Religie

PDL Botoşani – Comunicat de presă

• 15 September 2014, 23:00
Prima zi de şcoală reprezintă pentru copii, profesori şi părinţi deopotrivă, o zi încărcată cu multă emoţie, un prilej de reîntâlnire, cu bucurie şi speranţă. Începutul unui nou an şcolar, dincolo de momentul festiv şi al bucuriei că o nouă generaţie păşeşte pentru prima dată pragul şcolii, ne reaminteşte că a sosit momentul sa urcăm încă o treaptă spre maturitate, spre cunoaştere.
Dumneavoastră, stimaţi dascăli, aveţi o profesie deloc uşoară dar frumoasă, purtând responsabilitatea de a lumina mintea, de a sensibiliza sufletul şi de a fi modele vii pentru tinerii aflaţi pe băncile şcolii. Viaţa profesorilor este unică prin aceea că modelează sufletele. Nu-i uşor şi nici puţin, dar e NOBIL.
Din păcate, în evoluţia mai mult sau mai puţin democratică a sistemului de invatamant, am fost confruntaţi cu o degradare continuă a calităţii educaţiei din România. Cu toţi ne amintim emoţiile trăite când ne-am aşezat pentru prima dată în bancă şi am deschis paginile Abecedarului, dar haosul instaurat la nivel guvernamental de Dr. Ponta i-a lăsat anul acesta pe elevii din clasele I şi a II-a fără manuale în primele zile de şcoală. Conform Ministerului Educaţiei, aceştia vor folosi fişe multiplicate la copiator până când situaţia va fi remediată.
Este incredibil că în vreme ce Dr. Ponta vorbeşte despre fantomaticele investiţii chineze, despre mii de kilometri de autostradă, etc..., cei mai mici dintre elevi se întorc într-un Cretacic educaţional. Profesorii la randul lor încep şcoala fără un cod etic aprobat, iar regulamentul de funcţionare a şcolilor este tot în dezbatere publică. Ambele vor intra in vigoare doar atunci cand vor fi aprobate prin Ordin de Ministru. Şi măcar dacă acestea ar fi singurele neajunsuri… Ce fel de cuvinte mai poţi găsi pentru a descrie acest munte de incompetenţă reprezentat de şeful Guvernului şi duzinile sale de acoliţi?
Vă dorim ca începutul acestui nou an şcolar să fie o zi de sărbătoare şi de încredere că toţi elevii vor gasi în şcoală un sprijin, că noul început le va da putere dascălilor să-şi asume responsabilitatea nu doar în planul strict didactic ci şi personal, că asteptările copiilor şi părinţilor îşi vor găsi împlinirea.
ORGANIZAŢIA DE FEMEI

Bancul zilei: Refuzul Fiscului
Horoscopul zilei
Remus Pricopie, tinta ironiilor, dupa ce a afirmat ca Romulus si Remus au fost crescuti de o vulpe
De la Roma pan' la Nistru, tot romanul e Ministru!
Ministrul Ioan Rus, la impartirea microbuzelor scolare in Cluj:
"La primaru' ungur i-am dat cu defectiuni la partea de franare"
Tariceanu: Daca PSD crede ca turul II e mai potrivit pentru suspendare, lista ramane deschisa
Victor Ponta: Nu stiu daca mai e vreun copil chiar si in clasa intai care sa nu aiba telefon cu internet
Doi consilieri locali PDL din Bals au plecat la PSD si s-au intors in aceeasi zi in PDL
ActiveWatch: Cetatenii romani au dreptul sa dezbata prevederile Constitutiei Romaniei
Bancherii nu sunt de acord sa afiseze comisioanele pentru fiecare tranzactie la bancomat
pe motiv ca ar fi imposibil sa treaca pe ecran taxele tuturor bancilor.
DNA l-a denuntat pe Radu Mazare la Parchetul General pentru presiuni asupra justitiei
Mircea Cosma i-a compus o poezie lui Ponta
TDL Botoșani: FC Botoșani a obținut o victorie dublă împotriva echipei Dinamo
Florin Țurcanu reclamă practicile ilegale şi imorale ale PSD