Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10023
De la 07 Ianuarie 2003
122895672

Oraşul Flămânzi, mai aproape de banii europeni

  • 10 January 2011, 23:00
Nu mai puţin de 23 de proiecte cu finanţare nerambursabilă, pe fonduri structurale şi guvernamentale, au fost realizate în ultimii doi ani şi jumătate la nivelul administraţiei oraşului Flămânzi. Acest lucru, l-a făcut, recent, pe Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, să afirme că toate celelalte localităţi urbane, la un loc, nu au alcătuit atâtea proiecte eligibile, cu şanse mari de a fi implementate, ca localitatea „campioan㔠păstorită de primarul Constantin Pitorac. Aşa cum procedăm periodic, încercăm, la început de an nou, să recapitulăm stadiul în care se află aceste proiecte, urmărind ce paşi s-au mai făcut, ori urmează să se facă, pentru punerea lor în aplicare.
Primul şi cel mai important, alcătuit din trei subproiecte şi având o valoare totală de circa cinci milioane de euro, este, cu siguranţă, Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al oraşului Flămânzi. Vizând reabilitarea infrastructurii de drumuri, prin construirea a două poduri şi asfaltarea a peste 10 kilometri de străzi, amenajarea unor staţii de autobuz, crearea unui centru de sprijinire a afacerilor şi a unui centru de prevenire a criminalităţii, proiectul, prevăzut să schimbe radical faţa oraşului Flămânzi, este practic aprobat, în luna ianuarie să fie efectuată vizita în teren şi să fie semnat contractul de execuţie.
Următorul proiect, cel care vizează construirea unei baze sportive în zona periurbană a oraşului Flămânzi, în valoare de 85.000 RON, se află în plină desfăşurare, lucrările sunt începute de anul trecut şi imediat ce vremea o va permite, vor fi finalizate.
Tot în stadiu avansat se află reabilitarea, modernizarea şi dotarea Casei de Cultură Flămânzi, documentaţia lucrării, în valoare totală de 5 milioane lei, fiind finalizată, următorul pas constând în prima etapă de finanţare. Dacă proiectul care urmăreşte electrificarea cătunului Balta Roşie, din satul Prisacani, depus în ianuarie 2009, trebuia finanţat în baza unui împrumut al guvernului care nu s-a mai efectuat, cel care prevede reabilitarea Grupului Şcolar Nicolae Bălcescu, în valoare de 1,7 milioane de euro, a fost „evaluat şi notat, aflându-se în rezervă. Căutăm să convingem Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului de importanţa acestuia”, afirmă primarul oraşului Flămânzi.
Acelaşi deziderat este valabil şi pentru proiectul care urmăreşte modernizarea şi extinderea Şcolii Poiana, în valoare de 500 mii de euro.
Despre următorul proiect, care şi-a propus valorificarea potenţialului turistic şi conservarea moştenirii culturale a oraşului Flămânzi, evaluat la 1,7 milioane euro, primarul Pitorac a afirmat: „ni s-a garantat că va fi finanţat din economiile care se vor face la celelalte proiecte”. În ceea ce priveşte subproiectul care prevede înfiinţarea unui centru de zi pentru copii aflaţi în risc de abandon, se aşteaptă conform aceleiaşi opinii, „vizita în teren pentru contractare”.(BPF)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


IŞJ vrea pază mai vigilentă la şcoli
Ce au şi n-au voie să aibă săracii în gospodărie
2700 de profesori corf învăţa folosirera calculatoarelor
Parlamentar falit şi infractor
Portofoliul educaţional devine realitate în şcoli
Horoscop
Bancul zilei: Problema orgasmului
SUA: Curtea Supremă refuză să se sesizeze asupra dezbaterii privind naţionalitatea lui Obama
Ungaria ne vrea în spaţiul Schengen
Sărbătoare închinată lui Mihai Eminescu, la Apateu
În 1990, Chişinăul a cerut voie Moscovei pentru relaţii cu Bucureştiul
Spatiul Schengen sau Basarabia
Caricatura zilei: Băse vrea distracţie
Autoturism blindat cu ţigări descoperit în P.T.F. Rădăuţi Prut
Incendiu provocat în municipiul Botoşani
Acoperiş incendiat de un coş de fum
Primăria Botoşani a încasat bani frumoşi de pe urma miilor afaceri;ti
Oraşul va fi despodobit în această săptămână
„Cetăţeni de onoare ai poeziei”
O săvineancă a reclamat dispariţia copilului său după 12 ani
Ţâbuleac şi cu Ţurcanu au pus botniţă financiară primarilor PDL
scandal printre aleşii PDL şi ameninţări cu demisia
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog