875
De la 07 Ianuarie 2003
73781668

Oprişanu vine în ajutorul bolnavilor cronic

  • 4 November 2008, 23:00
Conceptul "Sănătate Botoşani", lansat de candidatul la senat Gabriel Ovidiu Oprişanu doreşte să vină cât mai mult în sprijinul bolnavilor care lună de lună sunt nevoiţi să stea la cozi interminabile. În acest sens, unul din punctele conceptului lansat de candidatul pentru Senat pe Municipiul Botoşani este "însănătoşirea" sistemului sanitar şi eficientizarea acestuia.
Unul din punctele nevralgice în acest context este populaţia de bolnavi cronici, care este nevoită în fiecare lună să se înghesuie şi să stea la cozi uriaşe pentru a-şi obţine tratamentul. Acest lucru ar putea fi dat uitării în scurt timp, odată cu propunerea candidatului PNL pentru postul de senator. Asta pentru că fostul director al Autorităţii de Sănătate Publică propune un sistem revoluţionar de livrare a medicamentelor către bolnavii cronici.
"Mulţi dintre cei cu afecţiuni cronice sunt ţintuiţi la pat de boală, sau vârsta le îngreunează mersul. Este un adevărat chin pentru ei să meargă la farmacie şi să stea ore în şir în picioare, mai ales că mulţi nu au pe cineva care să-i ajute. Acest lucru s-ar putea schimba foarte uşor prin livrarea medicamentelor la domiciliu de către o firmă de curierat", a precizat medicul Gabriel Ovidiu Oprişanu, candidat pentru Senat în Municipiul Botoşani. Astfel ar fi eliminate şi cozile şi aglomeraţia din farmacii, urmând ca unităţile farmaceutice să facă aceste livrări o dată la trei luni, aşa cum permite legea, conform prescripţiei medicului curant.
Decontările serviciilor de curierat vor fi făcute de către Ministerul Sănătăţii în baza unui contract încheiat la nivel naţional cu o astfel de firmă de specialitate. Pentru a realiza aceste aspecte Gabriel Ovidiu Oprişanu are propuneri concrete legislative care au drept scop respectarea demnităţii pacienţilor şi personalului medical prin Legea de Protecţie a Pacientului, susţinerea continuării investiţiilor masive în sistemul sanitar botoşănean.
"Cu atât mai mult cu cât plafoanele pentru eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate au fost eliminate consider că acesta este următorul pas logic de urmat şi mă angajez să susţin acest proiect în Parlament pentru ca şi botoşănenii, la fel ca toţi locuitorii ţării, să aibă parte de un sistem sanitar sănătos şi performant", a precizat medicul Gabriel Ovidiu Oprişanu, candidat pentru Senat în Municipiul Botoşani. (Staful de campanie)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românul şi febra alegerilor
Lăsăm să moară, România?
Programul activităţilor în Zilele Colegiului Economic "Octav Onicescu"
Horoscop
Lecţia juridică a poliţistului către avocat
Vă cere votul, pentru că ştie ce va face cu el!
A pus scut abuzurilor asupra consumatorilor
Băncile CRIMINALE au făcut încă o victimă
o femeie din Neamţ s-a spânzurat din cauza ratelor majorate de la bancă
De ce-a ajuns Stolojan la urologie!
Nu ne vindem ţara, dar am vândut-o!
Ioan Rotundu
PSD-ul şi-a tras un sondaj care ridică multe semne de întrebare
Poliţia n-are leac pentru un ţigan de 14 ani, cu 188 spargeri la activ
„Oraşul Botoşani nu-i ţara PD-L”
sesizare la BEJ fiindcă steagul României a fost înlocuit cu cel portocaliu
Şeful poliţiei botoşănene este anchetat de DNA
Vrea să reactiveze Universitatea populară la Ungureni
Peste 30 vaci bolnave de TBC şi leucoză au fost trimise la abator
Tarlaua Chişculiţa va fi cercetată azi cu detectoare de metale
Agenţia de plăţi sociale şi-a început activitatea
Generalul Rusu scoate gunoiul de sub preşul şcolilor
Şi ceferiştii fac o pauzuă de… activitate
Şomajul creşte alarmant
Şomajul creşte alarmant
Profesorul Morcov, un pedagog care înjură şi plestenşe birjăreşte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă