Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21177
De la 07 Ianuarie 2003
122906826

Oua pane - o reţetă gustoasă dar meticuloasă

  • 11 March 2007, 23:00
Pentru a duce la bun sfârşit această operaţie în mai mulţi timpi, după canoane, începi prin a face din două ouă o maioneză în care adaugi o jumătate de linguriţă de oţet, albuş fiert şi pătrunjel verde (şi albuşul şi pătrunjelul foarte bine tocate). Pui sosul de o parte, la răcoare, şi pregăteşti făina (o lingură), un ou bătut şi pesmet pisat, întocmai ca pentru şniţel, precum şi foarte multe frunzuliţe de pătrunjel, fără cotor (cam patru legături pentru şase ouă).
Aceste pregătiri făcute, treci la adevărata preparaţie:
Pui vreo 6 ouă la fiert până ce clocotesc, astfel încât albuşul să se întărească şi gălbenuşul să rămâie o idee moale. Când le scoţi de la fiert, le arunci o secundă în apa rece, le cojeşti în palmă şi le pui în farfurie. Tăvăleşti apoi ouăle fierte prin făina, ou bătut şi pesmet. Într-o crăticioară încingi untura sau untdelemn ca pentru friptane. În momentul în care grăsimea se încinge, arunci în ea ouăle, care se prăjesc imediat. Le scoţi cu lingura de spumă şi le aşezi pe o farfurie. În aceeaşi grăsime arunci pătrunjelul şi-l laşi să se prăjească puţin, să cronţăie în dinţi. Îl scoţi, îl scurgi de grăsime şi-l pui peste ouă. Ajuns aici, nu-ţi mai rămâne decât să torni maioneza rece peste ouăle fierbinţi. Combinaţia de rece şi cald contribuie mult la savoarea acestei mâncări delicioase. Acel ce n-o cunoaşte, va exclama poate: "Şi ce, mă rog, atâta bătaie de cap pentru nişte ouă?". Nu mă îndoiesc însă că, gustând-o, se va convinge uşor că merită osteneala. (Lucullus)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Mimor dă asigurări că anul acesta Spitalul Judeţean va scăpa de datorii
APM va propune modificarea unei hotărâri a CJ
Comasarea şcolilor ridică şi probleme sociale
La o secţie a spitalului gândacii stau ascunşi sub faianţă
Consilierea prenupţială a soţilor îşi face loc cu greu
Numărul reclamaţiilor creşte mai ceva ca aluatul pus la dospit
ITM a descoperit noi angajări la negru
Comentariu la comentarii (LI)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Scurte, dar vioaie
Lumea arabă III
Câştigătorul Concursului „Aripi deschise” a plecat la Parlamentul Europei
Teatrul „Mihai Eminescu” dator Larisei Bordeianu
Flutur va îndatora primăria cu un credit de 30 milioane RON
Primarul caută soluţii pentru zonele defavorizate din municipiu
Municipalitatea vrea un studiu de circulaţie
Actorii teatrului lucrează la noile proiecte
Conservatorii privesc optimişti alegerile din 2008
Conservatorii vor păstrarea memoriei istorice…
Spectacol în Penitenciarul Botoşani
Împletiturile politice ale lui Tăriceanu ar putea fi pe dos
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog