Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7694 lei
1 USD = 4.4000 lei


Număr accesări
Astăzi:
6030
De la 07 Ianuarie 2003
73779823

PDL-iştii simt furnicături la câţi bani şi-a propus PSD-ul să cheltuiască

  • 8 February 2008, 23:00
Preşedintele Organizaţiei Municipale a PD-L este intrigat de suma vehiculată pentru un fotoliu de preşedinte de Consiliu Judeţean, dar şi de parlamentar. Aceasta fiind stabilită în cadrul unei discuţii ce a avut loc în forurile de conducere ale PSD şi unde s-au stabilit sume şi contribuţii ale aleşilor pentru campania electorală. Anume de 300.000 Euro pentru fiecare parlamentar şi 1 milion de Euro pentru un preşedinte de Consiliu Judeţean.
„Dacă se face un calcul se poate vedea că la 470 parlamentari şi la minim 42 de preşedinţi de CJ, fără a mai pune celelalte funcţii, ne apropiem de o sumă ameţitoare. Undeva la o sumă de 200 milioane de Euro”, informează Florin Ghiorghiţă.
Acesta avertizează că banii în cauză ar putea salva la un moment dat învăţământul românesc pe un an sau să fie investiţi în anumite lucrări de infrastructură. Pedelistul botoşănean susţine că sunt foarte mulţi bani aruncaţi în joc pentru obţinerea de funcţii şi că se fac astfel de propuneri fiindcă unii vor cu tot dinadinsul ca atunci când vor ajunge la putere să înmulţească banii respectivi. Obligatoriu cine dă un milion de Euro pentru un post de preşedinte de CJ trebuie să îşi recupereze banii respectivi.
„Dacă ar fi să îi recupereze pe căi legale, strict din salariu, unui preşedinte de CJ cu un salariu în jur de 1.500 Euro, i-ar trebui vreo 14 ani de preşedinţie. Dar ţinând cont că în Botoşani, preşedintele CJ, a declarat numai anul trecut dividende de 20 miliarde lei vechi în nume propriu şi că un mandat ţine 4 ani, ne dăm seama că este loc şi de un milion de Euro pentru campania electorală ca să prindă funcţia de şef al CJ, este loc de un milion de Euro ca beneficiu net în buzunare şi mai este loc de un milion de Euro pe care să îi dea cotizaţie şi în campania următoare”, susţine Florin Ghiorghiţă.
Pedelistul botoşănean avertizează populaţia că ar trebui să se întrebe la un moment dat ce fel de oameni le reprezintă interesele. „Vorbim de cotizaţii stabilite de un partid de stânga, un partid care ar trebui să reprezinte oamenii săraci din România. Putem vorbi la un moment dat de furt fiindcă toţi aceşti bani vor trebui recuperaţi din bani publici”, a concluzionat Florin Ghiorghiţă. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Program TELE’M Botoşani
Alocaţiile de stat pentru elevi încurcate la plată
Au murit mai puţini nou născuţi
„Zâmbete de primăvară”
S-a supărat pe Huţuleac, nu pe infirmierele insolente şi servicii proaste
Mai întâi l-a scuipat, apoi l-a şters grijuliu
Arabul medic Raed Arafat a băgat spaima în Oprişanu
Ţiprigan trimite bezele de pace noului inspector general al IŞJ
Sindicat nerecunoscut de patron
Întâlnire liberală de prim rang, la Botoşani
Ghiorghiţă îl sfătuieşte pe prefect să iasă pe uşa din faţă
Se doreşte epurarea listei cetăţenilor de onoare ai Botoşanilor
Se anunţă controale la salubrizarea cursurilor de apă
Câmpanu nu mai dă cu penalul peste Huţuleac
Somaţie liberală către democrata Huţuleac
Peremiştii zoriţi de la centru
Horoscop
Comentariul comentariilor (XLVI)
(Ioan Rotundu)
Răspunsul gorilei
Chef mare la primărie
(Cârcotaşul)
Oportunitate de afacere... fără datorii
A cântat Codruţa, dar a câştigat Cătălina
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă