Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9454
De la 07 Ianuarie 2003
122895103

PDL Botoşani s-a lepădat de Marian Verenciuc

  • 13 January 2011, 23:00
Organizaţia de la Botoşani a Partidului Democrat Liberal a fost târâtă într-un scandal care i-a adus faimă dincolo de hotare. Numele partidului politic a fost asociat cu Marian Verenciuc, care era până ieri preşedintele Organizaţiei Judeţene de Tineret a PDL. Marian Verenciuc (33 de ani, foto), a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Iaşi pentru că ar fi racolat fete şi le-ar fi trimis în Grecia să se prostitueze. Alături de el procurorii l-au pus sub acuzare şi pe Sergio Buga (23 de ani) pentru trafic de persoane.
Procurorii susţin că în perioada 2004-2006 cei doi au racolat mai multe fete din Iaşi şi Botoşani şi le-au trimis în Grecia la fratele vitreg al lui Verenciuc.
„Inculpatul Verenciuc a racolat prin înşelăciune sau prin promisiuni false, direct sau prin interpuşi, mai multe persoane de sex feminin, în scopul transferării lor în Grecia, către fratele vitreg a inculpatului, Grigoraş Cristinel, pentru a fi exploatate în folosul lor prin practicarea prostituţiei sau prin executarea unei munci sau îndeplinirea de servicii în mod forţat şi cu încălcarea normelor legale”, se precizează în rechizitoriu.
Liderii de la Botoşani ai PDL s-au grăbit să ia măsuri în ce îl priveşte pe omul care s-a aflat pentru o perioadă la şefia Organizaţiei de Tineret. „Organizaţia PD-L Botoşani l-a exclus din partid pe Marian Verenciuc. Considerăm că orice intenţie de asociere a persoanei în cauză cu Organizaţia Partidului Democrat Liberal din Botoşani este forţată şi tendenţioasă. Suntem convinşi că justiţia îşi va face datoria, fiind singura care poate decide nevinovăţia sau vinovăţia lui Marian Verenciuc” a adecalarat preşedintele PD-L Botoşani, Daniel Humelnicu.
La fel consideră şi Marian Verenciuc. „Ca urmare a apariţiei în mass-media a unor informaţii despre trimiterea mea în judecată de către procurorii DIICOT Iaşi, doresc să fac următoarele precizări. Mă revoltă faptul că acest scandal apare după şase ani de la începerea unei anchete, iar acest lucru ridică un mare semn de întrebare. Asocierea mea cu Partidul Democrat Liberal este tendenţioasă şi este speculată strict politic, fără respectarea principiului prezumţiei de nevinovăţie. Am încredere în justiţie şi sunt convins că la finalul procesului îmi voi dovedi nevinovăţia”, se arată într-un comunicat de presă al lui Marian Verenciuc. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: De ce mint bărbaţii
Acoperiş incendiat de un cablu electric defect
Caricatura zilei: Partajul
Stână aprinsă intenţionat de un necunoscut
Infracţionalitate pusă „pe butuci” de eforturile poliţiştilor din Flămânzi
Copiii de la Grădiniţa nr.6 „Prichindel”, mesagerii lui Moş Crăciun
Procurorii au găsit leac pentru familia de evazionişti Ami;culesei
Consiliul Judeţean dă în judecată Curtea de Conturi
Ţâbuleac îi trimite la liderii politici pe primarii cu nemulţumiri financiarei
Preşedintele CJ Botoşani :se consideră… „pe invers”
Alertă medicală! Anti-corupţia poate face victime!
Statele din zona euro pregătesc un pachet cuprinzator împotriva crizei datoriilor suverane
Modernizarea Rusiei s-a încheiat fără măcar să înceapă
ă învăţăm de la China
Am suficiente motive să o ajut pe Teo
ea este parte a istoriei de succes a PRO TV
Anca Boagiu l-a demis pe directorul Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa
Ne aşteptăm la o creştere economică de 3 sau 4% în 2011
Ziua Naţională a Culturii Române serbata la Chişinău
Mitropolia Basarabiei răspunde obrăzniciei Mitropolitului KGB
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog