Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2613
De la 07 Ianuarie 2003
106283385

Orlando Balaș: Romānia ridică-te!

  • 19 December 2013, 23:00
Acum 95 de ani țara noastră s-a reunit īn hotarele ei firești. Pentru a avea noi o țară, au plătit cu viața milioane de īnaintași. Acum 24 de ani, prețul libertății noastre a fost plătit din nou cu viața și cu sănătatea de cei mai buni dintre noi. Astăzi noi nu mai avem nici țară, nici libertate.
Le-am pierdut nu din cauza unei invazii străine, nu din cauza unui complot internațional. Nu mai avem țară și libertate pentru că nu am luptat pentru ele, scrie Orlando Balaș pe orlandobalas.wordpress.com, preluat de Romanian Global News.
Țara e dată pe bucăți unor corporații străine, iar libertatea e călcată cu bocancul și cu cenzura, pentru că de 24 de ani am acceptat să fim umiliți, să fim mințiți și furați. Nu mai avem țară și libertate pentru că am acceptat ca la temelia vieții noastre publice să fie nu adevărul, ci minciuna, nu competența, ci șmecheria, nu respectul reciproc, ci dezbinarea și ura.
Sīntem mai dezbinați ca niciodată și mai lipsiți de libertate ca pe vremea iobăgiei. Mai avem doar „libertatea" de a fi buni consumatori și plătitori de impozite. Mai avem doar „libertatea" de a ne distra și de a trăi clipa, cīnd frații noștri de la Roșia Montană, Moșna sau Pungești ne apără pămīntul și apa și viitorul. Pămīnt și apă și viitor pe care le pierdem pentru că nu mai sīntem capabili de solidaritate.
Romānia, mama noastră a tuturor, fără deosebire de nație și credință religioasă, moare datorită indiferenței și lașității noastre. Romānia, țara noastră, moare, odată cu libertatea noastră.
Țăranii care luptă pentru libertate plătesc deja un preț de sīnge. Ziariștii care demască corupția sīnt urmăriți penal pentru instigare. Manifestațiile la care participă tot mai puțini oameni sīnt reprimate cu brutalitate. Și īn timpul acesta noi ne permitem să fim lași și indiferenți, să asistăm cum se lasă peste țara noastră un văl negru al neființei. Țara noastră strigă, lovită de moarte. Nu de dușman, ci de indiferența fiilor și fiicelor ei, care nu se mai opun unui regim trădător. Țara și libertatea noastră mor īmpreună. Mai poți răbda, popor romān, să fii șters din cartea vieții, să īți fie furate sursele de viață, să īți fie otrăvite apa și solul, īn timp ce tu stai la televizor sau īn cafenele? Mai poți să dormi, mai poți să te minți că totul e īn regulă, cīnd copiii tăi nu vor mai avea o țară? Mai poți să te consideri creștin, cīnd nu īți pasă de fratele tău mai bun, care īți apără și ție pămīntul și apa și viitorul?
Vă instig să deveniți cetățeni! Vă instig să vă ridicați pașnic, dar īn masă, īmpotriva unui regim trădător de neam și țară! Vă instig să vă īnvingeți frica și să nu īi mai lăsați pe cei mai buni dintre noi să devină martiri, ca īn 1989!
Libertatea noastră nu mai poate fi redobīndită cu martiri, ci cu cetățeni care și-au īnvins frica. Pentru că puterea lor se bazează doar pe frica noastră. Violențele comise de regim arată nu putere, ci slăbiciune. Arată că acest regim e putred și slab și că se poate prăbuși la o adiere de vīnt. La o adiere de vīnt a libertății purtată de mii și mii de cetățeni care și-au īnvins frica și indiferența și s-au ridicat pentru viitorul lor și al copiilor lor.
Vă instig la demnitate! Vă instig la solidaritate! Vă instig la iubire de țară și libertate! Vă instig să vă luați țara īnapoi!
Romānia, trezește-te! Romānia, unește-te!
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Doi botoșăneni au intrat īn finala Concursului Premiile LSRS pentru Excelență Academică
Deputatul Gheorghe Coman, preşedinte PC Buzău, urmărit penal pentru luare de mită
el a fugit cu maşina in timpul flagrantului, dar a fost prins pe DN1, intre Buzău şi Ploieşti
Modificările legislative īn problema conflictelor de interese, "pericol iminent" pentru fondurţle europene
Comunicat de presă APIA Botoşani
Pompierii botoşăneni, locul II la concursul internaţional
45 tone de furaje distruse īntr-un incendiu la Stăuceni
Maria Grapini: Foarte mulţi malaezieni doresc să vină īn Romānia
Avocatul Poporului, Crişu Anastasiu, şi-a dat demisia
Consiliul Naţional Secuiesc cere primarilor să afişeze īn locuri publice proclamaţia "Marelui marş al secuilor"
Procurorul general i-a scris lui Traian Băsescu sa nu promulge modificările la Codul Penal
Horoscop
Bancul zilei: Prezervativele buclucaşe
Gastronomie: Sāngerete afumat
Tudor Chirilă: Declar pierdută ţară
Botoşani/Rădăruţi Prut: Un profesor a pierdut salariul colegilor la păcănele
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă