Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7351
De la 07 Ianuarie 2003
123642776

Orice transport sau colet care intră în țară va fi scanat.

  • Ministrul Finanțelor anunță dotarea vămilor și Poștei cu echipamente
  • 6 June 2018, 23:00
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) ar putea dota vămile cu scanere fixe și mobile pentru ca transporturile de bunuri ce intră în țară să fie scanate, lucru care va aduce la buget în jur de un miliard de euro, de anul viitor, a anunțat Eugen Teodorovici, într-o întâlnire cu presa, menționând că și anumite puncte poștale vor avea astfel de echipamente.
“Până la final de an aș vrea ca în partea Est, Ucraina și Moldova și partea Serbiei să fie reabilitate punctele vamale cu echipamente de ultimă generație ca tot ce intră în țară să fie scanat. Echipamentele va fi ușor să le luăm. Va fi mai dificil la partea de reabilitare fizică a punctelor vamale: infrastructura rutieră, dotarea lor cu scanere fixe. Poate că scanerele mobile să fie în zona de Vest, unde va fi nevoie de un sistem foarte bine pus la punct. Acolo, ce intră îl oprești în trafic, îl scanezi cu scanere mobile și aia e”, a spus Teodorovici.
Noi estimăm ca anul viitor cam un miliard de euro să intre de pe această zonă. (...) Zona de finanțe-vamă o să intre în zona de infrastructură critică și pot să atribui direct, prin negociere, orice contract de lucrări, de reabilitare.
Dacă ai șase linii de intrare, iar analiza va spune, ca să nu ai blocaj în punctele vamale, având în vedere traficul pe pe ultimii ani, că ai nevoie de 10 linii de intrare, atunci toate vor fi dotate cu scanere fixe. Poate că vor fi și 1-2 de ieșire.
„Vor fi câteva zeci de scanere fixe. Costul unuia cred că e de 3-5 milioane euro. Dacă vom cumpăra multe echipamente, le-am spus clar firmelor care le produc să deschidă în România punct de mentenanță și nu va fi gestionat de vameși, adică nu ei vor face managementul acestor echipamente. (…) Am avut discuții cu chinezii, americanii și elvețienii, cei trei mari producători de echipamente. Vor fi semnate acorduri guvernamentale în baza cărora cumpărăm ce avem nevoie pentru a securiza punctele vamale din est”, a arătat ministrul Finanțelor
El a precizat că scanere vor fi cumpărate și pentru ca toate coletele transmise prin Poșta din afara țării să fie scanate.
„Vom cumpăra și pentru partea asta de Poștă. Știm că vin coletele într-un anumit punct, după care pleacă spre alte puncte poștale din țară. Astăzi nu există astfel de echipamente. Trebuie să fie obligatoriu ca tot ce intră în acele puncte centrale să fie verificate. Sunt căi de a trimite în țară fel de fel de lucruri, bani și altele. Va fi obligația de a scana absolut orice intră în România”, a explicat Teodorovici.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Banxul zilei: Morală justificată
Horoscop zilnic 7.06.2018
Ticăloşii social-democrate marca Federovici – Macaleţi – Andrei
Ioan Rotundu
Deputații PSD și ALDE au aprobat acapararea a 9 miliarde de lei
și a celor mai importante companii de stat, prin Fondul Suveran de Investiții
Invitații parlamentarilor vor avea acces gratis la parcarea Casei Poporului în ziua mitingului PSD
FMI: Va fi nevoie de mai multe venituri din taxe pentru a susține implementarea programului guvernamental
Sistemul IT al Fiscului, învechit și fragil
Zilele Eminescu. Ediția din iunie 2018
Iohannis a promulgat Legea ANI.
Parlamentarii găsiți incompatibili până în 2013 scapă de interdicții
Primar PSD din Cavnic. Vladimir Petruț:
Acest miting e pentru condamnatul penal Liviu Dragnea / Cum să folosești oamenii ca pe niște animale?
Guvernul Dăncilă a stopat procedura de includere a Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO
Judecătoarea Livia Stanciu spune că nu a semnat sesizarea CCR trimisă Comisiei de la Veneția:
„Are un conținut diferit față de ce s-a discutat în ședință” / Curtea afirma marți că sesizarea s-a hotărât în unanimitate
Vorbele dulci ale PSD sunt de fapt amare
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog