Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13090
De la 07 Ianuarie 2003
122873157

Opt directori de spitale declaraţi incompetenţi funcţiei ocupată

  • 29 March 2009, 23:00
Se repetă scandalul evaluării directorilor de spitale. La fel ca şi anul trecut, evaluarea managerilor spitalelor botoşănene a avut rezultate surprinzătoare. După aceste rezultate, cei mai mulţi directori ai spitalelor din judeţ sunt în situaţia de a-şi depune demisiile. Din 10 spitale, la opt, directorii au primit calificativul "nesatisfăcător". Aceştia au depus contestaţii la Ministerul Sănătăţii. Finalizată săptămâna trecută, evaluarea a stârnit dezamăgire în rândul celor ce conduc unităţile medicale cu paturi din judeţ. Confruntaţi cu criteriile stabilite de minister, opt manageri au aflat că sunt în situaţia de a-şi depune demisiile, că activitatea le-a fost apreciată ca nesatisfăcătoare.
Doar la Spitalul TBC şi la Spitalul din Darabani directorii au reuşit să treacă cu bine de evaluare. În urma acestei evaluări, pentru cei opt directori de spitale botoşănene, conform dispoziţiilor ministeriale, ar fi trebuit să se facă propunerea de încetare a contractului de management. Asta dacă la reevaluarea ce va urma în urma contestaţiilor nu vor fi obţinute alte calificative. La majoritatea spitalelor au existat diferenţe între indicii de performanţă asumaţi prin contractul de management şi cei realizaţi, însă multe dintre diferenţe sunt pe deplin justificate.
"Este prematur să discutăm de calificative definitive. Cu siguranţă, nu doar la Botoşani se înregistrează o situaţie de acest fel", spune medicul Ecaterina Chihaia, directorul interimar al Autorităţii de Sănătate Publică.
Anul trecut a fost înregistrată o situaţie asemănătoare. Toţi managerii spitalelor botoşănene au ieşit prost la evaluare, după nişte criterii care au fost catalogate ca cel puţin ciudate, dacă nu aberante, criterii care ţineau cont de complexitatea cazurilor ajunse în spital, de numărul de consultaţii, date care trebuiau să fie aceleaşi în estimările făcute de manageri cu cele înregistrate la finalul perioadei de şase luni pe care se face evaluarea managerilor.
Unul dintre criteriile luate în considerare şi la evaluarea directorilor făcută săptămâna trecută priveşte procentul cheltuielilor cu salariile angajaţilor, din totalul cheltuielilor unităţii medicale. Un manager poate fi demis, de exemplu, dacă cheltuielile de personal din unitatea pe care o conduce au depăşit 60% din bugetul unităţii.
În condiţiile în care finanţarea spitalelor a fost în ultima perioadă sub necesar, este de înţeles că mulţi directori au înregistrat cheltuieli salariale cu personalul care au trecut cu mult de 60% din bugetul spitalelor. Acum, directorii aşteaptă răspunsul de la minister privind contestaţiile pe care le-au depus. Evaluarea s-a făcut la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică, de către o comisie întocmită în acest scop, prin ordin de la Ministerul Sănătăţii. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Complot în jurul Adei Macovei
Ioan Rotundu
O femeie şi-a schimbat aspectul fizic pentru copiii săi
Comentariul comentariilor XLIX
(Ioan Rotundu)
Avalanşă de arderi necontrolate
PROGRAM TELE' M BOTOŞANI LUNI 30 martie
A fost premiată la Festivalul de muzică uşoar㠄Ghiocelul de argint”
Dezinteres total pentru mecanică la SAM Vlădeni Deal
Undă verde pentru reabilitare a drumului european care străbate oraşul Flămânzi
Horoscop
Eee... ce vremuri!
Reproşul lui Iliescu către prostănacul Geoană
Ruga microbiştilor către Dumnezeu
Românul şi oul
„Arată că-ţi pasă, cumpără de-acasă!”
La Termica se stă cu netreaba în mână
Pe drumurile judeţene se face treabă ca în agricultură odinioară
Ţurcanu a pusa gând rău caselor de schimb valutar
Atac la persoana primarului Flutur
Salată de cartofi de sezon
Citeşte şi hotărăşte!
Proteze sunt pentru toţi pacienţii, dar numai pe… Internet
Vom plăti consultaţiile medicilor de familie?
Se va schimba modul de calcul al pensiilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog