Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3400
De la 07 Ianuarie 2003
122889049

Oprişanu zice că va aduce noi fonduri pentru Sănătate

  • 17 September 2007, 23:00
Conducerea Autorităţii de Sănătate Publică Botoşani a solicitat Ministerului Sănătăţii Publice noi fonduri pentru sănătatea botoşăneană. Potrivit directorului interimar al ASP Botoşani, Gabriel Oprişanu la următoarea rectificare de buget unităţile sanitare din judeţ vor primi noi fonduri, fie pentru realizarea de lucrări noi, fie pentru continuarea celor deja existente.
Astfel, Spitalul din Săveni va primi suma de 150 mii euro. Suma va fi alocată pentru reabilitarea şi consolidarea în totalitate a unităţii spitaliceşti. Aceeaşi sumă o va primi şi Spitalul din Darabani. Cu sprijinul Primăriei la Săveni, conducerea ASP doreşte să construiască un nou corp de clădire în care să se mute secţia de pediatrie şi ginecologie. Se pare că în următoarea perioadă vor ajunge la Botoşani şi echipamentele solicitate pentru sistemul de sănătate.
"Toate solicitările de echipamente care au fost făcute de la începutul anului vor fi aprobate în şedinţa de Guvern. Este vorba de aparate radiologice, de laborator şi de cele opt salvări, care trebuie să sosească în curând", a precizat Gabriel Oprişanu, directorul interimar al ASP Botoşani. De la începutul anului şi până la ora actuală unităţile sanitare din jude au primit importante sume de bani pentru lucrări de reabilitare. Spitalul din Dorohoi a primit suma de 12 miliarde lei pentru reabilitarea secţiilor de interne şi chirurgie. Pentru acest spital, Oprişanu a mai solicitat Ministerului Sănătăţii suma de zece miliarde lei pentru lucrări de consolidare.
La Spitalul de Psihiatrie şi Centrul de Sănătate Mintală Botoşani, prin alocaţie guvernamentală, a fost alocată suma de 17 miliarde lei. Din această sumă, cinci miliarde au fost alocaţi pentru reabilitarea spălătoriei, iar pentru lucrări în stadiu de proiectare este dată suma de 12 miliarde lei. În cazul acestei unităţi spitaliceşti, directorul ASP susţine că lucrările trebuie finalizate până la sfârşitul anului. La Spitalul de Recuperare Botoşani, Consiliul Local este cel care alocă fonduri pentru reabilitarea unităţii. Aici sunt prevăzute lucrări de nouă miliarde lei, anul acesta fiind dată suma de trei miliarde lei.
În ceea ce priveşte Spitalul de Pneumoftiziologie tot Consiliul Local Botoşani a alocat suma de un miliarde lei pentru amenajări în curte. La Sanatoriul Podriga a fost dată suma de 6 miliarde lei pentru finalizarea investiţiei începute anul trecut. Maternitatea Botoşani a beneficiat de la Banca Mondială de suma de 2,4 milioane euro. Aici lucrările au constat în reabilitarea secţiei de obstetrică. Potrivit directorului ASP, Maternitatea va ajunge la standarde europene odată cu alocarea acestor bani şi finalizarea lucrărilor.
Nici Spitalul de Pediatrie Botoşani nu a fost uitat. La această unitate spitalicească se va începe realizarea unei noi Unităţi de Primire Urgenţe. Valoarea unei astfel de lucrări se ridică la suma de aproximativ 100 mii euro. Tuturor acestor sume se adaugă şi banii ce urmează a fi alocaţi pentru reabilitarea şi consolidarea întregului Spital Judeţean "Mavromati" Botoşani. "Cred că este un record absolut în acest an cu banii care se învestesc în sănătatea botoşăneană. Este important să ştim cum să gestionăm fondurile şi să facem ca banii să ajungă unde trebuie pentru a se constata o îmbunătăţire a serviciilor care se oferă pacienţilor", a adăugat directorul interimar al Autorităţii de Sănătate Publică, Gabriel Oprişanu. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Aglomeraţie de notabilităţi la seminarul părintelui Diaconu
Schimbări de şefi în ASP
Angajatorii oferă nadă şomerilor, dar ei nu se prind la muncă
Siamezii din politica botoşăneană
Ioan Rotundu
Poliţist de frontieră lăsat fără permis de conducere
Alcoolul face noi victime
A venit de la Mitoc, ca să fure la Botoşani
Au udat deschiderea anului şcolar cu bere
(Cârcotaşul)
Comunicat de presă
noi norme pentru stimularea absorbţiei fondurilor SAPARD destinate infrastructurii rurale
Program TELE’M Botoşani, marţi, 18 septembrie
Vila ex-vameşului Cârstean stă neterminată
Codrii de Aramă s-au înscris pe drumul bun
Sindicatul Pensionarilor vrea o anume gratuitate până în 2035
Primarul Flutur s-a chivernisit cu 60 ha teren
Candidaţii liberali la primării vor fi decişi prin sondaje
Câmpanu vrea să sprijine învăţământul din Darabani
Ţâbuleac are şanse să elimine taxa de eşapament
Buzunarele primăriei subţiate de chirii datorate retrocedărilor
Mulţumirea prefectului
Educaţia ardeleanului
Horoscop
Omul vinde un teren, dar îi vecin cu...
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog