Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2315
De la 07 Ianuarie 2003
122887964

Otrava din restaurante ce ne-o bagă pe gât guvernanţii

  • 31 January 2017, 23:00
Sâmbătă, întâlnindu-mă cu nişte prieteni, am hotărât cu toţii să mergem undeva să mâncăm o ceafă la grătar. De obicei, o ceafă gustoasă şi excelent pregătită se poat6e mânca la restaurantul pieţei, patronat de Tatarciuc.
Dat fiindcă ne-am întâlnit spre după amiază, restaurantul pieţei era deja închis. După ce am trecut în revistă mai multe restaurante cu ştaif, ne-am oprit asupra unuia cu pretenţie de cosmopolit. Imediat ce am luat loc la masă, ospătara venit cu un teanc de ceea ce nemţii numesc „Speisekarte”. I-am mulţumit pentru osteneală dar nu lista meniu ne interesa ci dacă la bucătărie se poate prepara o ceafă la grătar.
I-am explicat că vrem să fie preparată din carne obţinută de la porc crescut în regim gospodăresc. N-a fost posibil. Aveau ceafă cumpărată de la Carefoure, Kaufland, adică obţinută de la animale crescute în fermă şi alimentate cu concentrate chimice, dar şi mai periculos, cu hormoni de creştere. Ne-a explicat fata că nu au voie să introducă la bucătărie carne obţinută de la animalele din curte. Legea interzice.
Ciudat! Legea ne interzice să mâncăm o bucată de carne suculentă, gustoasă, obţinută de la un animal crescut cu furaje naturale şi ne obligă să mâncăm carnea procesată, o carne care nu putrezeşte în galantarul carmangerului nici dacă stă de la Crăciun la Paşti.
Ştiu din presă că în România pesta porcină s-a eradicat şi că avem din nou voie să exportăm carne de porc în Europa, inclusiv cea obţinută prin achiziţie de la crescătorii de animale individuali. Dar cineva, acolo sus, la Guvern, are interesul ca această carne cu care omenirea se hrăneşte de mii de ani să nu ajungă pe masa orăşeanului. Pe masa celui de la oraş să stea carnea procesată, adusă şi ea de aiurea.
Occidentalii şi-au dat seama de greşeala făcută de a consuma carne obţinută de la anime îndopate cu chimicale şi au început să refacă fermele mici, cu animale crescute în sistem gospodăresc. Englezii au descoperit că a consuma numai carne slabă, fără grăsimea ei naturală, a dus la apariţia unor boli care afectează grav sănătatea populaţiei. Acum revin la porcii cu slănină şi oile cu seu.
Guvernanţii noştri, medicii veterinari şi umani, ştiu de aceste greşeli ale occidentului dar preferă comisionul oferit de importatori în dauna sănătăţii noastre. Nici un medic veterinar, când aduci vorba de consumul de carne, nu acceptă dialogul despre pericolul de a consuma carne obţinută de la animale crescute în regim industrial. Zice că dacă se află îşi pierde pâinea.
Lămurindu-ne de la ospătară cam ce ceafă la grătar puteam servi, eram pe picior de plecare când aceasta a avut inspiraţia să ne spună:
- Dar un muşchi la grătar de porc mistreţ nu vreţi să serviţi?
- Apoi, aşa spune, măi fată! – tise unul dintre noi şi ne-am aşezat din nou la masă.
Muşchiul a fost excelent. Bine pătruns la baiţ, sărat cât trebuie, fript în stilul chateaubriand, muşchiuleţul a fost un deliciu. Ca vin ne-am ales un Merlot sec de Dealu Mare care s-a împrietenit extrem de bine cu muşchiuleţul.
Nota de plată n-a fost una potrivită cu meniul, nici prea mare, nici modestă. Am avut noroc că la bucătărie au avut muşchi de porc mistreţ. Însă pe când vom putea mânca din nou ceafă la grătar aşa cum s-a mâncat în urmă cu vreo 10 ani. Nu înţeleg de ce guvernanţii noştri nu ne lasă să mâncăm sănătos şi în practică, nu numai prin slogane la televizor!
Lucullus

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ministrul Justitiei, discurs plin de greseli
Turbulente in cercul restrans al presedintelui Trump dupa interdictiile privind refugiatii si imigrantii
Procesul lui Liviu Dragnea a inceput cu o amanare.
O parte dintre inculpati au cerut timp pentru a isi angaja avocati. / Dragnea: Sa vedem daca acest proces se bazeaza pe doua declaratii mincinoase, obtinute in conditii suspecte la DNA
Ministrul francez al Finantelor: Donald Trump, un pericol grav.
Europa trebuie sa i se opuna pentru a preveni colapsul institutiilor economice
Nicusor Dan: Cerem si saptamana aceasta prim-ministrului Sorin Grindeanu
sa nu adopte in sedinta de Guvern de maine niciuna dintre OUG-urile propuse de Florin Iordache
Stoltenberg: NATO si Donald Trump sunt de acord sa dialogheze cu Rusia, dar pornind de la o pozitie de forta
Consultare publica privind domeniile de internet .ro:
Cine sa le gestioneze, cat sa fie valabile, cum sa se stabileasca preturile si cand sa fie suspendate sau anulate
Curtea de Apel Ploiesti a stabilit primul termen in recursul procesului in care Codruta Kovesi a dat in judecata Antena 3
Fostul aghiotant al lui Liviu Dragnea, numit secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului
Cum va trece Guvernul proiectul "legi pentru Dragnea":
dezincriminarea mascata a abuzului in serviciu si conflictului de interese prin ordonanta de urgenta, gratierea prin Parlament
Constantin Pitorac a demisionat din PSD Botoşani
Horoscopul zilei de 1.02.2017
Bancul zilei: Sinceritate între soţi
Lista potentialilor beneficiari ai dezincriminarii mascate a abuzului in serviciu
Şarpele Dragnea a muşcat ucigător
Ioan Rotundu
Protest spontan in Capitala: Cateva zeci de persoane s-au adunat marti seara in fata Guvernului
20.000 de oameni au iesit in strada. Situatia este foarte tensionata.
Situatia este foarte tensionata. Jandarmii au dat cu gaze lacrimogene
Protestele se amplifica in tara: In Timisoara, Sibiu, Cluj, Brasov, Iasi, Constanta si Ploiesti s-a iesit in strada
Klaus Iohannis: Astazi este o zi de doliu pentru statul de drept.
Mesajul integral postat de Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook:
Hai sictir, naţiune română!
Ioan Rotundu
Socoteala PSD-ului de acasă u s-a potrivit cu a celor din stradă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog