Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17768
De la 07 Ianuarie 2003
122877835

Orgolios, preşedintele Ţâbuleac n-a renunţat la proces

  • el a cerut judecătorilor anularea contractul de asociere semnat de managerul Spitalului judeţeanl
  • 8 March 2010, 23:00
Mâine, la tribunalul Judeţean Botoşani – Secţia de contencios administrativ va avea loc primul termen al procesului intentat de către Consiliul Judeţean Botoşani managerului Spitalului Judeţean Botoşani, dr. Cornel Enache (foto). Prin acţiunea promovată în instanţa de contencios administrativ CJ vrea să obţină anularea contractului de participaţiune pe care Spitalul judeţean l-a semnat cu o firmă privată în vederea creării unei asocieri pe seama Laboratorului de analize.
Între timp, contractul de asociere în participaţiune se derulează şi odată cu punerea lui în practică ies la iveală şi o serie de lucruri care vin să explice de ce conducerea şi salariaţii laboratorului s-au opus cu înverşunare acestei asocieri.
În primul rând managerul Cornel Enache consideră că în spatele acestei opoziţii au stat şi mai stau interese nu tocmai corecte faţă de unitatea spitalicească. „Colectivul a fost instigat de sindicate şi ţinut în braţe de presa locală care m-a acuzat că am dat cu târnăcopul în pereţii spitalului” a declarat managerul în dialogul purtat cu reporterul Jurnalului.
Dr. Enache a explicat că tot ce s-a amenajat până în prezent în spaţiul unde funcţionează laboratorul de analize sunt lucrări necesare bunei funcţionări a activităţii şi impuse de normativele în vigoare în vederea autorizării. Practic s-a făcut intimizarea spaţiului şi s-a acoperit pardoseala cu un covor antimicrobian. Nu s-au dărâmat ziduri sau structuri de rezistenţă a clădirii.
Enache susţine că dacă toate aceste lucrări le-ar fi executat pe cheltuiala spitalului ar fi costat enorm. Numai autorizarea laboratorului de tip RENAR ar fi costat peste un miliard de lei şi ar fi necesitat deplasarea la spital a fel de fel de comisii. Ori partenerul venit în asociere a efectuat toate oper5aţiunile cu forţele proprii, având deja experienţa a altor cinci laboratoare amenajate conform Stasului RENAR.
„Dacă, prin absurd, contractul de asociere ar fi anulat de instanţa de judecată, vom deconta manopera lucrărilor către partener dar vom rămâne cu ele. Şi ce-i făcut este în interesul spitalului” – susţine dr. Enache.
Odată cu derularea contractului, s-a constatat că în laborator era achiziţionată aparatură care n-a fost folosită niciodată, ci depozitată într-un dulap. Altfel spus, bani risipiţi fără nici o noimă. Apoi s-a constatat că a fost primită aparatură în comodat, veche şi depăşită moral, care a fost reparată pe bani grei de către spital. Iar cei care au dat aparatura în comodat au impus laboratorului să ia reactivii chimici necesari analizelor la preţuri de câteva ori mai mari faţă de cele de pe piaţă.
S-a mai constatat că între laboratorul spitalului şi laboratoarele private din Botoşani exista o conlucrare total defavorabilă spitalului, în sensul că unele analize erau dirijate spre efectuare către privatizaţi, favorizându-le veniturile în dauna spitalului. În laborator se efectuau analize de interes privat la intervenţia unor cunoştinţe, cheltuielile angajate fiind suportate tot de spital.
Acestea sunt numai o parte din canalele prin care banii spitalului se cheltuiau fără putinţă de recuperare şi care explică de ce Laboratorul de analize înregistra an de an pierderi de miliarde de lei. Trecerea Laboratorului în asociere a creat spitalului şi alte avantaje, dar în acelaşi timp a blocat canalele de risipă şi câştig personal pentru unii angajaţi, ceea ce a determinat şi apariţia protestelor. Vom prezenta şi astfel de aspecte, dar numai pe măsură ce se va derula procesul. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Lui Bulă îi arde…
Bucătăria Jurnalul: Borş de cartofi cu coastă de porc afumată
Maşina care merge pe cafea
Consilierul preşedintelui Traian Băsescu pe domeniul afacerilor europene
Senatorul botoşănean şi independent Câmpanu presează PDL pentru funcţii
Obezitatea creşte riscul de depresie. Şi invers
Preşedintele Băsescu vizitează Japonia în următoarele 3 zile
Pro şi contra finanţării bisericilor de către stat
România va ajuta agricultura Basarabiei
Semne bune! Chişinăul trimite la Bucureşti pentru consultări, omul Moscovei.
Preşedintele Băsescu a invitat partidele parlamentare
la consultări privind modificarea Constituţiei
Românce plecate ca bucătărese în Germania,
forţate să se prostitueze în bordeluri
Un judecător hotărăşte în locul aleşilor noştri
Comentariul comentariilor (XL)
Ioan Rotundu
Copii de clasa I-a vor fi înscrişi la şcoală până la 3 mai a.c.
Corul bărbătesc din Flămânzi, redivivus
Furt din societate comercială - Botoşani
Primăria Botoşani furată de constructorul aflat în cârdăşie cu banca
cel puţin aşa susţine viceprimarul Cătălin Alexa
Chiriaşii ANL nu se înghesuie să cumpere locuinţele
Liceul agricol de la Şendriceni într-un moment crucial
el ar putea intra în administrarea Universităţii de Ştiinţe Agricole Iaşi
Mii de pensionari vor putea regăsi nopţile pierdute
la Uzinele textile în banii de pensie
ministru Vasile Blaga promite facilitate legislativă în acest sens
Festivitate de premiere la Şcoala ,,Octav Băncil㔠Botoşani
AJOFM BOTOSANI oferă 200 locuri de muncă în străinătate
Guvernul iar îi duce cu preşul pe cei din învăţământ
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog