Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4715
De la 07 Ianuarie 2003
108306290
PDL-ul Botoşani

Sancţionează lipsa de reacţie a autorităţilor în problema câinilor

  • 6 September 2013, 23:00
Problema cîinilor fără stăpân nu a rămas fără ecou în teritoriu, după tragedia care a indignat o ţară întreagă. La Botoşani, liderul PDL, Cătălin Flutur, a avertizat că şi în Botoşani, în viitoarea secundă sau următoarea oră se poate produce o tragedie asemănătoare cu drama familie care şi-a pierdut un copil. De vină ar fi, susţine Cătălin Flutur, două legi antagonice, ambele în vigoare, care împreună nu pot gestiona o problemă cu consercinţe atzât de grave.
„Există două legi, ambele valabile şi care se bat cap în cap. Vorbim de OG 155 din 2001 care reglementează clar ce se întâmplă cu câinii comunitari în localităţi şi este şi logică. Timp de şapte zile li se permite iubitorilor de animale să-i adopte.
Ulterior legea spune că se eutanasiază. Mai există o lege din 2005, amendată în 2008 de domnul Marinescu care spune că se interzice eutanasierea. Am văzut o întreagă polemică. Brusc parlamentarii USL şi-au adus aminte că există această lege şi că autorităţile locale trebuiau să ia măsuri”
, a spus Cătălin Flutur.
Acesta a precizat că un act normativ din 2011 trebuia să pună cap la cap cele două legi şi care regla problema. Conţinutul legii prevedea că numai Consiliile locale sunt cele care decid prin referendum ce se va întâmpla cu câinii comunitari. Această lege a fost blocată de parlamentarii USL la Curtea Constituţională şi nici în momentul de faţă nu este pusă în aplicare.
„Noi trebuia să decidem la Botoşani ce facem şi aveam patru variante: păstrarea câinilor în adăposturi, returnarea lor în teritoriu, adoptarea câinilor comunitare sau eutanasierea. Erau patru variante stabilite de lege”, a spus Cătălin Flutur. Şeful PDL Botoşani a amintit că
Asociaţia Ador a fost folosită de fosta Opoziţie şi a făcut o campanie împotriva fostului executiv al primăriei. „În 2011, treburile funcţionau în Botoşani din multe puncte de vedere. Se făceau străzi, parcări, multe proiecte importante. Opoziţia şi-a găsit un prieten nesperat în asociaţiile iubitoare de animale şi am avut scandalul din mai. Flutur a făcut parcări, străzi, sală de sport, stadion, dar are o problemă: câinii. A fost o întreagă isterie care a blocat programul nostru de gestionare a acestei probleme”, a declarat Cătălin Flutur. (Liana Anuţei)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: ;ariaj regretat tardiv
Războiul împotriva românilor din Italia continuă
* "România, bestia neagră a Europei. Să-i expediem pe toţi românii acasă!"
Scrisoare deschisă către Brigitte Bardot, din partea unei cititoare
Ar trebui să vă întrebaţi de ce trebuie să moară copiii noştri pentru câinii dumneavoastră
Au cerut demisia Guvernului şi a Parlamentului
Modificare importantă în noul an şcolar
Botoşani/Video: Copil de 4 ani salvat de haita de câini de un canal
Ioan Rotundu
Cătălin Flutur demască prostiile administraţiei Portariuc
Proiect la Răchiţi
Flutur goleşte de conţinut raportul primarului Portariuc
Câştigătorii taberei de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă
Televizorul piroman
Modern Calor: Comunicat umplere instalații
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă