Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23410
De la 07 Ianuarie 2003
85183450

Ordonanţă privind reglementarea unor măsuri financiar-fiscale

  • 30 August 2007, 23:00
Guvernul a aprobat o Ordonanţă privind reglementarea unor măsuri financiar-fiscale. Actul normativ, care modifică mai multe reglementări din domeniul financiar, va contribui la creşterea volumului încasărilor la bugetul general consolidat, îmbunătăţirea calităţii serviciilor prestate către contribuabili de către Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală şi reducerea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu amănuntul şi prestării serviciilor.
De asemenea, modificările propuse vor asigura simplificarea procedurilor de plată, reducerea timpului alocat întocmirii ordinelor de plată şi diminuarea riscului de erori de completare a acestora, precum şi disciplinarea agenţilor economici şi asigurarea unui regim unitar în ceea ce priveşte utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale.
Modificarea şi completarea OG nr. 92/2003 privind Codul de Procedură Fiscală
Plata impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi altor sume datorate bugetului general consolidat, se va face într-un cont unic. Plata obligaţiilor fiscale se va realiza prin două ordine de plată: unul pentru obligaţiile datorate bugetului de stat şi al doilea pentru obligaţiile datorate celorlalte bugete şi fonduri.
Metoda plăţii creanţelor fiscale în contul unic se aplică, începând cu 1 septembrie 2007, pentru contribuabilii care plătesc integral şi la termenele prevăzute de lege obligaţiile fiscale şi nu au alte obligaţii fiscale restante, urmând a fi generalizată pentru toţi contribuabilii începând cu data de 1 ianuarie 2008.
Potrivit noilor prevederi, depunerea declaraţiilor fiscale se poate realiza prin mijloace electronice sau prin sisteme de transmitere la distanţă. În acest caz, data depunerii declaraţiei este cea a înregistrării pe pagina de internet a organului fiscal, confirmată printr-un mesaj electronic. A fost actualizat, de asemenea, cuantumurile amenzilor prevăzute de Codul de Procedură fiscală. Astfel, nerespectarea obligaţiei înscrierii codului de identificare fiscală pe documente, nerespectarea de către plătitorii de salarii şi venituri a obligaţiilor privind completarea şi păstrarea fişelor, refuzul debitorului supus executării silite de a preda bunurile organului de executare spre a fi sechestrate se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.000 de lei pentru persoanele fizice, respectiv de la 1.000 la 5.000 lei, pentru persoanele juridice. Cu aceleaşi amenzi se sancţionează şi nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declaraţiilor de înregistrare fiscală sau de menţiuni.
Modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale
Persoanele fizice autorizate potrivit legii au obligaţia de utilizare a aparatelor de marcat electronice fiscale în cazul activităţilor economice desfăşurate în mod independent. O altă nouă prevedere stabileşte eliminarea excepţiei privind neutilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale în cazul comercializării bunurilor de folosinţă îndelungată precum şi în cazul vânzărilor de bunuri şi prestărilor de servicii care nu se încasează integral în momentul livrării bunului sau prestării serviciului.
Agenţilor economici le revine obligaţia de a înregistra banii personali deţinuţi de angajaţi şi/sau de administratorul unităţii într-un registru special şi de a introduce, la începutul fiecărei zile, în aparatele de marcat electronice fiscale, soldul iniţial reprezentând monedele/bancnotele divizionare necesare pentru a da restul la client.
Modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor
Potrivit noilor prevederi, plângerea contravenţională suspendă executarea numai în ceea ce priveşte sancţiunile contravenţionale principale.
În prezent, plângerea contravenţională suspendă toate sancţiunile contravenţionale aplicate, inclusiv cele privind închiderea unităţii sau suspendarea activităţii acesteia, reducând astfel eficienţa activităţii de control.
Modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 75/2001 privind organizarea şi funcţionarea cazierului fiscal
Eliberarea certificatul de cazier fiscal se va realiza pe loc, în toate situaţiile, în prezenţa contribuabilului sau a reprezentantului acestuia. Pentru eliberarea certificatului de cazier fiscal, precum şi pentru transmiterea electronică a informaţiilor din cazierul fiscal către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, se va percepe o taxă în sumă de 20 de lei, care se va face venit la bugetul de stat.
Obligaţia prezentării certificatului de cazier fiscal în situaţia cesiunii părţilor sociale sau a acţiunilor revine persoanelor care prin cumpărarea părţilor sociale sau a acţiunilor devin noi asociaţi sau acţionari.
Modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 86/2003 privind unele reglementări în domeniul financiar
Preşedintelui ANAF i se atribuie calitatea de ordonator principal de credite, în vederea asigurării unei mai bune funcţionări a acestei instituţii şi unităţilor sale subordonate. (B.G.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


PSD se vede deja la Guvernare
Recompensată cu 50 lei pentru că a înapoiat păgubaşului 25.000 de euro
Cu bastonul şi amenda
Ioan Rotundu
Decizii de eliberare şi numire în funcţie
Program TELE'M Botoşani, vineri, 31 august
Biblioteca din Frumuşica surclasează omoloaga sa din Flămânzi
O promisiune neonorată din motive încă necunoscute
Românul şi scena vieţii
Epilog la Festivalul crapului – 2000 lei amendă
În şcoală învaţă meserii inutile, după absolvire AJOFM îi recalifică
Societăţi comerciale prinse pe picior greşit
Sindicaliştii din învăţământ îşi dau cu părerea despre noile legi
S-a ales cu coastele rupte
L-a lovit şi a plecat mai departe
S-a sinucis din cauza soţiei
Social democraţii vor să stopeze atacurile asupra Bisericii
Din nou în conflict cu cei de la E.ON
Formula de echilibrare dă peste cap administraţia comunelor
Banii din rectificarea de buget sunt deja ca şi cheltuiţi
Social democraţii ademenesc agricultorii cu subvenţii
Educaţie cu ajutorul amenzilor
Privirea papagalului
Horoscop
Oferă compenie doamenlor generoase
Anunţ important
Ghinion în debutul Festivalului Verii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă