Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Gastronomie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22652
De la 07 Ianuarie 2003
122908301

Oraşul Ştefăneşti are subunitate de pompieri

  • 8 November 2009, 23:00
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţ㠄Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a desfăşurat ieri, 8 noiembrie 2009, începând cu ora 12.30, în oraşul Ştefăneşti, ceremonialul militar prilejuit de operaţionalizarea subunităţii profesioniste pentru situaţii de urgenţă şi inaugurarea Centrului Zonal de Informare şi Pregătire în Situaţii de Urgenţă.
La eveniment au participat Cristian Constantin Roman, prefectul judeţului şi preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani precum şi reprezentanţi ai autorităţilor administraţiei publice judeţene şi locale.
Cu această ocazie a fost organizată şi Ziua Porţilor Deschise la această subunitate. Familiile cadrelor, dar şi cetăţenii au avut ocazia să viziteze subunitatea de intervenţie şi Centrul Zonal de Informare şi Pregătire în Situaţii de Urgenţă, să vizioneze expoziţia cu materiale, aparatură şi tehnică de intervenţie în caz de situaţii de urgenţă generate de dezastre.
Înfiinţarea noii subunităţi, de o deosebită importanţă pentru siguranţa cetăţenilor din zonă, a fost posibilă datorită implicării Consiliului Local al Oraşului Ştefăneşti care a asigurat terenul şi spaţiile necesare acesteia.
Noua subunitate va executa misiuni specifice de gestionare a situaţiilor de urgenţă pe raza administrativ teritorială a oraşului Ştefăneşti şi a comunelor Ripiceni, Mihălăşeni, Dobârceni, Româneşti, Santa Mare, Călăraşi cu cele 33 de sate aparţinătoare, numărul total de locuitori care beneficiază de serviciile noii structuri fiind de peste 22.000.
Personalul din compunerea acesteia este asigurat prin redistribuirea de la celelalte subunităţi. Operaţionalizarea noii gărzi de intervenţie, care funcţionează în subordinea Detaşamentului de Pompieri Botoşani, are ca scop principal creşterea mobilităţii echipajelor de intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă generate de tipurile de risc specifice zonei est a judeţului.
În urma înfiinţării Gărzii de intervenţie Ştefăneşti s-a redus timpul de răspuns în cadrul raionului cu peste 20 minute. Din statistica intervenţiilor, reiese că în zona de competenţă a noii subunităţi serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă au acţionat în ultimii 3 ani pentru stingerea a 150 incendii, pentru salvarea şi evacuarea pe timpul inundaţiilor din 2005 şi iulie 2008 a peste 1.000 de persoane din calea apelor.
Centrul Zonal de Informare şi Pregătire în Situaţii de Urgenţă are o capacitate de 60 de locuri şi a fost înfiinţat în scopul creşterii gradului de informare şi pregătire a populaţiei în domeniul prevenirii şi gestionării situaţiilor de urgenţă, precum şi al intervenţiei în cazul manifestării acestora.
În cadrul centrului vor fi instruiţi personalul de conducere din cadrul administraţiei publice judeţene/locale, managerii operatorilor economici şi instituţiilor de învăţământ, şefii şi membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă. Totodată se vor desfăşura şedinţe de pregătire şi informare preventivă cu şcolarii şi preşcolarii din judeţ. (ISU – Plt. Dorina Lupu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Program TELE' M Botoşani, luni
Horoscop
Ne(guiţă) la şef...!
Ţurcanu, tocilarul!
Ţâbu şi... una mai săltăreaţă!
Luat de îngeri în ceruri
Pui îmbrobodit în şuncă
Ei îl vor scoate preşedinte pe Băsescu!
Pe urmele beţivilor din trafic
Botoşănean accidentat grav pe trecerea de pietoni
Primarul de Ungureni şuguieşte că taie lumina în comună
Primăria Unţeni rămâne făr㠄avion”
Şcoala de la Burla se prăbuşeşte încet-încet
Coplata la medicii de familie s-a amânat pentru la anul
Profesorii iar vor grevă
Manifestare suspendată de frica gripei porcine
Agresivitate electorală în tot judeţul, împotriva PSD
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog