Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Fapt divers
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9654
De la 07 Ianuarie 2003
97400852

Ovidiu Tender aşteaptă decizia CEDO

  • 21 June 2006, 23:00
De vineri seară, omul de afaceri Ovidiu Tender s-a întors în arest. După ore întregi de deliberări, Tribunalul Bucureşti a acceptat argumentele din recursul procurorilor şi a decis că omul de afaceri nu mai poate rămâne în libertate. Tender şi avocaţii săi au anunţat că vor face recurs. Tender s-a prezentat la direcţia de cercetări penale vineri seară, cu doar câteva minute înainte de ora 21. „Aţi fost cu mine la Curtea de Apel, aţi văzut că s-a discutat cu totul altceva decât recursul”, a spus Tender. „Mi se pare aberantă sentinţa care s-a dat. Sunt butoanele Parchetului. Nu ştiu prin ce metode au făcut presiuni”. Gheorghe Mateuţ, avocatul lui Ovidiu Tender, a declarat: „Această decizie a Curţii de Apel Bucureşti este un caz de competenţa CEDO. E inadmisibil să se judece o încheiere şi să se caseze o altă încheiere cu consecinţe aşa grave cum e libertatea persoanei.” În schimb, procurorii consideră că tribunalul Bucureşti a procedat corect. „Este o decizie firească a Tribunalului Bucureşti. Curtea de Apel a casat decizia din 5 iunie. În aceste condiţii, ne aflăm sub puterea mandatului emis de Curtea în vigoare până pe 30 iunie”, a declarat Robert Cazanciuc, purtătorul de cuvânt al Parchetului General. Omul de afaceri Ovidiu Tender îşi pune speranţele în procesul care a început deja la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Săptămâna trecută, când a fost pus în libertate, după trei luni de arest, el a anunţat că va cere despăgubiri de un milion de euro pentru fiecare zi în care a fost ţinut abuziv după gratii. Tender este urmărit penal, alături de Marian Iancu, în dosarul Rafo-Carom. Procurorii susţin că cei doi ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproape 2.700 de miliarde de lei vechi.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Preluarea marilor contribuabili se face la 1 iulie
Baia Centrală, în renovare
Năravul l-a dat pe mâna poliţiei
De la testul naţional, la spital
Matematica, piatra de încercare a testelor naţionale
Medici sancţionaţi de casa de asigurări
Pacienţi trataţi din milă
O nouă zi dedicată demolărilor
Ploile au făcut ravagii în judeţ
Medicii s-au transformat în recuperatori
Cel mai bun poliţist este femeie
profesie moştenită din familie cei anchetaţi de ea ajung pe mâna soţului, la Penitenciar consilierul juridic al IPJ s-a şcolit la securitatepoliţista care a predat limba română maghiarilor
Coreea de Nord sfidează presiunile internaţionale
Constantinescu cere SRI să transmită documentele referitoare la Traian Băsescu
Gazprom vrea să majoreze preţul pentru Ucraina
Urmări grave ale ploilor abundente din ultimele 24 de ore
Subiecte sensibile pentru ambele părţi pe masa de lucru
Un motociclist beat a lovit un Opel
Credite cu dobândă redusă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă