Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
28053
De la 07 Ianuarie 2003
83693064

Ovidiule, predă-te, dar fă-o cu demnitate!

  • 4 May 2016, 23:00
De patru ani se tot scrie în Jurnalul că oraşul Botoşani este ca o stână fără stăpân şi câini de pază de vreme ce prin oraş fiecare cetăţean sau firmă face ce-i trece prin cap fără a mai respecta disciplina urbanistică şi de a da dovadă de un minim de decenţă în păstrarea curăţeniei în oraş.
Despre firmele furnizoare de servicii care sparg trotuarele şi străzile oraşului pentru a mai băga o ţeavă sau un cablu ori pentru a efectua reparaţiile la avariile apărute şi care nu refac terenul la stadiul iniţial iarăşi am scris. N-am putut înţelege ce face acea armată de inspectori de teren de care dispune Primăria Botoşani şi care ar trebui să supravegheze orice lucrare nou apărută pe terenul public prin a verifica dacă are aprobările necesare şi dacă la finalizare au lăsat locul curat. În aceşti patru ani de mandat ai primarului Ovidiu Portariuc cea mai afectată stradă de astfel de lucrări , dar şi cea principală care străbate oraşul de la est la vest, a fost şi este Calea Naţională.
Dacă nu spărgea trotuarul şi strada cei de la E.ON Gaz, îl spărgeau cei de la Nova Aspaserv şi invers.
În urmă cu vreo lună de zile s-a spart trotuarul în zona staţiei de tramvai de la Stadion, pe partea dreaptă a Căii Naţionale, în zona chioşcurilor alimentare (foto 1). Lucrarea s-a finalizat dar trotuarul n-a mai fost fost refăcut. Dalele stau stivă sub un perete de clădire iar trecătorii îşi târâie încălţămintea pe porţiunea de nisip. Tot pe partea dreaptă a Căii Naţionale, dar în apropiere de intersecţia cu strada Gării (foto 2) o suprafaţă importantă de trotuar a fost săpată. Dalele au fost stivuite la o margine de spaţiu verde. A trecut luna de zile dar nimeni n-a mai venit să monteze dalele la loc. Între timp s-a găsit cineva „gospodar” iar cei câţiva metri pătraţi de plăci au dispărut de la faţa locului.
Zona este una foarte circulată iar la vreme de ploaie încălţămintea este afectată de mocirla care se formează în aceste spaţii decopertate de dale. Trecătorii murmură cuvinte nu tocmai plăcute la adresa primarului Portariuc care habar nu are ce se întâmplă în oraşul pe care-l administrează.
Spun voci din Primărie că Portariuc s-a consolat cu faptul că va pierde alegerile din 5 iunie. Alegerile le-au pierdut şi ceilalţi primari de dinaintea sa dar le-au pierdut cu demnitate, conştienţi că vina este a lor şi nu a cetăţenilor.
Dacă primarul Portariuc s-a declarat deja învins, nu-i nicio ruşine, dar să-şi predea mandatul cu demnitate şi nu într-un mod de dispreţ faţă de botoşăneni. Este tânăr şi are viitorul în faţă. Din greşelile făcute timp de patru ani poate desprinde importante lecţii de viaţă care să-i permită să-şi refacă cariera politică recâştigând bunăvoinţa botoşănenilor.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Un candidat dintr-o comuna botosaneana, eliminat din competitia electorala
pentru ca figura pe listele a doua partide
Victor Ponta, vehiculat ca varianta a PSD pentru sefia Camerei Deputatilor:
Vali Zgonea greseste, functia de presedinte al Camerei este a unei majoritati
Procurorii cer inchisoare cu executare pentru Mircea Sandu si Dumitru Dragomir
in dosarul dezafilierii Universitatii Craiova
DIICOT explica de ce nu a verificat o plangere impotriva patronului Hexi Pharma:
Din cauza lipsei elementelor obligatorii prevazute de Codul de procedura penala
Anexă gospodărească distrusă de un fumător neglijent
Indonezia: Locuitorii unui sat izolat au luat drept un inger cazut
o papusa gonflabila pe care au gasit-o in mare
Cercetatorii care au detectat undele gravitationale, premiati cu 3 milioane dolari
Două case afectate de un incendiu, la Ibăneşti
Petre Toba: Corpul de control al MAI va verifica, in campanie, aspectele legate de eventuale incidente electorale
Rusia va pozitiona trei noi divizii la frontiera cu NATO
Curtea Constitutionala a respins sesizarea jurnalistului Liviu Avram privind alegerile locale intr-un singur tur,
declarand-o inadmisibila
Horoscopul zilei de 5.05.2016
Bancul zilei: Lecţie de viaţă
Botoşani: Lista de candidaţi ai PSD la CJ este plină de catastrofe umane
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă