Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25967
De la 07 Ianuarie 2003
122911616

PNL va depune o sesizare la politie, dupa ce Gabriela Szabo (PSD) a anuntat cu cine a votat

  • 25 May 2014, 23:00
PNL va depune o plangere la Politie pe numele ministrului Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo, pentru ca a anuntat, in incinta sectiei de votare, numele partidului cu care a votat, a anuntat coordonatorul Departamentului de analiza si directii strategice al PNL Dan Mihalache, duminica, intr-o conferinta de presa.
"Cel mai flagrant caz de incalcare a legislatiei electorale transmis in direct pe televiziuni il reprezinta conduita dnei candidat la colegiul din Ilfov, doamna ministru Gabriela Szabo, care nu a invatat, din pacate, ca, atunci cand afla in incinta unei sectii de votare, nu poate sa enunte, sa exprime numele partidelor sau Aliantei politice pentru care a votat. Domnia sa a facut acest lucru si in incinta sectiei de votare si in perimetrul, in afara acestei incinte, si ca atare este pasibila de amenda sub efectul legislatiei electorale", a spus Mihalache, citat de Agerpres.
Intrebat daca va depune plangere la Politie pe numele Gabrielei Szabo, Mihalache a raspuns: "Da! Asta e, trebuie sa invete!".
El a precizat ca si fostul premier Calin Popescu Tariceanu, care a anuntat de asemenea cu cine a votat, este supus aceleiasi legislatii.
Reprezentantul PNL a afirmat ca, intr-o situatie de incalcare a legislatiei electorale s-a aflat si premierul Victor Ponta, sambata seara, cand a acordat un interviu unui post de televiziune.
"Premierul Ponta este si el vinovat de incalcarea legislatiei electorale prin interviul pe care l-a acordat aseara, in afara spatiului campaniei electorale, unui post de televiziune, sub pretextul ca acest interviu - ca si cum noi am fi o natiune de prosti - este dat in calitate de prim ministru si nu in calitate de lider de partid. Credem ca saptamana viitoare, cand lucrurile se vor mai linisti, Consiliul National al Audiovizualului va trebui sa decida asupra acestei incalcari a legislatiei, flagrante dupa parerea noastra", a comentat Mihalache.
El a mai cerut incetarea presiunilor pe care PSD "le face in judetul Giurgiu".
"Acolo, domnul senator Badalau ameninta reprezentantii PNL ca vor fi arestati, luati cu duba, incearca sa schimbe reprezentanti in sectiile de votare si vreau sa-i transmit pe aceasta cale domnului senator Nicolae Badalau ca povestea cu duba i se poate aplica si lui daca nu se linisteste si nu asigura desfasurarea normala a procesului de vot", a mai spus Mihalache.
Reprezentatul PNL a mai sustinut ca judetul Olt "tinde sa devina un lider de top in ceea priveste turismul electoral si diverse manevre mai mult sau mai putin frauduloase", dand ca exemplu comune intregi care au nevoie de urne mobile.
In cadrul aceleiasi conferinte de presa, deputatul PNL Razvan Mironescu a atras atentia ca "de la ora 7,00 zone limitrofe ale sectorului 1 Chitila si Pajura au fost luate cu asalt de grupari de interlopi cu masini cu inmatriculate in Bulgaria si cu aspect specific care au coordonat in mod organizat grupuri de cetateni din judetele Prahova Ilfov si Dambovita care au votat in numar mare".
Agenyia de stiri HotNewes

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: O nouă aventură a lui Mazăre
Horoscopul zilei
Dinamica economiei: Afacerile ratate ale lui Cristain Ostafi
Lumea lu' Rotundeu: Rude şi duşmani
Botoşani/Copălău: Căpşunarii se întorc acasă şi aplică ce-au învăţat
Am 22 de ani si sunt inca virgin. O sa va pedepsesc pe toate pentru asta
Rdu Mazare a votat insotit de 6 tinere imbracate in haine kaki si cu berete
Cabinetul Merkel pregateste un aspru proiect de lege anti-turism social
Parc tematic cu dinozauri in marime naturala la Rasnov
Inundatiile din Balcani: Situatia se stabilizeaza, bilantul mortilor a ajuns la 59
Grecii, belgienii, cipriotii si luxemburghezii, obligati sa mearga la vot
Wolfgang Schaeuble: Cresterea cheltuielilor pentru aparare nu este o miscare
F1 Monaco: Nico Rosberg (Mercedes) se impune in Principat
Botoşani: Florin Țurcanu acuzat de turism electoral (P)
Liderii politici botoșăneni au votat pentru o Europă mai bună
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog