Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
4163
De la 07 Ianuarie 2003
76783579
Organizaţia Mondială a Sănătăţii:

Radiaţiile de la telefoanele celulare pot cauza cancerul

  • 1 June 2011, 23:00
Agentia Internationala pentru Cercetari in domeniul Cancerului - parte a Organizatiei Mondiale a Sanatatii - a anuntat marti la Lyon ca radiatiile provenite de la telefoanele mobile pot cauza cancerul, relateaza AFP.
Un grup international de experti a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a trecut in revista detaliile a zeci de studii dedicate influentei radiatiilor provenite de la telefoanele mobile.
Studiul realizat va fi acum preluat de OMS si agentiile nationale pentru elaborarea de ghiduri privind folosirea telefoanelor mobile. "Probele, care continua sa se adune, sint suficient de puternice pentru a justifica pozitionarea telefoanelor mobile la nivelul 2b (unul din cele cinci niveluri de clasificare care definesc produsele "posibil cancerigene pentru om)", a spus Jonathan Samet, presedintele grupului de lucru.
"Grupul de experti si-a fundamentat aceasta clasificare pe studii epidemiologice care arata un risc crescut de gliom, un tip de cancer al creierului asociat cu utilizarea telefonului mobil", a mai spus Samet. Aceasta clasare inseamna ca "poate exista un risc, si deci trebuie sa supraveghem indeaproape legatura dintre telefoanele mobile si riscul de cancer", a adaugat Jonathan Samet.
Studiile nu arata o legatura cauzala directa intre folosirea telefonului mobil si aparitia cancerului cerebral. arata un comunicat al Asociatiei Operatorilor Mobili din Romania ca reactie la anuntatul OMS care spunea ca radiatiile provenite de la telefoanele mobile pot cauza cancerul. Asociatia mai spune ca actualele norme de siguranta in domeniu (SAR) sunt valide.
”Agentia Internationala pentru Cercetare in domeniul Cancerului (IARC), din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, a anuntat includerea radiatiilor provenite de la telefoanele mobile in clasa de risc 2B – ”posibil cancerigene pentru oameni”.
Aceasta clasificare, 2B, inseamna ca riscul este posibil, dar nu probabil, studiile nearatand o legatura cauzala directa intre folosirea telefonului mobil si aparitia cancerului cerebral. IARC precizeaza ca sunt necesare cercetari suplimentare in domeniu", arata comunicatul Asociatiei Operatorilor Mobili din Romania.
AOMR mai precizeaza ca in clasa de risc 2B se afla 266 de factori si substante, printre care se numara cafeaua si muraturile. "Intelegem ca unii utilizatori de telefoane mobile sunt ingrijorati, de aceea subliniem ca actualele norme de siguranta in domeniu (SAR) sunt valide
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Cu aluzie npapală
Frumoasă eşti ,copilărie!
Caricatura zilei
Ziua Copilului sărbătorită alături de pompieri
Bucătăria de vară incendiată de un jar căzut din sobă
Incendiu provocat de un copil
Melodia care l-a convins pe George Enescu să se apuce de vioară
Profilul ateilor din România
În Mexic, o educatoare a devenit erou naţional
Spitalele mari vor fi favorizate la finanţare
faţă de cele clasificate în categorii inferioare
Traian Băsescu merge la festivităţile de joi de la Roma
deşi participă şi liderul din Kosovo
Băsescu vrea confiscarea averilor dobândite licit
Prezent la deschiderea aşa-numitei "reprezentanţe a Ţinutului Secuiesc la Bruxelles"
Diversiune menită să le aducă puterea
Ioan Rotundu
Încă nu se ştie cu plata membrilor comisiei de Bac
Vor revizuirea clasificării
Spitalele botoşănene vor încheia contracte de finanţare
Şi medicii de familie botoşăneni s-au alăturat luptei cu CAS
Jandarmii „atacaţi” de copii
Oprişanu zice că a fost "curtat" de hackeri
Economia judeţului analizată de Portariuc
ANRSC avertizează!
Buturuga de Hudeşti răstoarnă carul USL
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă