Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2255
De la 07 Ianuarie 2003
108731941

Ordonanţa Boc loveşte şi în activitatea coordonată de Oprişanu

  • 7 January 2009, 23:00
Mai multe spitale din judeţ ar putea să se confrunte în scurt timp cu situaţii extrem de neplăcute, în care anumite secţii să rămână fără medici. Situaţia ar putea interveni dacă guvernanţii vor menţine Ordonanţa care interzice cumulul pensiei cu salariul, în forma sa actuală. Cum medicii tineri nu prea se înghesuie să ocupe posturile vacante din spitalele judeţului, medicii pensionari sunt soluţia la care s-a apelat în ultimii ani.
Odată cu intrarea în vigoare a Ordonanţei emise de Guvernul lui Boc, pensionarii vor fi puşi în situaţia de a alege între salar şi pensie, iar pensia este, se pare, varianta spre care înclină cei mai mulţi medici pensionari. "Nu avem în acest moment o soluţie pentru situaţia în care medicii pensionari vor alege să părăsească posturile. Sunt posturi pe care de ani de zile le scoatem la concurs fără ca vreun tânăr să se arate interesat de ele", afirmă Gabriel Oprişanu, directorul Autorităţii de Sănătate Publică Botoşani.
Situaţia aceasta este prezentă şi în alte zone ale ţării, motiv pentru care guvernanţii au luat ieri în discuţie posibilitatea ca pentru medici să se modifice Ordonanţa, astfel încât să le permită să lucreze în continuare în spitale, ca şi până acum, cumulând pensia cu salariul. Dar până această modificare nu este operată oficial, până când guvernanţii nu emit un act normativ care să prevadă clar această excepţie valabilă pentru medici, autorităţile sanitare botoşănene au motive să se teamă.
Directorul ASP îşi declara ieri intenţia de a se deplasa la Bucureşti personal pentru a avea o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, pentru a-i expune situaţia din spitalele botoşănene. Acesta i-a solicitat ministrului să îl primească în audienţă, iar ieri le ceruse directorilor de spitale situaţii în privinţa posturilor ocupate de către medicii pensionari.
La Spitalul din Truşeşti, de exemplu, din cinci medici, doar unul nu este pensionar. La Săveni profesează doi medici ieşiţi la pensie, iar la Spitalul de Pediatrie, cinci medici pensionari sunt în activitate. Chiar şi Spitalul Judeţean ar putea fi pus în situaţia de a rămâne fără singurul medic epidemiolog care ocupă postul de şef al serviciului de prevenire şi combatere a infecţiilor intraspitaliceşti. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor II
(Ioan Rotundu)
Provocarea ilegală a avortului
Stafia neînţelegerilor continuă să bântuie partidele
Ioan Rotundu
Turista ecumenică
Dacă ai bărbatul fleţ...
Măsuri de iarnă
Ministerul Sănătăţii este solidar cu medicii pensionari
Asta chiar că este o tâmpenie!
Antoniu Petrescu, preotul rock
Biserica româneasc㠄Sf. Gheorghe” din Toronto are nevoie de ajutor
Informaţii utile despre locurile de muncă din Italia prin intermediul Internetului
E.ON Gaz l-a cam pus pe Diaconu pe gânduri
Vor să fie subprefecţi, Conţac n-are nimic împotrivă
Un deceniu de la moartea unui mare pictor şi poet botoşănean - Constantin Dracsin
Băutura l-a aruncat drept în braţele poliţiştilor!
Şedinţa de bilanţ a activităţii ISU şi CJSU pentru anul 2008
Ca de obicei, tot mortul a fost găsit vinovat
Criza gazelor afectează şi unele spitale
Nitriţii lovesc din nou în copii
Ţiprigan s-a dat cu Ordonanţa lui Boc
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă