Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9020
De la 07 Ianuarie 2003
122869087

PNG se simte copleşit de bogăţia celor din PD-L

  • 29 April 2008, 23:00
Problema afişajului electoral deja a început să agite rău spiritele. Cei mai ofuscaţi sunt membrii Noii Generaţii care au prins pică pe adversarii lor mai înstăriţi de la PD-L. Chipurile aceştia ar zvârli cu Euroi pentru a-şi face imagine în ochii electoratului prin intermediul panourilor publicitare. Bunăoară, consilierului local Val Guraliuc, panourile electorale făcute de Primărie i se par meschine şi în bătaie de joc la adresa partidelor politice. „Nu se poate să pui un cadru de afişaj de un metru pe un metru. Nici măcar nu încap două afişe acolo, în timp ce PD-L a avut grijă să închirieze toate city light-urile din oraş. Eu îl rog pe domnul primar să schimbe panourile cu unele cât de cât normale”, a declarat Guraliuc, accentuând că există o risipă formidabilă în ce priveşte publicitatea electorală.
Însă, acesta este sigur că electoratul s-a mai deşteptat de la ultimele alegeri şi vor vota în cunoştinţă de cauză. Totodată ţine să le aducă aminte celor care cheltuiesc cei mai mulţi bani publici în această campanie mascată un poem de-al lui Eugen Jebeleanu, intitulat „Hanibal”. În respectivul poem se făcea referire la cucerirea Cartaginei şi autorul spunea în final: „Şi-au avut şi elefanţi şi n-au învins”. „Aşa că degeaba vin unii cu care de luptă portocalii sau galbene că nu vor avea nici o şansă, zic eu, în faţa unui electorat care zic eu că ştie cine îi doreşte binele şi cine şi-l doreşte pentru el personal”, mai adaugă Val Guraliuc.

„Care-i scopul?”
În asentimentul său s-a dovedit a fi şi liderul PNG, Dorin Ciuştea care a specificat că numai bannerele unui partid, al lui „Zeus” au ajuns la 150.000 Euro. „Am auzit de candidaţi de consilieri la Consiliul Judeţean care au 6 milioane lei vechi pe lună şi unii consilieri judeţeni de la alte partide au băgat câte un miliard de lei. Care-i scopul? Puteau să-şi ţină banii în buzunar şi să-şi vadă de treaba lor. Nu era nevoie neapărat să candideze. Din ce în ce politica a început să devină o afacere”, a punctat Dorin Ciuştea.
Mai mult, acesta a ţinut să atragă atenţia că pedeliştii şi-au afişat deja o parte din bannere cu toate că nu s-a dat încă startul la campanie pe Pietonal. Legea electorală prevede ca afişajul şi propaganda electorală să se desfăşoare în locuri special amenajate şi dacă se doreşte extinderea în alte spaţii acest lucru trebuie să se facă cu acordul proprietarului. „Din câte ştiu eu, Pietonalul este proprietate publică şi este a Consiliului Local. Am discutat cu colegii mei, consilieri municipali şi din câte mi-au spus, nu există aprobare pentru aşa ceva. Este un exemplu prost pentru alegători şi pentru celelalte partide politice ca tocmai partidul care reprezintă primarul în funcţie la ora actuală să nu respecte legea electorală”, a mai adăugat Ciuştea.
Din tabăra pedelistă, lucrurile se văd cu totul altfel. Coordonatorul special al formaţiunii, Cătălin Flutur susţine că deocamdată în Botoşani sunt două bannere. „Dacă ajunge la 75.000 Euro un banner, atunci domnul Ciuştea anticipează. Este o problemă. Şi bannerele alea sunt amplasate pe doi copaci. Nu trebuie aprobarea Consiliului Local”, a punctat Cătălin Flutur. (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Umor cât încape… dar scoţian
Horoscop
Necesitatea unei înţelegeri economice europene
Educaţia în catrene
Blestem
Botoşăneni masoni
Activitatea sportivă
(file de monografie)
Redusul
Privatizare conjugală
Comentariul comentariilor (CV)
(Ioan Rotundu)
Program Tele'M Botoşani miercuri, 30 aprilie
A trecut Paştele, ce să facă cu ele, le vinde!
Scuza lui Bulă
Tragedia soacrei şi celebritatea măgarului
Cu ochii-n patru pe distribuitorii de lapte şi corn
Omagiu adus veteranilor de război
Licitaţie aflată la cheremul ministerului Culturii
Inundaţiile au avariat două corpuri de şcoală
Autorităţile pledează pentru ca drumul expres să treacă şi prin judeţul Botoşani
Conducere nouă la Protecţia Copilului Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog